ABF или KR

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Re: ABF или KR

Мнениеот TheExorcist » Пон 29 авг 2011 7:09

boraks написа:Не очаквах толкова много и то задоволителни отговори. Дам, ламарините това е проблем. Е, все пак не са чак толкова зле като на старите ХХлопели :D Предолагам, че до към 3000лева може да се намери що годе запазен експонат,нали.

Един съвет от мен: Търси си някой "екземпляр" по който не са правени експерименти за какъвто и тунинг да са. Най-много черно фолио по стъклата и това е . Колкото по-стокова кола намериш, толкова по-доволен ще останеш. Пък ти с течение на времето ако ти хареса като цяло колата и мислиш, че има смисъл да наливаш пари в нея (за удоволствието да е по твой вкус колата става въпрос) си я направи както на теб ти е кеф. С хубави спирачки, хубави части...глезотийки. eusa

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Пон 29 авг 2011 9:45

boraks написа:Не очаквах толкова много и то задоволителни отговори. Дам, ламарините това е проблем. Е, все пак не са чак толкова зле като на старите ХХлопели :D Предолагам, че до към 3000лева може да се намери що годе запазен експонат,нали.

Май ще ти трябват минимум 3500лв, за да вземеш някоя наистина запазена.

TheExorcist написа:Един съвет от мен: Търси си някой "екземпляр" по който не са правени експерименти за какъвто и тунинг да са. Най-много черно фолио по стъклата и това е . Колкото по-стокова кола намериш, толкова по-доволен ще останеш. Пък ти с течение на времето ако ти хареса като цяло колата и мислиш, че има смисъл да наливаш пари в нея (за удоволствието да е по твой вкус колата става въпрос) си я направи както на теб ти е кеф. С хубави спирачки, хубави части...глезотийки. eusa

Много е прав! Пък и стокова Юбилейка мисля, че изглежда много добре :да:

Потребителски аватар
Ceki4aGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ceki4aGTI » Пон 29 авг 2011 10:35

Vidol Nikolov написа:Абф-а е по-добър от гледна точка на това,че все още се намират части за него.
Кр е истинска легенда-а до 2-3 години ще е и музейна ценност!|

Вярно е ! Много трудно си намирам части за моя КР, и то повечето по складове, останали. Иначе аз съм привърженик на МК2 и на КР и 9А моторите, за това не мога да ти кажа хубаво за АБФ а и като цяло този мотор не ми харесва (лично мнение) :да:

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Пон 29 авг 2011 11:21

Habits написа:
GTI 16V ABF написа:Да окачването е здраво :да:

Човек, евала ти на ентусиазма :bowdown . Във всяка една тема, свързана с АБФ, не пропускаш да изтъкнеш плюсовете на двигателя... Няма лошо в това естествено, не го казвам с лошо намерение :да:

Мерси колега че ме лъскаеш,просто този двигател ми е направил много добри впечатления и немога да не изтъкна добрите му качества :012: :drunk

Потребителски аватар
boraks
Автомобил: VW MK 3
Двигател: ABF 1994

Мнениеот boraks » Пон 29 авг 2011 16:12

От всички мнения определено АБФ получава предимството. :) Иначе предполагам АБФ и КР нямат особена разлика във вървежа нали? А за нютонметрите пак май АБФ е по-добрия вариант ?

Потребителски аватар
GTI 16V ABF

Мнениеот GTI 16V ABF » Пон 29 авг 2011 17:46

boraks написа: Иначе предполагам АБФ и КР нямат особена разлика във вървежа нали? А за нютонметрите пак май АБФ е по-добрия вариант ?

КР-а само старта е една рака пред АБФ-а иначе после АБФ-а дръпва :wink: а нютонметрите са на АБФ-180 а на КР 168 :да:

Потребителски аватар
TheExorcist
Автомобил: Golf 3 94
Двигател: ABF

Мнениеот TheExorcist » Пон 29 авг 2011 19:05

GTI 16V ABF написа:
boraks написа: Иначе предполагам АБФ и КР нямат особена разлика във вървежа нали? А за нютонметрите пак май АБФ е по-добрия вариант ?

КР-а само старта е една рака пред АБФ-а иначе после АБФ-а дръпва :wink: а нютонметрите са на АБФ-180 а на КР 168 :да:

Скромен опит с АБФ... Не харчи кой знае колко много (не и колкото казват повечето хора) Градско в софия пиковете без да се ръчка колата си дава около 8.5 - 9 / 100

Извънградско по борд (когато я докарах от Бургас) ми извади 7.3 и то защото си я гонех по магистралата 150-160. Радвах й се как не се уморява във високите обороти а точно обратното - там му е силата на мотора. От 3к-3.5 оборота нагоре започва да навървява. В ниските е муден спор няма. Лично при мен, на първа когато тръгвам с натиснат до долу педал на газта (разбира се без форсиране на двигателя) гуми НЕ ВЪРТИ па ако ще и трета световна да стане. Трябва да е доста мокро или да е чакъл по земята за да върти по този начин гуми. На мен лично ми харесва да е така, но зависи какво се търси от дадена кола. :)А когато се появи някой рейсър с БМВ (вярно, че са доста закачливи по светофарите) хватката е да тръгнеш с лек форсаж и да пълниш оборотите на първа и втора. (то в софия няма къде за повече от светофар до светофар)

За КР не мога да дам мнение поради простата причина, че не съм карал такъв мотор :) :bishop

Потребителски аватар
passat19911800
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот passat19911800 » Пон 29 авг 2011 20:50

Както беше казал един колега с ВР6: "АБФ е шосеен бегач, а ВР6-магистрален". За мен лично 9а е мотора за всеки ден за пасат, без ВР6 :banana.6 цилиндъра са си шест цилиндъра. А 9-ката е по-разтоварена в сравнение с АБФ и КР, работи при по-ниски обороти, а има същия като на АБФ въртящ момент -180/Nmи и по-голям от на КР-162/Nm, ако се вярва на книгите. В голф 2 -9а сток си е резачка и половина. heavy metal zork

Потребителски аватар
marin.1982
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот marin.1982 » Пон 29 авг 2011 21:43

Относно вървежа на стокови АБФ и КР може доста да се поспори.

Потребителски аватар
GTI 16V ABF

Мнениеот GTI 16V ABF » Пон 29 авг 2011 23:43

passat19911800 написа:Както беше казал един колега с ВР6: "АБФ е шосеен бегач, а ВР6-магистрален". За мен лично 9а е мотора за всеки ден за пасат, без ВР6 :banana.6 цилиндъра са си шест цилиндъра. А 9-ката е по-разтоварена в сравнение с АБФ и КР, работи при по-ниски обороти, а има същия като на АБФ въртящ момент -180/Nmи и по-голям от на КР-162/Nm, ако се вярва на книгите. В голф 2 -9а сток си е резачка и половина. heavy metal zork

9А е добър мотор да обаче пак е по-добре да се вземе АБФ и ако искаш да ти е по-пъргав слагаш къси скорости :wink: на АБФ като му се сложат къси скорости си е направо друга кола :drunk

Потребителски аватар
Habits
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Habits » Вто 30 авг 2011 10:23

passat19911800 написа:Както беше казал един колега с ВР6: "АБФ е шосеен бегач, а ВР6-магистрален". За мен лично 9а е мотора за всеки ден за пасат, без ВР6 :banana.6 цилиндъра са си шест цилиндъра. А 9-ката е по-разтоварена в сравнение с АБФ и КР, работи при по-ниски обороти, а има същия като на АБФ въртящ момент -180/Nmи и по-голям от на КР-162/Nm, ако се вярва на книгите. В голф 2 -9а сток си е резачка и половина. heavy metal zork

Не бих казал, че АБФ е шосеен бегач. Силата му влиза след 3500 оборота, общо взето от светофар до светофар няма къде да го изръчкаш като хората.

Потребителски аватар
boraks

Мнениеот boraks » Вто 30 авг 2011 15:47

Ясно, разбрах ви момчета. Аз точно това искам. Искам след 100км да набира що годе добре, че ми писна с моето Голфче 1.6 ЕЗ само да ме изпреварват :D и аз поне искам веднъж да натисна педала на 100 и да дръпна малко :)

Потребителски аватар
boraks

Мнениеот boraks » Чет 13 окт 2011 20:24

Колеги здравейте. Искам да ви се похваля. Взех си юбилеен АБФ 95г, тъмно зелен. Няма никакви тунинги по него. Супер е колицата, само дето има малко ръждица :) Скоро ще кача снимки.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”