Помогнете моля лек яд с едно Т4
Помогнете моля лек яд с едно Т4
Здравейте колеги искам да ви помоля ако някои може да ми помогне с идеи за разрешаването на моят проблем да пише . Благодаря предварително! А сега : охладителната течност изчезва без видим теч на около 40 км доливам 200 мл няма пушаци ,като да я изгаря в цилиндрите ,маслото е наред не е на боза и на капачката няма нищо нередно ,онзи ден съм купил нова капачка за раширителния съд съответно не е и там проблема . Бусчето е каравеле 93-та 2,4 дизел 5цилиндъра и си върви екстра не загрява
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Помогнете моля лек яд с едно Т4
Свали свещите и виж дали има вода в цилиндрите.И свеща ще се е цветила и ще мерише на антифриз.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Колега, провери си дренажа на водната помпа. Тя се задвижда от агренажния ремък. Може да й е дошло времето. На колко хил. км. е буса? И кога е сменян ремък, и помпа за последно?
- galyaradeva
- Автомобил: Vw Caravelle 1998
- Двигател: VR6-140hp
- Контакти:
Виж под гумите в краката да не е мокро 

-
- Автомобил:
- Двигател:
колег провери си радиатора моя течеше много малко и се изпаряваше без да капе огледай го отдоло на работещ загрял двигател
помпата и ангренажите са сменени преди 8000 км но днес забелязах че има и дим когато отворя капачката на маслото при работещ двигател
и това нормално ли е ?
и това нормално ли е ?

- KingoftheROAD
- Контакти:
Ако не духа много силно от капачката за наливане на маслото, няма проблем. Съвсем лек дим, при загрял двигател не е проблем. Това са маслени пари. Въпроса е да няма силен въздушен поток навън от гърловината като си сложиш ръката пред нея. Дим може и да няма въобще, и пак да духа силно, тогава вече е проблем, и трябва да се види от какво се получава така. Сега въпроса е да се разбере къде отива антифриза, щом водната помпа и ремъците са сменени, трябва да търсим другаде, но една проверка все пак няма да е излишна. Провери и на местата, където те насочиха и другите колеги. Успех 

- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
200мл.на 40км. е доста течност и ако влиза дори във вид на пара във двигателя(било то от гарнитура или пукнатина)много скоро щеше да пресече маслото.Свали кората под мотора и огледаи за теч радиятора,не забравяи и задното парно освен това под таблото.Според мен е теч по системата.Успех 

- bobipeytschinov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
колега провери си радиаторчето на парното отзад!на мен там ми бягаше течноста!!!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дайствай.Имаш бая жокери.
- kjm
- Автомобил: audi a3
- Двигател: ALH
bobipeytschinov написа:колега провери си радиаторчето на парното отзад!на мен там ми бягаше течноста!!!
и моя от там губи антифриз
Кората я махнах преди седмица с идеята да огледам за евентуалният теч но уви нищо не се вижда, да капе ,да мокри или нещо нередно. Но положението се влошава количеството на охладителната течност която се губи се увеличава . Чесно казано по въпроса за задното парно леко го пренебрегнах по погледнахго и ми се видя че всичко е наред . Колеги мерси за помоща .
И още един въпрос до каква степен има вероятност това да е поради продухана гарнитура или дори и спукана глава ?
И ако губи от парното не трябвали да губи и когато е паркиран и не работи ?
пак благодаря за помоща предварително
И още един въпрос до каква степен има вероятност това да е поради продухана гарнитура или дори и спукана глава ?
И ако губи от парното не трябвали да губи и когато е паркиран и не работи ?
пак благодаря за помоща предварително
-
- Вечен БАН
- Автомобил: VW T3 1.6 D AUDI A6 2.5TDI
- Двигател:
Според мен течността изтича на такова място, което е много горещо и веднага се изпарява и за това не можеш да видиш местото. Аз имах същия проблем с моето Ауди. Пак така ми бягаше водата и една година не можах да открия теча. А теча беше направо върху двигателя и моментално се изпаряваше.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И аз съм от страдащите за радиатор за задно парно.От зимата се чудя къде отива антифриза.Благодаря колеги.

- KingoftheROAD
- Контакти:
Дай една снимка да видим откъде точно тече. Ще бъде полезно на много хора...