Мнение за лаптоп Terra

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Re:

Мнениеот xploda » Сря 31 авг 2011 14:18

Haralampi написа:
xploda написа:
Haralampi написа:[...Нямам опит ...

Като нямаш опит кво ланкаш напразно Acer тва Acer онова? .

Чети малко по-внимателно приятел - нямам личен опит с АСУС. С Acer имам... и повече не искам да имам ;)

Опитваш се да вкараш Опел сред големите :idea: Няма как да стане каквото и да обясняваш :) Acer са бюджетна марка със съответното "бюджетно" качество!

А да кажеш, че всички предлагат едно и също и си продават само марката ..... показва колко ти е опита и знанията :D Ползвай си Acer-а - някой ден ще разбереш защо най-желаните марки са именно скъпите ;) Разликата в качеството е доста осезаема ;))
И аз почнах като теб от евтиното мислейки "че каква е разликата? пука ми кво пише на капака" - и наистина не ми пука... само че ми пука когато под надписа има 2 големи пукнатини (прераждащи се няколко седмици/месеци след всеки ремонт) и при всяко отваряне лаптопа скърца като селска порта и ходи 4 пъти на сервиз за година и половина :idea:
Пука ми и когато като браузвам колегите ме питат дали гледам филмчета за джетове, съдейки по звука на вентилатора :idea:
Пука ми и като не мога да си държа лаптопа в мен щото ми пари!
Пука ми и като не мога да го държа/нося отворен с една ръка щото се огъва като дъга и усуква дъното и вс друго вътре!

Ще узрееш :beer

P.s. Наистина ли не си се замислял, че има ОГРОМНА разлика в материалите, сглобката, охлаждането, шума, ергономията, надеждността? :roll: Как можеш да твърдиш, че "и Деу правят коли с 1.8 мотор... и Ауди .... кво му пука на човек кво пише отпред - Ауди си продават само марката" :shock

Тц, не позна mhihi
Исках да кажа, че дали ще вземеш фолксваген, сеат, шкода или ауди с 1.8Т мотора, карантиите са едни и същи. Само дето от четирите марки ауди искат най-много, а примерно, ако вземеш А6-ца с този мотор ще имаш най-много разходи, но едновременно с това пък ще имаш най-голям лукс. Затва ти казвам, че под капака всичко е еднакво пък вече отстрани колко глезотии има и колко струват е друг въпрос. И затва, че примерно сеата е най-грозен и с най-малко екстри да кажеш, че е пълно дърво, грам не струва и не може да се мери с големите, в нашия случай ауди, е крайно неприемливо и звучи хипер тесногръдо.
И тва, че си случил на кофти бройка или си гледал абсолютния минимум, като цена не означава, че дадената марка е баси куция кон. Щото до април тази година имах един поне 3-4 годишен acer, със селерон М(смятай ква дърта щайга) и нито ми грееше, нито ми скърцаше. То ако ще съдим по дефектни и куци бройки аз мога да кажа например, че СОНИ-то е баси кучата марка, щото на приятелката по онова време й изгоряха(буквално) два, на брат й един, на двама колеги от университета им висяха през седмица вайотата в сервиза, ама има хора им се кланят, като китаец на буда и пак не ги плюя(СОНИ-то нали).

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Re: Мнение за лаптоп Terra

Мнениеот xploda » Сря 31 авг 2011 14:23

Matematiks написа:
xploda написа: Всички останали производители искат повече единствено заради марката, реално не предлагат нищо повече - и процесорите са едни и същи, и паметите, и дъната и т.н.

Бхахахаххаха големи смешки каза,честно! :063:

Ти взе ли си Ацер сега?

И кое му е смешното, да не би един да слага ддр3, па другия ддр5 mhihi

Ацер не съм си взел, не смятам и да взимам, виж ейсър а.к.а. Acer да, като пак ми притрябва лаптоп тва ще е едната от двете марки, които ще търся, другата ще е асус.

Последна промяна от xploda на Сря 31 авг 2011 17:56, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 31 авг 2011 14:34

1.Мога само да кажа,че се държиш изключително нагло и не може да спориш като бял човек! :beat_butt2 ще помоля учтиво модератор тийма да вземат мерки срещу епитетите ти!

2.Бъркаш кораво Ямбол с Истамбул,но явно за теб титан-карбоново шаси,танцуваща клавиатура,бърза шина,Анти Глеър,IPS-s,SXGA+ ..... На теб тези неща не ти говорят много mhihi ,за докинг станции и порт репликатори с адикшънал HDD + CPU да не говорим, е да,Ацер все още ги сънуват и те .Важното е да пише с гоУеми букви LED и Кор амнайсе ядра mhihi и го жениш :applause:

И като 3 ще те помоля да не се учим на езици оти говорим 4 :Mr Green Fun и си е баш Ацер :kissy:.Може да го произнесем и на италиански- Ачер mhihi

Последна промяна от Matematiks на Сря 31 авг 2011 14:49, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Re:

Мнениеот Haralampi » Сря 31 авг 2011 14:38

xploda написа:Тц, не позна mhihi
Исках да кажа, че дали ще вземеш фолксваген, сеат, шкода или ауди с 1.8Т мотора, карантиите са едни и същи. Само дето от четирите марки ауди искат най-много, а примерно, ако вземеш А6-ца с този мотор ще имаш най-много разходи, но едновременно с това пък ще имаш най-голям лукс. Затва ти казвам, че под капака всичко е еднакво пък вече отстрани колко глезотии има и колко струват е друг въпрос. И затва, че примерно сеата е най-грозен и с най-малко екстри да кажеш, че е пълно дърво, грам не струва и не може да се мери с големите, в нашия случай ауди, е крайно неприемливо и звучи хипер тесногръдо.
И тва, че си случил на кофти бройка или си гледал абсолютния минимум, като цена не означава, че дадената марка е баси куция кон. Щото до април тази година имах един поне 3-4 годишен acer, със селерон М(смятай ква дърта щайга) и нито ми грееше, нито ми скърцаше. То ако ще съдим по дефектни и куци бройки аз мога да кажа например, че СОНИ-то е баси кучата марка, щото на приятелката по онова време й изгоряха(буквално) два, на брат й един, на двама колеги от университета им висяха през седмица вайотата в сервиза, ама има хора им се кланят, като китаец на буда и пак не ги плюя(СОНИ-то нали).

:arrow: Така е.... и за да не говорим за "брат ми", "сестра ми", Пешо, Асен и аз, хората са измислили статистиката, която да обобщи и покаже тенденцията и разликата:

Изображение

Това би трябвало да ти отговори и на въпроса кой какво продава и има ли или не разлика между отделните марки, ВЪПРЕКИ еднаквите компоненти вътре... :idea: Продължавай да ми обясняваш, че Acer e Sony в друга обвивка :lol:

Пак ти казвам - минах по тоя път и не бих се върнал обратно - по-добре малко повече парички и здрава машина, отколкото разправии със сервизи, проблеми, дефекти и накрая пак нов компютър. Евтиното излиза по-скъпо!
Всеки се разполага според възможностите си разбира се... ама недей слага мерцедес емблема на трабанта си... образно казано ;) Всяка жаба да си знае гьола както се казва.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 31 авг 2011 14:51

:039:
Ей, ако не се изпокарате ....

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 31 авг 2011 14:51

Колегата фен на Sony Xplod, отварял съм сигурно толкова лаптопи колкото ти си виждал. До сега от това, което виждам отвътре съм останал със впечатлението, че евтините не случайно са евтини. Последно MSI MegaBook на кумата, който ми обра точките.

- DDR2 работещ единствено и само на 533.
- Процесора Intel Pentium Т2080 - Странно животно с 2 ядра, но работещо само с 32 битови инструкции и максимална скорост на шината пак 533.
- WiFi - No Name (ама пък работи даже и на G standard)
- Огромен тежък алуминиев охладител, който почти ник'ва работа не върши, но за сметка на това беше лепнат за процесора с паста придобила консистенцията на цимент :063: .
- Лентовия кабел на клавиатурата така се пада спрямо буксата на дъното, че единствения начин да се монтира клавиатурата е кабела да се смачка scare (Така беше и сглобен заводско :063: ).
- Жака за слушалките не прави добър контакт.

Освен харда, който беше WD и паметта, която беше Transcend останалата периферия беше абсолютен No Name, а на служебното ми HP даже на Card reader и PCMCI кейджа пише, че са на Foxconn!

Големите в бизнеса са така това, което не си правят сами го поръчват от другите големи в бизнеса заради качеството, а то както много добре знаем струва пари!

Последна промяна от radi_nrj на Сря 31 авг 2011 15:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Сря 31 авг 2011 14:59

radi_nrj калпазанин, как забрави да добавиш и слабата връзка на микрофона :Mr Green Fun .
Ти като си писа поста, аз ли ти диктувах :bowdown .
П.С.Купих на човека usb слушалки и повече НИКОГА няма да пипна такова животно.

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 31 авг 2011 15:06

Хм, не е ли редно да "си ги мерите" в темата на Haralampi тия въпроси... Човекът питаше за конкретния модел и марка, вие отидохте на северния полюс...

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 31 авг 2011 15:08

Ради имаше ли 2 ФАН да охлажда 3G модула :lol:

Мегабуук - Intel® Pentium® Processor T2080
(1M Cache, 1.73 GHz, 533 MHz FSB) :063:

FSB Speed 533 MHz

# of Processing Die Transistors 151 million
Launch Date Q2'07
scare mhihi

Не стига че е бавен и с малко кеш ами и е на 32 бита от 2007 година.По това време истинските марки вече бяха на 800 мегахерца 64 бит ултра лоу волтаж 16 вата и с 4 Мб кеш и 291 милйона Die Transistors

Последна промяна от Matematiks на Сря 31 авг 2011 15:18, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Сря 31 авг 2011 15:10

slimmer написа:Хм, не е ли редно да "си ги мерите" в темата на Haralampi тия въпроси... Човекът питаше за конкретния модел и марка, вие отидохте на северния полюс...

Обсъждаме алтернативите ;)

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 31 авг 2011 15:12

Matematiks написа:Мегабуук - Intel® Pentium® Processor T2080
(1M Cache, 1.73 GHz, 533 MHz FSB) :063:

Имайки в предвид възрастта на машината това не е толкова стряскащо и 32 битовите инструкции не е толкова стряскащо. Пък и ще да е бил евтин mhihi

Последна промяна от radi_nrj на Сря 31 авг 2011 15:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 31 авг 2011 15:15

Как да не е

Лаунчинг дейт 2007 година

Intel® Core™2 Duo Processor L7700
(4M Cache, 1.80 GHz, 800 MHz FSB)

Essentials
Status Launched
Launch Date Q3'07
Processor Number L7700
# of Cores 2
# of Threads 2
Clock Speed 1.8 GHz
L2 Cache 4 MB
Bus/Core Ratio 9
FSB Speed 800 MHz
FSB Parity No
Instruction Set 64-bit
Embedded Options Available No
Supplemental SKU No
Lithography 65 nm
Max TDP 17 W
VID Voltage Range 0.90V-1.20V
Package Specifications
TJUNCTION 100°C
Package Size 35mm x 35mm
Processing Die Size 143 mm2
# of Processing Die Transistors 291 million

Тоя е лаунчнат тоно по същото време - Intel® Core™2 Duo Processor T7700
(4M Cache, 2.40 GHz, 800 MHz FSB)

Исках просто да кажа какви л**на се вграждат по едно и също време :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 31 авг 2011 15:24

Айде нека си говорим и за Т серията , да не би Л да им дойде луксова :applause:

Intel® Core™2 Duo Processor T7300
(4M Cache, 2.00 GHz, 800 MHz FSB)

Status Launched
Launch Date Q2'07
Processor Number T7300
# of Cores 2
# of Threads 2
Clock Speed 2 GHz
L2 Cache 4 MB
Bus/Core Ratio 10.0
FSB Speed 800 MHz
FSB Parity No
Instruction Set 64-bit
Embedded Options Available No
Supplemental SKU No
Lithography 65 nm
Max TDP 35 W

Тоя е пуснат точно когато и Ем Ес Айския :обичам ви

Последна промяна от Matematiks на Сря 31 авг 2011 15:24, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
xploda
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 31 авг 2011 15:24

Matematiks написа:1.Мога само да кажа,че се държиш изключително нагло и не може да спориш като бял човек! :beat_butt2 ще помоля учтиво модератор тийма да вземат мерки срещу епитетите ти!

2.Бъркаш кораво Ямбол с Истамбул,но явно за теб титан-карбоново шаси,танцуваща клавиатура,бърза шина,Анти Глеър,IPS-s,SXGA+ ..... На теб тези неща не ти говорят много mhihi ,за докинг станции и порт репликатори с адикшънал HDD + CPU да не говорим, е да,Ацер все още ги сънуват и те .Важното е да пише с гоУеми букви LED и Кор амнайсе ядра mhihi и го жениш :applause:

И като 3 ще те помоля да не се учим на езици оти говорим 4 :Mr Green Fun и си е баш Ацер :kissy:.Може да го произнесем и на италиански- Ачер mhihi

1. Да го кажа жаргонно - боли ма фара, че не можеш да спориш. Мод тима да прави квото си сметне за редно.
2. Аз никое с нищо не бъркам, ама ти терминологиите и българския яко ги бъркаш mhihi Все пак ако имаш линк за порт репликатор с адиКшънъл mhihi процесор и хард и не струва четирицифрена сума в лева, постни го да го видим, че аз честно казано такова животно не съм виждал, ма знам ли го китаеца кво е измислил в кенефа mhihi
Иначе не се притеснявай, шини, матрици, шасита и т.н. са ми със сигурност 100% повече ясни отколкото на теб :don't worry
3. Ако щеш 1000 езика говори, английския определено ти куца mhihi пък ако щеш го изговаряй като турците - аджер mhihi

radi_nrj написа:Колегата фен на Sony Xplod, отварял съм сигурно толкова лаптопи колкото ти си виждал. До сега от това, което виждам отвътре съм останал със впечатлението, че евтините не случайно са евтини. Последно MSI MegaBook на кумата, който ми обра точките.

- DDR2 работещ единствено и само на 533.
- Процесора Intel Pentium Т2080 - Странно животно с 2 ядра, но работещо само с 32 битови инструкции и максимална скорост на шината пак 533.
- WiFi - No Name (ама пък работи даже и на G standard)
- Огромен тежък алуминиев охладител, който почти ник'ва работа не върши, но за сметка на това беше лепнат за процесора с паста придобила консистенцията на цимент :063: .
- Лентовия кабел на клавиатурата така се пада спрямо буксата на дъното, че единствения начин да се монтира клавиатурата е кабела да се смачка scare (Така беше и сглобен заводско :063: ).
- Жака за слушалките не прави добър контакт.

Освен харда, който беше WD и паметта, която беше Transcend останалата периферия беше абсолютен No Name, а на служебното ми HP даже на Card reader и PCMCI кейджа пише, че са на Foxconn!

Големите в бизнеса са така това, което не си правят сами го поръчват от другите големи в бизнеса заради качеството, а то както много добре знаем струва пари!

То хубаво си отварял повече машини отколкото аз съм виждал(можем да поспорим доста, щото и аз съм работил в РС сервиз известно време), ама май и ти си толкова в час с нещата. Да поясня, че виждам ти убягват някои факти :

- DDR2 работещ единствено и само на 533- какво те учудва не виждам, всичко над 400 до 800 се води ддр2 стандартни + клокърските над 800 къде са, тва че работи на 533 не е дефект, просто е от първите двойки и не може нито на повече нито на по-малко. Все едно мойта тройка къде е 1600 макс, да се чудиш що не върви на 1800 или 2000.
- Процесора Intel Pentium Т2080 - Странно животно с 2 ядра, но работещо само с 32 битови инструкции и максимална скорост на шината пак 533 - ако беше си направил труда да прочетеш малко, което ти очевидно не си направил, щеше да забележиш, че процесора си е 32 битов и посмъртно не мож го накараш да работи с 64 битов сет...освен ако не измислиш някаква върхова технология къде интел не я знаят mhihi Та тва, че е две ядра не го прави автоматично процесора 64 битов mhihi
- WiFi - No Name (ама пък работи даже и на G standard) - :shock от 1001 начина за разпознаване да не можеш да кажеш ква е картата...признавам те, честно, определено си гоУем бате mhihi

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 31 авг 2011 15:26

Добре отвам на работа!

Пуснал си голфа-Земи си ТАТА тя е толкова нова,или Дачия може :beer се една марка кола-с 4 гуми :lol:

Тия двата процесора дето съм ти показал горе са от същото време,ама Ацер не ги вграждат-само ИБМ :beer иначе са същите се с 2 ядра

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”