Проблем с Pioneer DEH-2320UB и елипси Hertz DCX-690

Силна музика, видео и навигация във Вашия Volkswagen
Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Проблем с Pioneer DEH-2320UB и елипси Hertz DCX-690

Мнениеот focke-wulf » Съб 27 авг 2011 23:00

Здравейте, имам следния досаден проблем със споменатите компоненти - когато volume-то е до 15-20 някъде баса (до колкото може да се нарече такъв) започва да криви и "грухти" изключително неприятно - и на двете колони независимо дали съм на радио, USB или диск. Когато обаче увелича малко повече, въпросният (д)ефект изчезва. :shock Пробвах какво ли не - еквалайзер, други кабели, махане на решетките на говорителите, махане на самите говорители от кората - никакъв резултат. Възможно ли е да съм пре***л говорителите някакси? :shock

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Re: Проблем с Pioneer DEH-2320UB и елипси Hertz DCX-690

Мнениеот feikot » Съб 27 авг 2011 23:38

Доста вероятно.Ако е едно като стържене си почти 100 % заминал.Получава се на такова ниво на звука,защото явно при твоите настройки там се появява най-голяма амплитуда на мембраната с най-малко странични местения...Един вид това е най-високото чисто ниво на мърдане преди да започне вече якото мятане на мембраната,когато и други звуци и честоти се възпроизвеждат.

BTW и моите си грухтяха и след смяна с нови,спряха :Mr Green Fun

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Съб 27 авг 2011 23:49

Точно като стържене е. С предишния плеър Sony GT-222 обаче нямаше нищо такова, появи се малко след като сложих pioneer-а.
Ако наистина са заминали, то никога повече Hertz. Имах DCX-165 - почти аналогична беше ситуацията, тогава само едната започна да грухти в даден диапазон, след седмици си стържеше перманентно. :shock

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 28 авг 2011 0:28

Забрави за тая марка.Един приятел 165ци ги изгори за 8 мин с обикновен Алпайн.ДЛС или Граунд зиро.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 28 авг 2011 1:43

Направо моите как свирят вече 3 години без никакви проблеми идея си нямам mhihi mhihi mhihi

Иначе и за по-малко от 8 мин мога да ги изгоря ама не го правя.

Потребителски аватар
feikot

Мнениеот feikot » Нед 28 авг 2011 1:45

Само със сд плеър...Без да е надут.Бе не знам,противоречиви мнения за Херц чувам,а и видях,аз лично не бих се възползвал от техните продукти.

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Нед 28 авг 2011 3:55

до сега мислих,че Херц'а са си хубави музиканти, но явно съм се заблудил.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Нед 28 авг 2011 11:59

nebeto написа:до сега мислих,че Херц'а са си хубави музиканти, но явно съм се заблудил.

Въпроса конкретно е за Диечи, които са най-евтините от свирещите. Много често повредите по говорителите са от неправилна експлоатация, а за 65лв (визирам DCX 165) е трудно да се направи говорител, който хем да свири що годе прилично, хем да носи на претоварване. (То по тая причина не дават гаранция на автоговорители).

Проблема в конкретния случай е твърде вероятно на на по-високи нива мембраната на елипсата да опира в "мустаците", които захранват средите и пищялките. Оправя се се много лесно...

Потребителски аватар
focke-wulf
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот focke-wulf » Пон 29 авг 2011 9:44

radi_nrj :beer
Направих лека корекция на въпросните "мустаци" и... стърженето изчезна. Ще видим обаче колко ще изкара.

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пон 29 авг 2011 10:23

focke-wulf написа:radi_nrj :beer
Направих лека корекция на въпросните "мустаци" и... стърженето изчезна. Ще видим обаче колко ще изкара.

Това им е от детските болести на тоя модел, но не е болка за умиране имайки в предвид колко по-вярнo свирят сравнени с остатъка от тоя ценови диапазон.

Друго на което трябва да се обърне внимание е стойката на средата и пищялката. Тя е хваната с винт през магнита на баса (главата на винта е под етиката). Случвало ми се е да попадна на чисто нови такива, на които винта не е добре затегнат и стойката се клати.

Последна промяна от radi_nrj на Сря 31 авг 2011 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Ivelinch0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ivelinch0 » Сря 31 авг 2011 16:02

колега и аз преди време бях си купил тоя елипси Hertz и моето CD e същото обаче верчено и при мен така беше се получило какво ли не пратих + и - обръщах ... нови кабели слагах абе всичко каквото ти дойде на акъла и накрая се изнервих и ги продадох и сега съм решил да си взема едни пайнерки :)

InSIDe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот InSIDe » Пет 16 сеп 2011 9:58

проблема е елементарен и един колега вече ви го посочи и ви даде решение...!!! мустаците идват малко дълги и опират в мембраната...относно няколко "компетентни" мнения...
8 мин. и т.н. - ами колега кво да ти кажа,не се обиждай ама тая работа е малко като при жените...дано с тях си по-наясно отколкото с колоните ;) на колоната както и на жената може да и е*** майката и за по-малко от 8 мин,само че смисал няма защото повече няма да ти върши работа ;)
относно басовете...когато имах DCX 165 ги карах с Alpine iDA-X305...да ти кажа свиреха си колкото всяка друга средностатистическа бас каса без да имат нито кривене,нито други кахари... моя съвет е - преди да давате "компетентни" мнения,вземете си изхвърлете боклукливите Пайнерчета и сложете нещо стойностно ;)

Потребителски аватар
Pokerstars
Автомобил: Audi A4 B7
Двигател: 2006

Мнениеот Pokerstars » Пет 16 сеп 2011 21:14

InSIDe написа:проблема е елементарен и един колега вече ви го посочи и ви даде решение...!!! мустаците идват малко дълги и опират в мембраната...относно няколко "компетентни" мнения...
8 мин. и т.н. - ами колега кво да ти кажа,не се обиждай ама тая работа е малко като при жените...дано с тях си по-наясно отколкото с колоните ;) на колоната както и на жената може да и е*** майката и за по-малко от 8 мин,само че смисал няма защото повече няма да ти върши работа ;)
относно басовете...когато имах DCX 165 ги карах с Alpine iDA-X305...да ти кажа свиреха си колкото всяка друга средностатистическа бас каса без да имат нито кривене,нито други кахари... моя съвет е - преди да давате "компетентни" мнения,вземете си изхвърлете боклукливите Пайнерчета и сложете нещо стойностно ;)

До последното изречение си мислех,че ги разбираш тези неща,но да напишеш такава глупост за Pioneer...ясна работата

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Пет 16 сеп 2011 22:53

Pokerstars написа:До последното изречение си мислех,че ги разбираш тези неща,но да напишеш такава глупост за Pioneer...ясна работата

В конкретната тема колегата е писал, че ползва Pioneer DEH-2320UB. Какво може да се очаква от плеър за 150лв. Ми да свири като за 150лв :mrgreen:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Съб 17 сеп 2011 7:25

InSIDe написа:относно басовете...когато имах DCX 165 ги карах с Alpine iDA-X305...да ти кажа свиреха си колкото всяка друга средностатистическа бас каса без да имат нито кривене,нито други кахари... моя съвет е - преди да давате "компетентни" мнения,вземете си изхвърлете боклукливите Пайнерчета и сложете нещо стойностно ;)

Кое е стойностно, колега?
Ida - та ли...? Не че е лоша, напротив.
Изказваш се леко неподготвен.
Без кривене на вграден усилвател - няма такъв филм.
Hertz са просто производители, като всички останали. Имат и спо-евтино и по-скъпо. Някои модели са ОК, други не са, но всичко е въпрос на лични предпочитания и конкретен монтаж.

Върни се в “CAR Audio, Video & Navigation”