Здравейте!
Имам Polo 2001г 1.4 TDI. За мене е ново. Купих го със сменени накладки - като има дискови спирачки на предните и задните колела.
Та проблема е следния и е много странен - след кратковременно каране 10-20 мин, спорачките се "стягат" и дефакто спирам докато се опитвам да се движа. Страхотно се загряват и 4-те колела. Мирише на феродо. Просто се затягат и трябва да спра, да чакам да истинат накладките и тогава тръгбва. Да не говорим че само като отпусна съединителя и колата спира сма без инерция и без да натискам спирачките. Водих я на майстор - той смени някакви маркучи, но подобрението е минимално. ( уточнение - аз съм жена и не съм много в час с частите)
Утре пак ще тичам при майстора, но ми се иска да ми дадете съвет ако някой е имал подобен проблем.
Задържат ми спирачките, дори в движение ?????
-
rajceto_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Задържат ми спирачките, дори в движение ?????
Последна промяна от rajceto_bg на Съб 22 ное 2008 1:14, променено общо 2 пъти.
Райче- закарай колата до свестен майстор да ти прегледа всичко и да смени квото е нужно-със спирачките шега не бива
Сега ще ти обясня защо-когато накладките не се връщат-това води до триене,което от своя страна води до нагряване...нали така?
Да де ама като започне нагряването-кипва спирачната течност,тоест вече има въздух...и ти натииискаш,а колата не спииира и хоп-беля....
Нека видят защо задържат буталцата,да почистят,ако трябва нови да слагат...жила за ръчната-ако са се закъсали...обезвъздушаване...абе цялата магария...но недей я кара тази кола преди да се реши проблема-да няма ох....
П.С.-точно по тази причина загубих спирачките на един светофар...чувството е...абе не искам да си спомням
Сега ще ти обясня защо-когато накладките не се връщат-това води до триене,което от своя страна води до нагряване...нали така?
Да де ама като започне нагряването-кипва спирачната течност,тоест вече има въздух...и ти натииискаш,а колата не спииира и хоп-беля....
Нека видят защо задържат буталцата,да почистят,ако трябва нови да слагат...жила за ръчната-ако са се закъсали...обезвъздушаване...абе цялата магария...но недей я кара тази кола преди да се реши проблема-да няма ох....
П.С.-точно по тази причина загубих спирачките на един светофар...чувството е...абе не искам да си спомням
-
rajceto_bg
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Благодаря, аз и не мисля да я карам, докаот не я оправя! майстора е печен докато не реши проблема не се предава ( все оак обаче преди карах друга кола, която ми правеше). Ще видим. По-скоро проблема на тая е 4е НЕПРЕКЪСНАТО СПИРА, а не върви. Но си прав, в едни момент ще се прецакат спирачките и ОПАЛАААААААААА
- vlado1
- Автомобил: bmw
- Двигател: AWT 2001
- Контакти:
Re: Задържат ми спирачките, дори в движение ?????
Някой да препоръча свестен майстор в София, който да е на ти със спирачките на Пасат Б4, 94г, 1,8 АBS двигател с ABS? И да не взема пари като за нов Пасат ...
Трябва ми специалист, който без да ми сменя цялата спирачна система да може да оправи предните спирачки да не затягат. Защото номера със смяната на предните спирачни апарати с маркучите, ABS-а и компютъра и аз го зная, но искам да сменя само нужното.
Трябва ми специалист, който без да ми сменя цялата спирачна система да може да оправи предните спирачки да не затягат. Защото номера със смяната на предните спирачни апарати с маркучите, ABS-а и компютъра и аз го зная, но искам да сменя само нужното.- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Същия проблем 1:1 се оказа сервоусилвателя,пак на дизелче.

- vlado1
- Контакти:
Мерси, ще се пробвам следващата седмица.
- vlado1
- Контакти:
Тцъ, не става. Ваското отива на почивка и не му се занимава с мен поне до средата на другия месец. А аз тази седмица трябва да измина поне още 1100 км 
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”