Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Re: Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Мнениеот Ljubon » Сря 07 сеп 2011 10:13

Воала! Празниците свършиха и сега е момента работохолиците да вдигнат оборотите си. :012:

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Сря 07 сеп 2011 10:53

Събота и Неделя се почива закон божий. :012: Няма значение кога тези дни в месеца които се падат Събота и Неделя са почивни и примерно може да имаш 20 работни дни подред без почифка и после 10 почивни дни подред до края на месеца.

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Сря 07 сеп 2011 16:35

Преди време във фирмата в която работя и където КТ свършва на портала на завода от 14-15 години имаше един период когато беше голяма криза и безработица сега не си спомням кой период беше,директорката(стара кумунистка mhihi ) беше дошла в производството и ние естествено я награбихме да вдига заплатите.
Отговора и беше къде на шега къде наистина а именно "Не стига,че работа ви даваме ами и пари искате" или пък "10 човека чакат на портала" предполагам,че това е заучен репертоар и едва ли го е измислила тя.

Потребителски аватар
npachovski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот npachovski » Сря 07 сеп 2011 20:24

Supawiza написа:Преди време във фирмата в която работя и където КТ свършва на портала на завода от 14-15 години имаше един период когато беше голяма криза и безработица сега не си спомням кой период беше,директорката(стара кумунистка mhihi ) беше дошла в производството и ние естествено я награбихме да вдига заплатите.
Отговора и беше къде на шега къде наистина а именно "Не стига,че работа ви даваме ами и пари искате" или пък "10 човека чакат на портала" предполагам,че това е заучен репертоар и едва ли го е измислила тя.

:063: nice
Тва с хората на портала го слушам от 4 години само дето идват за 30 мин. и викат аз ей сега ида :063: дали се връща а? :lol: края на август месец 1000 човека изчакахме търпеливо почивните дни на италианци за превод на заплатите. Нека и шефчетата търпеливо да изчакат почивните дни и да си починат и те, че с тая лакомия за пари ще се задават :drinking:

Потребителски аватар
ivostefanov
Автомобил: Audi A4
Двигател:

Мнениеот ivostefanov » Сря 07 сеп 2011 21:14

nikson85 написа:Събота и Неделя се почива закон божий.

Да бе да! Не помня от кога не съм почивал,тоест с удоволствие ходя на работа за да си почина mhihi
Опитвам се да се насладя от почивката между триетажна къща(вила или както е модерно) на село и Голфа,съответно едното в даден момент е в режим на изчакване.

п.с. Голфа от 4 непълни години а къщата май-май цял живот(аман от претенций) eusa

А относно темата,да дразнят ме но в последния ден.
Защото такива планове са направени преди това,че накрая половината съм свършил или малко повече,но никога цялата работа.

Айде със здраве и кой може да се наслъждава на почивните дни :drunk

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Чет 08 сеп 2011 1:48

Аз си ги бачкам защото и при мен са по 2 празниците.То няма и как да не се бачка :beer

Но ме дразни че час нощен труд ми се заплаща само 50 стотинки повече от дневния :evil: Явно закона го позволява.

По принцип ако имаш повече от 4 часа нощен труд за смяната(раб. ден)трябва да ти се заплати на нощната ставка заплащане цялата смяна от 8 часа,това е по закон.А сега познайте дали смяната ми е до 1,45 и имам 3 часа и 45 минути нощен труд :banghead:

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 08 сеп 2011 16:03

Когато се отработват в събота ме дразнят.

На всички, които се оплакват, че работата им не ги кефи - да си намерят друга или да започнат собствен бизнес! Тогава да видим какво ще говорят. mhihi mhihi

Аман от мрънкачи! :banghead:

Като не ви харесва - напускате, вместо да се оплаквате, мрънкате и сополивите във форума!

Всекиму според заслуженото.

Който иска - работи в събота. Който не иска - да не работи!

Потребителски аватар
bai_ILIA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bai_ILIA » Чет 08 сеп 2011 17:52

Matematiks написа:Аз си ги бачкам защото и при мен са по 2 празниците.То няма и как да не се бачка :beer

Но ме дразни че час нощен труд ми се заплаща само 50 стотинки повече от дневния :evil: Явно закона го позволява.

По принцип ако имаш повече от 4 часа нощен труд за смяната(раб. ден)трябва да ти се заплати на нощната ставка заплащане цялата смяна от 8 часа,това е по закон.А сега познайте дали смяната ми е до 1,45 и имам 3 часа и 45 минути нощен труд :banghead:

Отделно пари за храна и такси ако се работи след 22ч. При нас дават 5лв за ядене и 9лв за такси. Ние с колите сме преебани - 0лв за кола :D

Аз се надявам след години да са повече коректните работодатели. Нещата стават много бавно...

Потребителски аватар
Mihailov78
Автомобил: T3 Caravelle
Двигател: DG 1900cc Petrol

Мнениеот Mihailov78 » Чет 08 сеп 2011 21:35

Дразнят ли ви многото неработни дни по празници

Защо да ме дразнят? Доста разтегливо понятие.. Бизнеса си е мой и съм работил месеци без ден почивка, както се е случвало когато другите почиват с дни аз да се потя. Но мога и примерно толкова ужасния Понеделник, когато реша да го изкарам на сянка с бира в ръка.. Почивните дни за мен са разтегливо понятие, принципно Неделя най-много работя. Всичко сами си решавате, Шеф в истинския смисъл е само онзи ГОРЕ.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пет 09 сеп 2011 5:56

първите 2 работни дни на седмицата ми ги изкараха през носа - радвам се че са и последните :D
телефона се подпали от разговори и вчера почти цял ден бях в движение
повечето потребители също почиват колеги
все пак предпочитам и другата седмица пак да почина повече и после да концентрирам работата в 2 3 дни

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 09 сеп 2011 14:51

Много си ми харесват даже! :mrgreen:
Единственото лошо е, че след 4-дневен запой не можеш да се настроиш на работна вълна... Тази седмица има едва 3 работни дни, а днес се чувствам все едно не ми е трети, ами десети поред. :lol:
И после тъкмо ще вляза в режим и Цоп! в новите 4... eusa
Септември тази година е готин месец. И от средата на Април до средата на Май имаше едно такова струпване на много поредни седмици с по 4 работни дни. И тогава не ми беше зле. :mrgreen:

Потребителски аватар
katcko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот katcko » Пет 09 сеп 2011 20:20

Vlad777 написа:Когато се отработват в събота ме дразнят.

На всички, които се оплакват, че работата им не ги кефи - да си намерят друга или да започнат собствен бизнес! Тогава да видим какво ще говорят. mhihi mhihi

Аман от мрънкачи! :banghead:

Като не ви харесва - напускате, вместо да се оплаквате, мрънкате и сополивите във форума!

Всекиму според заслуженото.

Който иска - работи в събота. Който не иска - да не работи!

Колега за втори път те цитирам тази вечер,но си прав :да:

Потребителски аватар
quattro^^
Автомобил: audi a6 c5
Двигател: AJL

Мнениеот quattro^^ » Пет 09 сеп 2011 22:31

Stefan написа:На Българина неможе да му се угоди никога, винаги ще намери за какво да недоволства :dontknow:

ай кажи нещо твое стига с тея клишета :screwy

Потребителски аватар
alexx
Автомобил: SantaFe
Двигател:

Мнениеот alexx » Съб 10 сеп 2011 16:12

godfadar написа:
myrshavija написа:Нека забранят ВСИЧКИ почивни дни, включително уикендите!
ЗА БОГА, БРАТЯ, НЕ ПОЧИВАЙТЕ!
ДА ВДИГНЕМ ОБОРОТА НА ФИРМИТЕ!

:да: :beer
Аз предлагам служителят ако иска да излиза лятото или зимата в отпуска,да плаща на фирмата eusa mhihi

то при някой е точно така :beat_butt2 мани майтапа сивата икономика и кризата и т.н.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 11 сеп 2011 21:47

не

Върни се в “ОФФ-Топик - други”