масло в антифриза Б5 1.8 турбо с газов инжекцион

Техническа и сервизна информация за Passat
biser30
Автомобил:
Двигател:

масло в антифриза Б5 1.8 турбо с газов инжекцион

Мнениеот biser30 » Сря 17 авг 2011 17:06

ЗДРАВЕИТЕ, преди два дни се сдобих с Пасат Б5 1.8 турбо с газов инжекцион.При покупката установих масло в антифриза но се прибрах от пловдив без проблем.Топлообменика не е пукнат.Турбото излезе издухано,изминах 600км.без да пипне масло.Някакви савети.Благодаря предварително.

ivan topalov
Автомобил:
Двигател:

Re: масло в антифриза

Мнениеот ivan topalov » Сря 17 авг 2011 19:51

съвет?Пускай го на части :) :D

Потребителски аватар
Branimir.Krastev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Branimir.Krastev » Чет 18 авг 2011 9:05

:shock колега тоя пасат сигурно са ти го подарили за да го вземеш с масло в антифриза.вкарвай го в сервиз по-бързо преди да е :bishop

Потребителски аватар
pavka07
Автомобил:
Двигател: ATJ

Мнениеот pavka07 » Съб 20 авг 2011 20:59

При издухана гарнитура на главата маслото преминава в антифриза. Лечението е смяна на гарнитурата.
п.п. Турбото е издухано, а не бута масло- как разбра, че е издухано???

asiasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asiasi » Вто 30 авг 2011 15:19

Здравей колега.
Щом имаш масло във водата това значи,че имаш и вода в маслото.Това е от гарнитурата но внимавай да не те остави някъде да не се наложи да те дърпат както аз дърпах един колега преди два дена.Погледни си температурата да не ти показва висока температура.Ако е така според мен недей я кара а си смени гарнитурата.Успех!

biser30
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser30 » Вто 30 авг 2011 18:39

Здравейте.Колата вече я карам 1300 км.В маслото няма следа от вода.А температурата е като по учебник.И аз незнам какво става.Започвам да си мисля ,че са наляли нарочно маслото в антифриза.

asiasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asiasi » Вто 30 авг 2011 19:28

какво стана с колата колега?Има ли вода в двигателя?Питам те не защото ти гледам сеира а защото и моята каруца е в лошо положение.Би ли ми отговорил до къде стигна? :cry: Турбото ти свири ли с една тънка свирка,в смисъл такъв на около 2500 оборота като си в движение,като даваш ряз и набираш колата около 2500 оборота усещаш ли някакъв напън?Ако не усещаш значи си без турбо,ако усещаш и ти свири значи работи.Ако евентуално си изкарал турбото вътре трябва да има перка със 4 или 5 крилца,докосни центъра с пръст и се помъчи да разклатиш наляво-надясно тази перка.Ако има луфт не е добре,ако няма да не те притеснява.Перката е твърд алуминий.Казваш че си минал 500-600 км на каква скорост ги мина,в смисъл такъв поддържаше ли над 140 км и колко време?Ако си поддържал дълго време колата на такава скорост значи трябва да ти е пипнал маслото ти в двигателя.Защото съм имал пасат 1.8 турбо 20 клапана и е пипало.Всяка кола която има турбо пипа масло.Чакам да ми пишеш.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Вто 30 авг 2011 20:48

biser30 написа:Здравейте.Колата вече я карам 1300 км.В маслото няма следа от вода.А температурата е като по учебник.И аз незнам какво става.Започвам да си мисля ,че са наляли нарочно маслото в антифриза.

Много е възможно да е духала гарнитура преди това и да не е почистена охладителната система от маслото. Сместа от антифриз и синтетика се мие много трудно от вътрешностите на мотора.

asiasi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот asiasi » Вто 30 авг 2011 21:31

Имаш един избор.
1300 км не са малко но и никак не са много.Ти като я взимаше колата имаше ли масло във водата?Дано да си забелязал това.
Изборът ти е да изчистиш течността да промиеш каналите от маслото и да сложиш вода или течност,но за предпочитане е водата ако се омасли за да се изхвърли,за да избегнеш излишен разход на течност.Като сложиш водата остави да загрее,за да можеш да видиш дали има масло обилно или просто масълца които са останали по каналите.Ако няма обилно масло мога да ти кажа честито и със здраве да си я караш колата,но ако има непременно трябва да си смениш гарнитурата,защото не е шега работа.А и между другото ако му имаш тел.на предишния собственик можеш да го попиташ като човек какво е правено на колата,за да знаеш какво е правено по нея,да знаеш за в бъдеще какво да правиш,за да си подготвен.Дано всичко е наред,желая ти успех!

biser30
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser30 » Сря 31 авг 2011 0:07

Здравейте, моите разбирковци тука ми казват пукната глава.Няма такав начин спорад мен да карам толкова време така и иделна температура.Направих няколко промивки но казанчето е пален кенев.Все има отгоре малко като боза.Що се отнася за турбото новото свири и испава.А с старото турбо като извадих долния маркуч които влиза в интерколера изтече полвин кило масло познаи.Абе според мен колата си струва колкото и ремонт да има просто е взимах доста евтино.може дая видите в мобиле регион пловдив син с дясна дирекция с газовинжекцион единствен е мисля че щеви хареса.Предната ми беше саштата само че 1.9 тди.перфекна кола.А моята сага с ремонта на тази тепарва предстои дано всичко сварши успешно и с по малко мангизи.

Потребителски аватар
vpetrovbg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vpetrovbg » Сря 31 авг 2011 10:03

Здравей колега. Гледайки по буквите накрая на номера, предполагам, че колата е регистрирана в Пловдив скоро, което означава, че или продавача е усетил на къде "духа вятъра" :beat_butt2 и е гледал да се оттърве от нея или е правил някакъв ремонт и не е довършена цялата работа :( .
Все пак нищо не ти пречи да му се обадиш и да говориш с него, за да не стреляш на посоки.

biser30
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот biser30 » Пет 10 фев 2012 20:49

Здравеите колеги.Малко закаснях с резолтата.Проблема излезе пукнат радиатор а през него се охлажда скоростната кутия.Маслото в антифриза е от кутията налях 3 литра как не се е прецакала незнам.Сега е много добре.И искам само да попитам има ли разлика в радиатора на парното между лява и дясна дирекция.Че ми предстои смяна.Благодаря предварително.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 10 фев 2012 21:00

Аха, автоматик.

Потребителски аватар
zfa159
Автомобил: Mitsubishi Outlander + B4 Syncro
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zfa159 » Съб 11 фев 2012 22:31

Когато имах проблем с 2.5 ТДИ на Пасат В5 (същата ситуация с масло в антифриза),заподозрях радиатора и реших,че смесва маслото на автомата с антифриза.Питах доста хора,които се занимават само с автоматици и всички бяха категорични,че ако има пробив между водата и маслото на кутията (т.е. преден радиатор),кутията се пълни с вода и спира да работи почти мигновено,а маслото от кутията не отива в антифриза (причината била,че при работеща кола,налягането на антифриза било по-високо от това на маслото и антифриза нахлувал в автоматичното масло,пресичал го и кутията спирала да работи почти мигновено след настъпване на пробива).Странно как при теб не се е получило така :roll:
По повод другия въпрос за радиаторчето на парното - да,различно е за ляв и за десен волан.
:beer

biser30
Автомобил:
Двигател:

Re: масло в антифриза Б5 1.8 турбо с газов инжекцион

Мнениеот biser30 » Пон 13 фев 2012 14:35

Преди да направя тази маниполация с радиатора колата не загряваше и се учудих много оказа се че са избушили термостата.И когато сложих новия термостат направо ми хварли водата през раширителния съд.Оказа се ,че и там са пипали изпилили са единия зъб на казанчето за да не оплатнява хубаво капачката и да няма такова налягане.Но засега с ново казанче нов термостат и радиатор два месеца карам без проблем но ще видим лятото как ще е.Човека от когото ,я вземах си е мислил сигурно ,че има издухана гарнитура заради маслото в антифриза и затова е направил тези машинации за да може да я продаде.Така си мисля поне.

Върни се в “Passat”