Проблем с Pioneer DEH-2320UB и елипси Hertz DCX-690
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем с Pioneer DEH-2320UB и елипси Hertz DCX-690
Здравейте, имам следния досаден проблем със споменатите компоненти - когато volume-то е до 15-20 някъде баса (до колкото може да се нарече такъв) започва да криви и "грухти" изключително неприятно - и на двете колони независимо дали съм на радио, USB или диск. Когато обаче увелича малко повече, въпросният (д)ефект изчезва.
Пробвах какво ли не - еквалайзер, други кабели, махане на решетките на говорителите, махане на самите говорители от кората - никакъв резултат. Възможно ли е да съм пре***л говорителите някакси? 
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Re: Проблем с Pioneer DEH-2320UB и елипси Hertz DCX-690
Доста вероятно.Ако е едно като стържене си почти 100 % заминал.Получава се на такова ниво на звука,защото явно при твоите настройки там се появява най-голяма амплитуда на мембраната с най-малко странични местения...Един вид това е най-високото чисто ниво на мърдане преди да започне вече якото мятане на мембраната,когато и други звуци и честоти се възпроизвеждат.
BTW и моите си грухтяха и след смяна с нови,спряха
BTW и моите си грухтяха и след смяна с нови,спряха

- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
Точно като стържене е. С предишния плеър Sony GT-222 обаче нямаше нищо такова, появи се малко след като сложих pioneer-а.
Ако наистина са заминали, то никога повече Hertz. Имах DCX-165 - почти аналогична беше ситуацията, тогава само едната започна да грухти в даден диапазон, след седмици си стържеше перманентно.
Ако наистина са заминали, то никога повече Hertz. Имах DCX-165 - почти аналогична беше ситуацията, тогава само едната започна да грухти в даден диапазон, след седмици си стържеше перманентно.
- feikot
Забрави за тая марка.Един приятел 165ци ги изгори за 8 мин с обикновен Алпайн.ДЛС или Граунд зиро.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Направо моите как свирят вече 3 години без никакви проблеми идея си нямам
Иначе и за по-малко от 8 мин мога да ги изгоря ама не го правя.
Иначе и за по-малко от 8 мин мога да ги изгоря ама не го правя.
- feikot
Само със сд плеър...Без да е надут.Бе не знам,противоречиви мнения за Херц чувам,а и видях,аз лично не бих се възползвал от техните продукти.
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
до сега мислих,че Херц'а са си хубави музиканти, но явно съм се заблудил.
- radi_nrj
nebeto написа:до сега мислих,че Херц'а са си хубави музиканти, но явно съм се заблудил.
Въпроса конкретно е за Диечи, които са най-евтините от свирещите. Много често повредите по говорителите са от неправилна експлоатация, а за 65лв (визирам DCX 165) е трудно да се направи говорител, който хем да свири що годе прилично, хем да носи на претоварване. (То по тая причина не дават гаранция на автоговорители).
Проблема в конкретния случай е твърде вероятно на на по-високи нива мембраната на елипсата да опира в "мустаците", които захранват средите и пищялките. Оправя се се много лесно...
- focke-wulf
- Автомобил:
- Двигател:
radi_nrj
Направих лека корекция на въпросните "мустаци" и... стърженето изчезна. Ще видим обаче колко ще изкара.
Направих лека корекция на въпросните "мустаци" и... стърженето изчезна. Ще видим обаче колко ще изкара.
- radi_nrj
focke-wulf написа:radi_nrj![]()
Това им е от детските болести на тоя модел, но не е болка за умиране имайки в предвид колко по-вярнo свирят сравнени с остатъка от тоя ценови диапазон.
Друго на което трябва да се обърне внимание е стойката на средата и пищялката. Тя е хваната с винт през магнита на баса (главата на винта е под етиката). Случвало ми се е да попадна на чисто нови такива, на които винта не е добре затегнат и стойката се клати.
Последна промяна от radi_nrj на Сря 31 авг 2011 20:26, променено общо 1 път.
колега и аз преди време бях си купил тоя елипси Hertz и моето CD e същото обаче верчено и при мен така беше се получило какво ли не пратих + и - обръщах ... нови кабели слагах абе всичко каквото ти дойде на акъла и накрая се изнервих и ги продадох и сега съм решил да си взема едни пайнерки 
проблема е елементарен и един колега вече ви го посочи и ви даде решение...!!! мустаците идват малко дълги и опират в мембраната...относно няколко "компетентни" мнения...
8 мин. и т.н. - ами колега кво да ти кажа,не се обиждай ама тая работа е малко като при жените...дано с тях си по-наясно отколкото с колоните
на колоната както и на жената може да и е*** майката и за по-малко от 8 мин,само че смисал няма защото повече няма да ти върши работа 
относно басовете...когато имах DCX 165 ги карах с Alpine iDA-X305...да ти кажа свиреха си колкото всяка друга средностатистическа бас каса без да имат нито кривене,нито други кахари... моя съвет е - преди да давате "компетентни" мнения,вземете си изхвърлете боклукливите Пайнерчета и сложете нещо стойностно
8 мин. и т.н. - ами колега кво да ти кажа,не се обиждай ама тая работа е малко като при жените...дано с тях си по-наясно отколкото с колоните
относно басовете...когато имах DCX 165 ги карах с Alpine iDA-X305...да ти кажа свиреха си колкото всяка друга средностатистическа бас каса без да имат нито кривене,нито други кахари... моя съвет е - преди да давате "компетентни" мнения,вземете си изхвърлете боклукливите Пайнерчета и сложете нещо стойностно
- Pokerstars
- Автомобил: Audi A4 B7
- Двигател: 2006
InSIDe написа:проблема е елементарен и един колега вече ви го посочи и ви даде решение...!!! мустаците идват малко дълги и опират в мембраната...относно няколко "компетентни" мнения...
8 мин. и т.н. - ами колега кво да ти кажа,не се обиждай ама тая работа е малко като при жените...дано с тях си по-наясно отколкото с колонитена колоната както и на жената може да и е*** майката и за по-малко от 8 мин,само че смисал няма защото повече няма да ти върши работа
До последното изречение си мислех,че ги разбираш тези неща,но да напишеш такава глупост за Pioneer...ясна работата
- radi_nrj
Pokerstars написа:До последното изречение си мислех,че ги разбираш тези неща,но да напишеш такава глупост за Pioneer...ясна работата
В конкретната тема колегата е писал, че ползва Pioneer DEH-2320UB. Какво може да се очаква от плеър за 150лв. Ми да свири като за 150лв
-
andro_
- Автомобил:
- Двигател:
InSIDe написа:относно басовете...когато имах DCX 165 ги карах с Alpine iDA-X305...да ти кажа свиреха си колкото всяка друга средностатистическа бас каса без да имат нито кривене,нито други кахари... моя съвет е - преди да давате "компетентни" мнения,вземете си изхвърлете боклукливите Пайнерчета и сложете нещо стойностно
Кое е стойностно, колега?
Ida - та ли...? Не че е лоша, напротив.
Изказваш се леко неподготвен.
Без кривене на вграден усилвател - няма такъв филм.
Hertz са просто производители, като всички останали. Имат и спо-евтино и по-скъпо. Някои модели са ОК, други не са, но всичко е въпрос на лични предпочитания и конкретен монтаж.
Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”