компютъра изключва сам

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
barezifranko
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABU 1993

Re: компютъра изключва сам

Мнениеот barezifranko » Сря 07 сеп 2011 19:28

В БИОС-а температурата която показва е 49 градуса. И най-интересното е че го включих преди два часа и сега се прибирам и си работи. Явно захранването си прай ташак с мене :mrgreen:

Потребителски аватар
vinixxx
Автомобил: Seat Altea
Двигател: BJB

Мнениеот vinixxx » Сря 07 сеп 2011 20:24

ако ти е ценен компа час по-скоро го смени с по възможност фортрон чифтек залман термалтейк или нещо подобно.при токов удар има голяма вероятност да повлече нещо друго с него.в хардуербг форума казват че качественото захранване било основата на изрядната система в което и аз вярвам.ако пък си с някоя пентюм тройка карай докато замирише на изгоряло :mrgreen:

bnick
Автомобил: Passat B8
Двигател: ACDF 2019

Мнениеот bnick » Сря 07 сеп 2011 20:58

49С за ненатоварено положение по принцип са много. Изключването на компа при товар ли се получава или спонтанно?

Потребителски аватар
az-emo-pi4a
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот az-emo-pi4a » Сря 07 сеп 2011 21:14

Значи колеги,още в първия си пост колегата barezifranko е споменал че вечерта като е пуснал компа тогава е изгазнал,значи преди това не е гаснал,ако беше захранването щеше да му прави такива проблеми още като си е взел компа,значи захранването го изключваме,то или работи или не.Другия момент е че и аз съм имал този проблем и съм забелязъл ,че като навключа много неща и след това ми гасне.Като се включат доста неща коя част на компа се товари доста?Не е ли процесора и рамта,ако греша моля да бъда поправен.Пича е казал че е сменял вентилатор на захранването........то щом на захранването е заминало,няма да споменавам на процесора в какво състояние е перката.Прахта е*ава майката на всичките компоненти вътре и нарушава работата им.Погледни тази тема колега http://pcworld.bg/6912_da_pochistim_kompyutara_ot_prah ,изчисти си компа и пак ще говориме ако имаш проблем :да:

Потребителски аватар
slimmer
Автомобил: VW Bora
Двигател: TDI-AJM 2002

Мнениеот slimmer » Сря 07 сеп 2011 22:00

Пробвай да го изчистиш. После инсталирай някое програмче за температури (напр. speedfan) , пусни някоя игра и следи. Ако някоя се вдига над 75, най-вероятно си за нова термопаста и профилактика/смяна на охлаждането на процесора.
Ако температурите са наред, пробвай с друго захранване.
Най-добре го замъкни да го тестват, ако не ти се експериментира.

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 07 сеп 2011 23:10

добре де а моя,отдавна не го бях пускал.Беше се омазал софтуеърно-не искаше да зарежда уина(Хикс Пи).

Зех аз уин 7 да му кача,оная вечер го пускам,тръгва вента и след няма и 10 сек спира(а си работеше) :shock :shock :shock

И аз май съм за захранване :roll:

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 08 сеп 2011 7:06

Matematiks, началния екран показва ли ти се (надписите от биос)? Ако нищо не светка, може и за нещо друго да си, не захранване...

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 08 сеп 2011 7:59

az-emo-pi4a написа:...значи захранването го изключваме,то или работи или не...

Корекция - захранването може да работи с отклонения, т.е. да подава повече или по-малко на пиновете или да "пропада" при по-значително натоварване. Съгласен съм, че захранването не бива да се пренебрегва като основен компонент.

Колегата slimmer е предложил да се подхожда стъпка по стъпка, с което съм много съгласен. Иначе просто няма как да се хване проблема със сигурност... не става с щипка тук, щипка там.

Matematiks, кой вент гаси или компира на цяло?

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 08 сеп 2011 9:56

Нищо братле :roll:

Сичко е црЪно мрак mhihi само тругва вентилатора и пак гасне :roll:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Чет 08 сеп 2011 10:05

Най-хубаво е да изкормиш захранването от компира като за начало и после както е изключено от комп и от ток:

На молекса на захранването, който е към дъното (дебелия и широк), гледаш зелената жица и с покривен кламер я окъсяваш към някоя черна.

След това включваш захранването в мрежата. Ако си върти - мериш с мултицет колко дава по различните молекси. Имай предвид, че не е 100% меродавно, щото може да се сгъбва при натоварване. ;)

Ако не тръгне - ясно е от къде започваш. ;)

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 08 сеп 2011 10:48

Така като гледам :wink: ще се занимавам по-натам с него.Вече има Лап с докинг станция вчера взех и още един,за кво аджеба тва ниещо да събира прах у нази :deal

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 08 сеп 2011 11:48

Имам абсолютно същия проблем и аз.Мислех, че се е оправил, но не.Перката на дъното не работи и компютъра се рестартира сам.

Потребителски аватар
slimmer

Мнениеот slimmer » Чет 08 сеп 2011 12:03

Перката на дъното - охладителят на процесора ли трябва да значи? На онази машина, дето я правихме ли? Въобще стига ли донякъде да зарежда?

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Чет 08 сеп 2011 19:35

Глупости пиша- перката на захранването... всичко върви на гирлонтия, но понякога изключва. Сега не ми се занимава да го сменям захранването.

Потребителски аватар
dj_runner
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_runner » Чет 08 сеп 2011 19:57

Колеги извинявам се , че ползвам вашата тема , но ако бях отворил друга щеше да изглежда банално.
Моя комп се рестартира само , след като вкарам диск в четеца , няма значение какъв диск СД или ДВД пак се рестартира , записах драйвери отново същото , погледнах кабелите отзаде всичко си е окей , даже пробвах и с втория четец който има и записвачка и при него прави същия проблем , мисля че е от биоса , но там не ги барам , че може изцяло да пукне прасето :предавам се

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”