Кой VAG автомобил е най-подходящ за каранае на олио?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Re: Кой VAG автомобил е най-подходящ за каранае на олио?

Мнениеот sam_boha » Пет 03 сеп 2010 18:25

По темата : На ПОЛО-то ми (СДИ) на капачката пише, че може дизел и биодизел, а си спомням, някъде четох, че ВАГ двигателите след 96г. са приспособени фабрично да могат да работят и с биодизел... Така, че по-вярно е твърдението, че "директните", а не "предкамерните" мотори са олио лавърс, така да се каже ...

alopoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alopoo » Пон 05 сеп 2011 14:26

rosen79 написа:Олио от ресторантите и после да седя у мазето два дена да филтрирам?Как ли пък не.И после тука в раздела нарастват темите:Протече ми помпата.Колата нещо не върви.Помпата се скапа помагайте.И други такива.Не съм толкова богат,че да пестя от гориво.Колата ми харчи достатъчно малко,че да правя всичките тези интервенции.

Мммда колега. Протече ми тва, тва ми се скапа онова ми се скапа... Аз си карам трошляка 1.6D JP мотор и вече съм изгорил 50 литра олио за тва лято. взимам го на 50ст. литъра 50х0.5 =25л. Слагам му 33% нафта и 66% олио. Демек на 10 кила оли 5 нафта :wink: И кво се получава... 15 литра гориво за 17лв = 1.12 1.15лв. за литър гориво. При този начин на каране за 15000 км. аз спестявам 1000лв. Ако двигателя издържи 15 000 км. аз съм си избил парите за цялата кола ;) А що се отнася до времето за цедене не е толкова много... 10 литра се оправят за 1 час. Спокойно събота и неделя може да се отделят час или два за да си приготвиш гориво за цялата седмица ;) Иначе на въпроса коя кола на VW е най-добра за олио не мога да отговоря. Нещо все си мисля че на форд дизеловите печки са много подходящи за таквиз истории :roll:

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Вто 17 апр 2012 7:27

Абе и аз без да съм разбирач мисля че класическите камерни дизели, SDI, първите TDI са най всеядни и подходящи за каране на олио. Лошото е, че не останаха такива прости здрави коли - гледат всичко да е сложно, с електроника и завъртяно за да сме зависими от концерните.
А колкото за коментарите срещу подобна идея - не ги разбирам колегите - кой на каквото иска и може да си кара - газ, олио, нафта - стига да му е евтино и удобно.

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Вто 17 апр 2012 9:31

Мине -не мине малко време и току "изкача" някоя позабравена тема за олиото :) .За мен всички автомобили, които са с роторна ГНП- Бош ( най-вече) без тези, на които електронния блок (ако го има де),се охлажда от горивото (VP 44 -примерно)-стават ! Без значение каква марка са !Естествено и да са със система за олио ...Но като една класика в автомобилостроенето -никой не може да се мери по показател "корав" и дурако-устойчивост - а именно МБ 124-серията 250 и 300 д (тд) с редовата ГНП :bowdown :bowdown :bowdown Човек ,ако има постоянни и сигурни доставки на ползвано олио -взема си един такъв читав и запазен (намират се все още тук-там в Европата :Mr Green Fun )-нищо ,че не е така пъргав и "фащащ" окото автомобил и ..само каране братя :banana ! Неподходящи или с големи ограничения са PD и CR моторите- вече има и за тях подходящи системи ,но има едно голямо НО...аз лично никога не бих и помислил да "пробвам" с олио такъв тип дизел -риска е огромен, да се потроши мотора :bishop

Върни се в “Дизелови агрегати”