Бях на море преди 1-2 седмици.. Без да искам изкантарих гошко на един бордюр (въобще не го видях), но успя да си излезе на свободен ход. Закачи отпред някъде, предполагам картера. За незапознатите - гошко е колата ми, нисичък е на койлове.
От тогава започна да губи антифриз. Теч никъде не видях, за това си допълвах чинно водица, че да търся майстори по морето..
Беше едва началото на почивката, може би 1-2 ден, от общо 10, като колата е карана бая из черноморието.
Сипах една добавка за запушване на течове и като че ли се кротна, не мигаше лампата.
На прибиране (сам) по магистралата съвсем бях забравил за проблема и си го изюрках със 160 (180 по километраж, ма той лъже бая). В един момент гледам температурата 110

Спирам в аварийната, то никъде сянка, никъде бензиностанция, мамата си трака. Бях се заредил с вода предварително, да има. Долях, докато работи, то изхвърля, разширителния съд стана на вулкан... Лека-полека, с още 3-4 спирания и още една добавка за запушване се добрах до София (поддържаше 90-на градуса, без да го юркам), където на светофарите естествено температурата пак полудя.
Днес слезнахме с Жорката (escrime) да видим какво става, викам не съм обезвъздушил правилно..
Първо на запален двг долях вода (едно 4-5 литра си отидоха). Вдигна температура, може би на 95-100 се включи вентилатора, ама казанчето - пак вулкан.
Пробвахме и друг метод за обезвъздушаване - на затворена капачка, пък като вдигне температура да я отворим лека-полека, да изпусне газовете.
То хубаво, ама освен газове като вдигне температура изхвърля и водица (през преливника). Всъщност не знам дали изускаше газове въобще.
Тотално се отчаях и не знам какво се случва...
Капачката на маслото е чиста (черна, няма следи от вода).
Отзад той каза, че си хвърля само сажди, без бял пушек.
Пробвахме и с неговата капачка, първоначално останах много доволен - вентилатора се включи на 90, не протече от никъде. Поддържаше си супер температура на място, не тече. Викам ще направя едно кръгче на високи обороти. Обиколих квартала като истински голфаджия

Дайте идея какво може да е.. В понеделник ще звънна на Стефан - zfa, да го карам натам, ама да знам какво ще е...