Относно смяна на демпфер и цената му?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Относно смяна на демпфер и цената му?

Мнениеот lozan_87 » Сря 24 авг 2011 15:52

Понеже дойде време за смяна на моя демпфер и съединителя, бих искал да ми дадете някаква информация за цените от къде мога да ги видя и да си поръчам по евтин. До момента от Авто+ ми предлагат двете за цена от 1700лв. с марка Закс, от Косер демпфер Лук 794лв.+ комплект съединител Лук 327лв. Някой може ли да ми предложи нещо по евтино? Изчетох и доста теми за замяна с обикновен маховик видях какви са разликите, но не видях никъде да се предлага заместител като за моя пасат, и дали изобщо е възможно и за какви пари. Благодаря предварително!

Пасата ми е AVF 131k.c. 2002г. със 6 скорости.

Jivko7777
Автомобил:
Двигател:

Re: Относно смяна на демпфер и цената му?

Мнениеот Jivko7777 » Сря 24 авг 2011 16:05

Заместител не слагай ;) ще береш ядове, отделно ще тресе доста ;) А иначе само знай че маховика и съединителя трябва да са от една марка, вече ти си реши какво ще вземеш ;) и двете марки не са лоши ;)

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Сря 24 авг 2011 16:28

Ами мисля да взема Лук-а, че е доста по евтин. A само информативно защо трябва да са от една марка? Фатално ли е ако са различни? И все пак чакам за други предложения като цена.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Чет 25 авг 2011 8:16

И така получих и предложение за алтернативния маховик от една фирма за авточасти днес ще потвърдят със сигурност дали става, казаха ми че е марка валео и комплекта със дисковте ще струва около 600 лева. Струва ли си да рискувам с него или по добрия вариянт си остава скъпия демпфер, какво ще ме посъветвате колеги колеги???

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 27 авг 2011 20:46

на валео маховика не е демпферен.ще ти пиша на лични.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 27 авг 2011 21:17

за 240мм Валео НЕ ПРЕДЛАГА обикновен маховик все още :!:

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Съб 27 авг 2011 21:23

http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... f=7&t=4126
Никиии, тука е българия , има всичко :wink:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Съб 27 авг 2011 21:47

има всичко ,ама произхода е ................. етикети и аз си правя на каквато марка ми е кеф без ядове mhihi
ВАЛЕО във официалния си каталог НЕ ПРЕДЛАГАТ 240мм обикновен маховик за пасат
на бората и пасата моторите имат разлика в положението в коша и не са взаимозаменяеми за шест скорости(Иво не забравяй че имам същия кораб),а при пасат има ТРИ модела различни типове съединител според зависи от кутията :idea:

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Съб 03 сеп 2011 11:05

В крайна сметка поръчах целия комплект от www.dvive.bg 1328лв. всичко оговаря по каталожния номер на рамата на колата и номера на двигателя интересно е че пак има разлики в демпфера който за мен са значителни но нямам друг избор или алтернатива, по принцип оригиналния комплект пак е на LUK но не знам защо има такива различия. Очаквам тази седмица да го монтират в сервиза и да видим дали ще има проблеми, ако нещо не сработи нямам идея какво ще правя..... Дано никой да няма такива проблеми и несъответствия при смяна на въпросния комплект демпфер и съединител, доста голям проблем се оказа и много нерви ми изхаби... След сглабянето ще пиша какво е станало.

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Съб 03 сеп 2011 11:51

niks76 написа:...при пасат има ТРИ модела различни типове съединител според зависи от кутията :idea:

Кои са тези 3 модела? Имаш в предвид, че има 3 различни типа съединителя на 240мм за пасат ли?

Като рових в нета за комплекти се оказа, че само LUK произвежда на 240мм за надлъжни мотори. И имат 2 типа съединител дето отговаря на един и същи VAG номер. LUK са вкарали някаква тяхна екстра в притисквателя за саморегулиране (не знам точно на какво). Обаче по VAG излиза, че и двата типа са взаимозаменяеми. Т'ва ми е информацията :) . Интересно ми е да разбера какво пропускам (че и аз вече съм на такъв маховик и съединител).

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Съб 03 сеп 2011 12:42

Значи за конкретния двига AVF спред номера на рамата LUK предлагат три модела комплекти, тук го има каталога http://rolling.hu/pdf/DMF_ZMS_Broschure.pdf
като двата модела всъшност нямат разлики и не мога да разбера защо се продажат като различни комплекти за различните номета на рамите, а на третия разликата е че е малко по упростен и му липсват 2 пружинки на притискателния диск както и една пластина която е хваната към капака на притескателния диск и според мен идрае някаква роля с пластинните пружини.(и изришно пише за първите два модела съединители за които споменах че са еднакви, че се поставят със спецялен инструмент, което също не ми е ясно както и на майстора който ми прави колата и той се чуди какво е толкова различно от останалите съединители че да се слага с такъв инструмент и дали той ще може да го постави без него?)

brum

Мнениеот brum » Съб 03 сеп 2011 13:24

Точно модела с пружинките на притисквателя го монтирахме без никакви инструменти на моята кола. Инструмента е необходим за да може при затягане на притисквателя към маховика да остане центрован феродовия диск. Друго не знам какво може да помогне :) .

Същото съм чувал, че успешно може да се постигне и с няколко капчици каноколит и залепяне на феродовия към притисквателя в правилното положение.

И точно за тези варианти писах по-горе, че отговарят на един и същи номер по VAG. Или поне такива са ми спомените като ги гледах.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Съб 03 сеп 2011 14:54

А щом си сменял и ти същия модел забеляза ли да има разлики в демпферния маховик сравнение с тоя дето е смъкнат от колата ти?

brum

Мнениеот brum » Съб 03 сеп 2011 15:08

От колата смъкнах 228мм демпферен маховик.

lozan_87
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lozan_87 » Съб 03 сеп 2011 15:24

Което ще рече че не е оригинален? а инае като диаметри на отвори и други козметични работи можеш ли да кажеш? В средата на моя има една пластмасова втулка или нешто такова което е от страната на феродовия диск а новия я няма тази пластмаса при теб как е?

Върни се в “Дизелови агрегати”