Как да увелича с около 5-10 коня Голф 3 1.6-101коня АЕК

Теми свързани с всякакви перформанс модификации и промени по двигател, ходовата част и купе
Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Re: Как да увелича с около 5-10 коня

Мнениеот emiltd » Чет 25 авг 2011 19:58

stefan4o написа:Яд те е на хондата и искаш да я победиш ли :screwy OMG :063: Това е доста сериозен проблем и трябва да се вземе под внимание от... психолог :Mr Green Fun Предполагам, че вечер трудно заспиваш или страдаш от безсъние? mhihi

Опа спамчо се появи и не пропусна да направи колегата луд :screwy

Относно автора,парите които имаш възможност да дадеш,мисля са достатъчно за нещата,които съм ти препоръчал...няма да станеш 150конье :Mr Green Fun ,но ще свършат работа за целта ти :да:

Потребителски аватар
nuri_3556
Автомобил: Golf 3+golf 4
Двигател: AEK 1995+AGU 250+
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Чет 25 авг 2011 20:16

колега задно крайно гърне е махнато на негово място има нещо от сорта REMUS mhihi което съм го купил за 105лв,катализатор също нямам изтърбушил съм от преди година.По мотора всичко е ОК,за това че с глупостите направи диагностика или смени свещи кабели филтъри,тези неща ми са наясно.Нека да почакам още мнения,иначе колегата (emiltd) си е прав :beer :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 25 авг 2011 20:35

Една изп.система с по-широки тръби ще се усети със сигурност,но за съжаление бюджета който си дал няма да стигне :|

Потребителски аватар
ZeroCool
Автомобил: ImamDa
Двигател: sVatreshnoGorene
Контакти:

Мнениеот ZeroCool » Чет 25 авг 2011 21:08

Bai Sando написа:Една изп.система с по-широки тръби ще се усети със сигурност,но за съжаление бюджета който си дал няма да стигне :|

Аз да попитам....като се изходя от тва мнение...

Да разширяваш тръба след сток изпускателен колектор няма да доведе до нищо освен някаква промяна във звука?

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 25 авг 2011 21:25

Да де и колектор разбира се :mrgreen: Пропуснал съм.

devil_vas
Автомобил: BMW 330Cd 261hp 591nm
Двигател:

Мнениеот devil_vas » Пет 26 авг 2011 0:32

в крайна сметка за парите, които евентуално ще набуташ в тоя мотор, по-добре си вземи Голфче АБФ и няма да те тормозят гадните едновалови, 90 коневи, моноинжекционни Хонди :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 26 авг 2011 1:14

Bai Sando написа:Една изп.система с по-широки тръби ще се усети със сигурност,но за съжаление бюджета който си дал няма да стигне :|

По-широките тръби ще се усетят добре,ако е работено по газоразпределение,иначе няма да му хареса ефекта на човека...колата ще стане доста мудна в ниските.Както разбирам,е работено правилно по изпускателна система.При това положение едно изолиране на картерните газове и спортен филтър ще се отразят добре,после чипче и ефекта ще е приятен...а и приготвената пара ще стигне.
Колкото и мнения да се изпишат по въпроса,в общи линии това е евтиния тунинг,ако се търсят по-сериозни резултати,ще трябват доста повече пари,а и време mhihi
Астматунинга е пипкава работа...много труд+много пари=малък ефект,затова и рядко виждаме сериозно напомпани атмосферки...

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 26 авг 2011 1:52

Особено Хондата да е с два вала и веднага си казва думата и без промяна. Двувалките колкото и да са малки двигатели са по-динамични от едновалките.
Пробвай с АбФ 150 коня да видиш как хондата ще яде доста прах и много други около нея. :Mr Green Fun

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Пет 26 авг 2011 1:57

извинявам се за СПАМа искам малко да се коментира за това "изолиране на картерните газове",нито имам съмнения относно знанията на "emiltd" нито споря просто немога да си обясня процеса.Благодаря предварително.
може и на ЛС.

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Пет 26 авг 2011 8:32

nebeto написа:извинявам се за СПАМа искам малко да се коментира за това "изолиране на картерните газове",нито имам съмнения относно знанията на "emiltd" нито споря просто немога да си обясня процеса.Благодаря предварително.
може и на ЛС.

Колега, има няколко теми по въпроса, как се прави и защо.

Просто трябва да се ползва търсачката.

Потребителски аватар
emiltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emiltd » Пет 26 авг 2011 12:16

nebeto написа:извинявам се за СПАМа искам малко да се коментира за това "изолиране на картерните газове",нито имам съмнения относно знанията на "emiltd" нито споря просто немога да си обясня процеса.Благодаря предварително.
може и на ЛС.

Няма лошо да питаш :) Първо трябва да имаш представа как функционира дадена система/механизъм/елемент,за да можеш да повлияеш на неговата работа в посока на идеята,която ти се е родила в главата и накрая да се надяваш,че си направил каквото трябва :bishop .
Целта на заниманието е да доставиш повече кислород на мотора,като влияеш не на обема,а на температурата.Предполагам,знаеш че повече кислород може да се осигури и от повече обем въздух и от непроменен обем,но с по-ниска темперарура.Картерните газове представляват нагорещен въздух,заедно с маслени изпарения,които се вливат в всмукателния тракт.Това е в общи линии,а с малко търсене ще намериш предостатъчно писано ...какъв е ефекта и как става изолирането :да:
Поздрави :beer

П.П.viewtopic.php?f=24&t=258908

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Пет 26 авг 2011 12:29

Да ти имах проблема колега! Нужни са ти само едни 5-10 коня, за да дръпнеш пред другите "бегачки". mhihi
А правил ли си нещо за да посъбудиш наличните изморени 101 коне? :)

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пет 26 авг 2011 14:03

Първо хондата е 1.5-101коня 16V и не ми е проблема да го мина,просто ако направя тези промени както каза (emiltd)мисля ч
е ще провърви като хондата.А относно мойта кола в момента върви прилично,щото съм я пуснал с много коли като-АЕК,АФТ и все еднакво вървят с малко разлика дето зависи как ще направиш старта,а до колегата над мен какво ще препоръчаш за да ги събудя тези 101 коня? mhihi mhihi

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 26 авг 2011 14:19

олекотяване му е майката. сваляш стъклата, капак не ти трябва, багажник също.
махаш мокетите и с една отвертка сваляш всичката изолация от пода, повечето ламарини по колата не ти трябват режеш и тях. ако някоя все пак изглежда важна, само я надупчваш с бормашината. и така, ставаш драгстер. няма хонди, няма астри :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Потребителски аватар
nuri_3556
Контакти:

Мнениеот nuri_3556 » Пет 26 авг 2011 14:34

Petrolhead написа:олекотяване му е майката. сваляш стъклата, капак не ти трябва, багажник също.
махаш мокетите и с една отвертка сваляш всичката изолация от пода, повечето ламарини по колата не ти трябват режеш и тях. ако някоя все пак изглежда важна, само я надупчваш с бормашината. и така, ставаш драгстер. няма хонди, няма астри :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

олекотявай си твойта барака така смешник mhihi

Върни се в “Силов тунинг”