Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат B3 и B4 -тунинг,подобрения...тема за всички с B3 и B4

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 07 юли 2011 8:12

gogo_TDI написа:направи снимки да видим как стои на твоите фарове......много се замислям за фарове като твоите! :o с какви крушки са,и от къде ги купи!имат ли ел.машинки?

с крушки H7 са на късите и дългите. На очите на геле са с малки 3мм крушки като за габарит ама по-малки. 16 бройки на двата фара. Аз съм сложил ксенон D1S Philips и баласти Hella. Ден правят! Светят доста по-добре дори с обикновени крушки от оригиналните ми фарове, а те бяха в перфектно качество. Още ги пазя именно затова. Ако имаш интерес за фаровете драсни един ред на лични и предложи колко ги искаш :да:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Вто 23 авг 2011 10:53

в момента работя над вграждането на лупи в стокови фарове от пасат. Лупите са Би-ксенон D1S от Audi A5.
Дотук съм отлепил стъклата на фаровете, което ме плашеше най-много. Но става за 5 минути без проблеми. Свалих рефлекторите, отрязах ги за да може да мине през тях лупата. Закрепих телата на лупите към рефлекторите на 3 опорни точки. Като концепцията е да се ползват фаровете със кристалните фарове от фаровете DEPO, които всичко знаете, да се ползват сток рефлектори (боядисани черни) и корпуси, инсталация и регулирането да си остава както е на сток фара, като се регулира самия рефлектор като към него е прикрепена лупата според съосността и наклона на успоредните линии. Баластите ще се вградят във фара за да не може да се заяжда :cop . Понеже рефлектора се реже доста че лупата си е широка, замина мястото за габарит. Имам един вариянт с малки рефлектори от БМВ X6 с крушки 10 вата, но мястото на монтаж няма да позволява смяната ако изгори някоя крушка и се мисли по адекватен вариянт, като може да се прибегне и към габарит в страничните бленди на калниците. Снимки правя периодично , скоро ще видите всичко. За момента мога да кажа, че лупата изкарва уникална светлина супер равномерна и отсича на идеална линия на стената. Всичко е оригинално, лупи, крушки, баласти няма китайчета.

Последна промяна от DoH_KuXoT на Сря 24 авг 2011 8:09, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 24 авг 2011 8:04

ето и обещаните снимки
Прикачени файлове
PICT0125.JPG
готов за монтиране на VolksWagOn-a
PICT0124.JPG
PICT0123.JPG
ето и шаблончето да не се навее рефлектора на дългите, за да може и неговата рамка да е черна
PICT0121.JPG
черен рефлектор за по-семпло
PICT0118.JPG

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 24 авг 2011 8:18

ето и самата лупа как изглежда, вече са на колата но беше тъмно и не можах да снимам
Прикачени файлове
PICT0108.JPG
PICT0107.JPG
PICT0106.JPG

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Сря 24 авг 2011 23:11

ето и монтирани на колата, би-ксенона няма равен, свети изключително равномерно, смяната къси дълги е мигновена, а лупата има много интересн ефект, свете много добре и при доста вдигнати фарове, като като мина пред колата и отида да речем на 100метра трябва да си залепя главата до земята за да видя заслепяващи отблясъци. Доволен от крайния резултат. Сега се чудя на мястото на дългите дневни светлини ли да вкарам, габарит ли или мигач :)
Прикачени файлове
PICT0131.JPG
дълги на улицата
PICT0132.JPG
къси на улицата
PICT0129.JPG
дълги на стена отблизо
PICT0128.JPG
къси на стена отблизо

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Чет 25 авг 2011 9:31

На дългата секция сложи дневни светлини и габарит :idea:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Чет 25 авг 2011 13:23

и това е вариянт, мисля дневната светлина да се пуска от положението за предни светлини за мъгла, защото нямам халогени и не мисля да слагам, крадат ми 2-ри комплект

Потребителски аватар
gogo_TDI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gogo_TDI » Нед 28 авг 2011 9:53

:bowdown :bowdown :bowdown МНОГО РАДВА БРАТ.......

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 28 авг 2011 10:47

За оригинални лупи и крушки, не би ли трябвало светлината да е по-добре разпределена :roll:
Прави ми впечатление, че в краищата е тъмно, а в средата прекалено светло.Това се вижда и на вратата ...
Но иначе си го направил много добре и грамотно :beer

Потребителски аватар
passat_rs
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57 T2

Мнениеот passat_rs » Нед 28 авг 2011 12:50

JC написа:
Прави ми впечатление, че в краищата е тъмно, а в средата прекалено светло.Това се вижда и на вратата

И при мен е така :roll:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 28 авг 2011 12:56

passat_rs написа:
JC написа:
Прави ми впечатление, че в краищата е тъмно, а в средата прекалено светло.Това се вижда и на вратата

И при мен е така :roll:

Един колега беше направил сравнение между китайска лупа и такава от БМВ мисля, и там оригиналната си светеше перфектно ...
Тази на колегата е от Ауди А5 ако не се лъжа и ...тя също е оригинална, а свети в средата предимно ..може и снимките да лъжат нещо :roll:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Нед 28 авг 2011 18:08

сега си загледах снимките и верно изглежда странно, нот тук съм снимал веднага след като сложих фаровете на колата без да съм правил реглаж. След това всичко е на черта, пък и снимките ги правя под ъгъл и разстоянието на стената е 30 см пред колата :)

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 28 авг 2011 18:36

DoH_KuXoT написа:сега си загледах снимките и верно изглежда странно, нот тук съм снимал веднага след като сложих фаровете на колата без да съм правил реглаж. След това всичко е на черта, пък и снимките ги правя под ъгъл и разстоянието на стената е 30 см пред колата :)

Колега, дай снимки да видим как изглежда колата с така направени фарове отпред :D :beer

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Пон 29 авг 2011 8:18

JC написа:
DoH_KuXoT написа:сега си загледах снимките и верно изглежда странно, нот тук съм снимал веднага след като сложих фаровете на колата без да съм правил реглаж. След това всичко е на черта, пък и снимките ги правя под ъгъл и разстоянието на стената е 30 см пред колата :)

Колега, дай снимки да видим как изглежда колата с така направени фарове отпред :D :beer

:да: при първа възможност ще кача

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Пон 05 сеп 2011 23:33

Писах в една друга тема, но искам да попитам и в тази.Ако сложа 17ки джанти ЕТ 30 с гуми 215/45/17 на Пасат Б4 комби със сток окачване нали няма да имам проблем с опирания по калниците или амортисьорите :?:

Върни се в “Направи си сам!”