biglo написа:преди 2 месеца купих кола но още не е прехвърлена а по талон се води на по стария собственик .ще има ли някакви проблеми със прехвърлянето:)
Гледам, че е било преди месец поста, но както и да е. По принцип до 2 месеца след придобиване на МПС, то трябва да бъде регистрирано в общината. След това се предвиждат някакви санкции, какви не мога да кажа. Аз ходих веднага след като си я купих, но поради някаква причина не я регистрирах тогава (отсъствие на служителя или някаква подобна дивотия, без значение). Отидох след 4 месеца, служителят ме попита защо съм се забавил, бях любезен, обясних му, че съм ходил веднъж, не съм могъл (поради някаква причина, като под някаква имам предвид, такава, която не е уважителна по никакъв параграф) да я регистрирам и после бях натоварен служебно (пътувам много, например), а след това отпуски и ей ме на сега съм тук и имам желание. Погледна ме служителят, прегледа още 1-2 пъти документите, промърмори нещо за това, че данъкът ще бъде доста сериозен, взе ми документите и толкоз. Въпрос на вежливост от страна на регистриращия, комбинирано с гузно изражение и отношение, което и би трябвало да е така.