WOB написа:vwpnss написа:Това за оборотите ми беше важно да го знам, защото няма обортомер. Баща ми беше сложил Garrett T3 преди тази и с нея на баирите доста зле вървеше, не искаше на 5 скорост да качва по-големите, сега с К14 направо набира на 5 скорост, голяма разлика има. Аз още не мога да разбера на кои двигатели слагат Т3, тя за JR явно идва голяма и газовете не успяват да я завъртят както трябва, аз така си го обяснявам.
Да разбирам ли, че ако сложа кулер от SB/RA и с настройване на горивото от помпата и налягането от турбото (то може да е настроено налягането, само не знам да не е от 1V турбото, защото там работи на налягане като JR, ама това може да се провери) ще има въртящия момент и мощност на SB/RA?
Предполагам няма проблем да карам JR с К14 без кулер, въпреки че прави с 0.1 bar повече налягане от К24 и T2.
Да ще има въртящия момент и мощност на SB/RA с финна настройка на горивото.
Няма проблем
Хубаво...ще оптимизираш горивото,ами въздух от къде ще дойде???
Относно въпроса на другия колега...Т3 се монтира фабрично на JR(08.83-10.91) и MF(05.88-07.88).Освен нея се монтира и к24,но по-рядко.RA(04.89-07.89) и SB(08.89-10.91)разполагат с к14 или Т2,които са с водно охлаждане,на 1V(08.89-07.92) се монтира единствено к14 без водно охлаждане.