Понеже дойде време за смяна на моя демпфер и съединителя, бих искал да ми дадете някаква информация за цените от къде мога да ги видя и да си поръчам по евтин. До момента от Авто+ ми предлагат двете за цена от 1700лв. с марка Закс, от Косер демпфер Лук 794лв.+ комплект съединител Лук 327лв. Някой може ли да ми предложи нещо по евтино? Изчетох и доста теми за замяна с обикновен маховик видях какви са разликите, но не видях никъде да се предлага заместител като за моя пасат, и дали изобщо е възможно и за какви пари. Благодаря предварително!
Пасата ми е AVF 131k.c. 2002г. със 6 скорости.

Относно смяна на демпфер и цената му?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Относно смяна на демпфер и цената му?
Заместител не слагай
ще береш ядове, отделно ще тресе доста
А иначе само знай че маховика и съединителя трябва да са от една марка, вече ти си реши какво ще вземеш
и двете марки не са лоши 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами мисля да взема Лук-а, че е доста по евтин. A само информативно защо трябва да са от една марка? Фатално ли е ако са различни? И все пак чакам за други предложения като цена.
-
- Автомобил:
- Двигател:
И така получих и предложение за алтернативния маховик от една фирма за авточасти днес ще потвърдят със сигурност дали става, казаха ми че е марка валео и комплекта със дисковте ще струва около 600 лева. Струва ли си да рискувам с него или по добрия вариянт си остава скъпия демпфер, какво ще ме посъветвате колеги колеги???
- ifidik
- Автомобил: Corrado TDI 4x4
- Двигател:
- Контакти:
на валео маховика не е демпферен.ще ти пиша на лични.
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
за 240мм Валео НЕ ПРЕДЛАГА обикновен маховик все още 

- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
има всичко ,ама произхода е ................. етикети и аз си правя на каквато марка ми е кеф без ядове
ВАЛЕО във официалния си каталог НЕ ПРЕДЛАГАТ 240мм обикновен маховик за пасат
на бората и пасата моторите имат разлика в положението в коша и не са взаимозаменяеми за шест скорости(Иво не забравяй че имам същия кораб),а при пасат има ТРИ модела различни типове съединител според зависи от кутията

ВАЛЕО във официалния си каталог НЕ ПРЕДЛАГАТ 240мм обикновен маховик за пасат
на бората и пасата моторите имат разлика в положението в коша и не са взаимозаменяеми за шест скорости(Иво не забравяй че имам същия кораб),а при пасат има ТРИ модела различни типове съединител според зависи от кутията

-
- Автомобил:
- Двигател:
В крайна сметка поръчах целия комплект от www.dvive.bg 1328лв. всичко оговаря по каталожния номер на рамата на колата и номера на двигателя интересно е че пак има разлики в демпфера който за мен са значителни но нямам друг избор или алтернатива, по принцип оригиналния комплект пак е на LUK но не знам защо има такива различия. Очаквам тази седмица да го монтират в сервиза и да видим дали ще има проблеми, ако нещо не сработи нямам идея какво ще правя..... Дано никой да няма такива проблеми и несъответствия при смяна на въпросния комплект демпфер и съединител, доста голям проблем се оказа и много нерви ми изхаби... След сглабянето ще пиша какво е станало.
-
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: AGU
niks76 написа:...при пасат има ТРИ модела различни типове съединител според зависи от кутията
Кои са тези 3 модела? Имаш в предвид, че има 3 различни типа съединителя на 240мм за пасат ли?
Като рових в нета за комплекти се оказа, че само LUK произвежда на 240мм за надлъжни мотори. И имат 2 типа съединител дето отговаря на един и същи VAG номер. LUK са вкарали някаква тяхна екстра в притисквателя за саморегулиране (не знам точно на какво). Обаче по VAG излиза, че и двата типа са взаимозаменяеми. Т'ва ми е информацията

-
- Автомобил:
- Двигател:
Значи за конкретния двига AVF спред номера на рамата LUK предлагат три модела комплекти, тук го има каталога http://rolling.hu/pdf/DMF_ZMS_Broschure.pdf
като двата модела всъшност нямат разлики и не мога да разбера защо се продажат като различни комплекти за различните номета на рамите, а на третия разликата е че е малко по упростен и му липсват 2 пружинки на притискателния диск както и една пластина която е хваната към капака на притескателния диск и според мен идрае някаква роля с пластинните пружини.(и изришно пише за първите два модела съединители за които споменах че са еднакви, че се поставят със спецялен инструмент, което също не ми е ясно както и на майстора който ми прави колата и той се чуди какво е толкова различно от останалите съединители че да се слага с такъв инструмент и дали той ще може да го постави без него?)
като двата модела всъшност нямат разлики и не мога да разбера защо се продажат като различни комплекти за различните номета на рамите, а на третия разликата е че е малко по упростен и му липсват 2 пружинки на притискателния диск както и една пластина която е хваната към капака на притескателния диск и според мен идрае някаква роля с пластинните пружини.(и изришно пише за първите два модела съединители за които споменах че са еднакви, че се поставят със спецялен инструмент, което също не ми е ясно както и на майстора който ми прави колата и той се чуди какво е толкова различно от останалите съединители че да се слага с такъв инструмент и дали той ще може да го постави без него?)
-
Точно модела с пружинките на притисквателя го монтирахме без никакви инструменти на моята кола. Инструмента е необходим за да може при затягане на притисквателя към маховика да остане центрован феродовия диск. Друго не знам какво може да помогне
.
Същото съм чувал, че успешно може да се постигне и с няколко капчици каноколит и залепяне на феродовия към притисквателя в правилното положение.
И точно за тези варианти писах по-горе, че отговарят на един и същи номер по VAG. Или поне такива са ми спомените като ги гледах.

Същото съм чувал, че успешно може да се постигне и с няколко капчици каноколит и залепяне на феродовия към притисквателя в правилното положение.
И точно за тези варианти писах по-горе, че отговарят на един и същи номер по VAG. Или поне такива са ми спомените като ги гледах.
-
- Автомобил:
- Двигател:
А щом си сменял и ти същия модел забеляза ли да има разлики в демпферния маховик сравнение с тоя дето е смъкнат от колата ти?
-
От колата смъкнах 228мм демпферен маховик.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Което ще рече че не е оригинален? а инае като диаметри на отвори и други козметични работи можеш ли да кажеш? В средата на моя има една пластмасова втулка или нешто такова което е от страната на феродовия диск а новия я няма тази пластмаса при теб как е?
Върни се в “Дизелови агрегати”