:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Въпрос за 1Z с водородна система

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Въпрос за 1Z с водородна система

Мнениеот bobitur » Сря 10 авг 2011 19:09

Има ли хора от форума, които са слагали водородна система на двигател 1Z. Интересува ме разход, вървене и всичко което може да ми е от полза на мен и колегите относно водородната система при ТДИ.
Поздрави на всички.

Последна промяна от bobitur на Чет 01 сеп 2011 17:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за 1Z с водородна система(брайлов газ)

Мнениеот Stivi » Сря 10 авг 2011 19:17

Ако се съди по темата в която се обсъжда ефекта от този "вълшебен" газ ми се струва ,че във форума няма много хора набълбукали се с бълбукатори които да споделят мнение по въпроса mhihi

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 10 авг 2011 19:26

Ами дано някой да си признае и да сподели да не се набутат още.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 11 авг 2011 8:13

Браунов газ се нарича ,колега.Явно си чел отгоре-отгоре,щом и името не знаеш.Жил Браун всъщност е българин,но никой още не е признал патента му за Газът,кръстен на негово име,просто и той самият не знае какво точно има в него,еле пък как повишава точно КПД на горенето.В нета има много написано и заснето,но като се стигне до равносметката-всичко става размазано и неясно,тълкувай го както искаш.Лично аз съм убеден,че се получава само водна пара,генерирането и съхранението,както и транспорта на H2(водород) не е проста и ефтина работа.

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Чет 11 авг 2011 8:31

Ммм не съм съгласен, че се получава само пара... И газа е окрит от Илия Вълков (После сменя името си на Ил или Жил Браун) . Просто никой до сега не е успял да "овладее" горенето и е много рисковано, тъй като газа запален при пламък от 1-2см достига над 5000градуса по целзий!
http://www.vbox7.com/play:3245a1e25b

Аз гледах много предавания за него. Кирливата ни държава не приема и не патентова угодни и ползотворни за народа иноваций! :не:

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Чет 11 авг 2011 8:39

И понеже е трудно за овладяване,"бълбукарник" от празно,използвано шише от Кока-Кола решава всички проблемии...и шлауфки от кръво-преливна системка :lol:
Държавата виновна!Що не го патентоват тогава в USA!То тогава,на някой илюзионист,който вади стотинки от ушите ти-също патент да се даде!
А ти си единствения,който се е замислил за "народното благо" :mrgreen: .Кой го е "еня" за това,ха да видите сега "колко нечестно нещо е капитализма.."(цитирам любимата фраза на един колега :bowdown )

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пет 12 авг 2011 21:23

Мистиката израства като бурен в необработената нива на посредствеността!!!!

Потребителски аватар
bay mip
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bay mip » Пон 15 авг 2011 19:45

bobitur написа:Има ли хора от форума, които са слагали водородна система на двигател 1Z. Интересува ме разход, вървене и всичко което може да ми е от полза на мен и колегите относно водородната система при ТДИ.
Поздрави на всички.

Един от колегите ми си поръча генератор за получаване на Браунов газ, но идеята му е да го ползва за рязане на метали.За сега чисто експериментално, защото капацитета на генератора е малък.Покрай това се запали друг колега който има намерение да пробва газа на стар двутактов двигател.Ако има развитие, бих помислил за моя 1з двигател.Има доста писано за откритието на Юл Браун.

Потребителски аватар
valio_style
Автомобил: E36 cabrio E30 Turbo
Двигател: Unknown

Мнениеот valio_style » Пон 29 авг 2011 18:25

Аз също имах желание да сложа такава система на колата си (1Z), но се замислих колко ли ще намали разхода и дали изобщо ще го намали? Най-малкото ме съмнява да го намали значително защото ГНП-то така или иначе ще
си вкарва едно и също количество нафта. Дали ще изгаря по ефективно да, поне според това което съм чел в нета, но да харчи 30-40% по-малко едва ли. Докато някой не ми покаже че става не вярвам.
Та и на мен ще ми е интересно някой колега дали си е сложил, да даде отзиви. :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 30 авг 2011 18:00

valio_style написа:Дали ще изгаря по ефективно да, поне според това което съм чел в нета, но да харчи 30-40% по-малко едва ли. Докато някой не ми покаже че става не вярвам.

Ако наистина е ефективно, за което не мога да дам категоричен отговор, то тогава ще постигаш същите мощности с по-малко натискане педала на газта и от там ще идва икономия т.е. ако сега караш с 80км/ч при 40% натиснат педал, то с такова "ефективно" устройство ще правиш същите километри с 25% натиснат педал, помпата ще хвърля близо 50% по-малко гориво и от там ще падне разхода.
Интересно какъв би бил ефекта върху двигателя само.

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Вто 30 авг 2011 22:42

Няма ли кой поне да промени заглавието,защото си е...простотия и поне малко "уважение" към "откривателя" Браун.
Също като един познат ,дето щеше да си купува 6-цилиндров Ванкелов двигател...божееее...!!!
А БРАЙЛ e един друг Човек :bowdownИзмислил е една писменост..да не ви дава Господ да я учите!

Потребителски аватар
donMaranzano
Автомобил: Golf 4
Двигател: AQY

Мнениеот donMaranzano » Вто 30 авг 2011 23:07

За колегата

http://hho-hydrogensystems.com/10-Генератор-на-Браунов-газ-Принцип.html

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 31 авг 2011 7:23

emo-gar написа:Няма ли кой поне да промени заглавието,защото си е...простотия и поне малко "уважение" към "откривателя" Браун.
Също като един познат ,дето щеше да си купува 6-цилиндров Ванкелов двигател...божееее...!!!
А БРАЙЛ e един друг Човек :bowdownИзмислил е една писменост..да не ви дава Господ да я учите!

Че защо?В този си вид заглавието е абсолютно правилно :Mr Green Fun mhihi

donMaranzano написа:За колегата

http://hho-hydrogensystems.com/10-Генератор-на-Браунов-газ-Принцип.html

Добре де...като прочетете някъде ей такава простотия:
...В общия случай, изгарянето на гориво-въздушната смес в двигателите с вътрешно горене е не ефективно. Около 40% от горивото изгаря в цилиндрите, а останалите до 60% изгарят в изпускателните тръби....
Не ви ли светва малката червена лампичка? :banghead:

Потребителски аватар
blaze
Автомобил: Кораб Майка
Двигател: AHF BAU

Мнениеот blaze » Сря 31 авг 2011 13:08

icoico написа:

БРАУНОВ - БрайЛов.... как да е правилно, като не е!
Колегата горе правилно каза "да не дава господ да го учите това" що е брайловото....

icoico написа:Добре де...като прочетете някъде ей такава простотия:
...В общия случай, изгарянето на гориво-въздушната смес в двигателите с вътрешно горене е не ефективно. Около 40% от горивото изгаря в цилиндрите, а останалите до 60% изгарят в изпускателните тръби....

До сега мисля, че се дискутира самата система. Никой не го е сложил в колата за да се прецени всичко това, как и къде ще изгаря. На теория и земята е кръгла, ама не съвсем :Mr Green Fun Практиката се търси!

Цитирам: "При изгаряне на газа Браун в цилиндрите на двигателя се образува прегрята пара, която почиства буталата и клапаните от нагар, увеличава топлообмена между клапана и леглото на клапана и по този начин значително увеличава живота на двигателя. Подобреното изгаряне на горивовъздушната смес, довежда до намаляване на разхода на гориво, повишаване на мощността получена от двигателя и повишен пробег между две смени на маслото, (намалява се отделянето на сажди и твърди частици при горенето)."

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 31 авг 2011 14:27

blaze написа:
icoico написа:

БРАУНОВ - БрайЛов.... как да е правилно, като не е!
Колегата горе правилно каза "да не дава господ да го учите това" що е брайловото....

icoico написа:Добре де...като прочетете някъде ей такава простотия:

До сега мисля, че се дискутира самата система. Никой не го е сложил в колата за да се прецени всичко това, как и къде ще изгаря. На теория и земята е кръгла, ама не съвсем :Mr Green Fun Практиката се търси!

Цитирам: "При изгаряне на газа Браун в цилиндрите на двигателя се образува прегрята пара, която почиства буталата и клапаните от нагар, увеличава топлообмена между клапана и леглото на клапана и по този начин значително увеличава живота на двигателя. Подобреното изгаряне на горивовъздушната смес, довежда до намаляване на разхода на гориво, повишаване на мощността получена от двигателя и повишен пробег между две смени на маслото, (намалява се отделянето на сажди и твърди частици при горенето)."

Брайловата азбука е за слепи,а брауновият газ...еее...дано се сещаш вече защо мисля,че "брайлов" газ му подхожда повече :wink: А за практиката... вече доста хора са монтирали този агрегат в колите си и в момента тестват ефекта.Имаме предълга тема във форума между впрочем,една от любимите ми :bowdown :bowdown :bowdown mhihi
viewtopic.php?f=59&t=96142&hilit=%D0%BD%D1%8F%D0%BA%D0%BE%D0%B9+%D0%BA%D0%B0%D1%80%D0%B0+%D0%BB%D0%B8+%D0%BD%D0%B0+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%B0

Върни се в “Дизелови агрегати”