Дразнят ли ви многото неработни дни по празници
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дразнят ли ви многото неработни дни по празници
Воала! Празниците свършиха и сега е момента работохолиците да вдигнат оборотите си. 

Събота и Неделя се почива закон божий.
Няма значение кога тези дни в месеца които се падат Събота и Неделя са почивни и примерно може да имаш 20 работни дни подред без почифка и после 10 почивни дни подред до края на месеца.

- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Преди време във фирмата в която работя и където КТ свършва на портала на завода от 14-15 години имаше един период когато беше голяма криза и безработица сега не си спомням кой период беше,директорката(стара кумунистка
) беше дошла в производството и ние естествено я награбихме да вдига заплатите.
Отговора и беше къде на шега къде наистина а именно "Не стига,че работа ви даваме ами и пари искате" или пък "10 човека чакат на портала" предполагам,че това е заучен репертоар и едва ли го е измислила тя.

Отговора и беше къде на шега къде наистина а именно "Не стига,че работа ви даваме ами и пари искате" или пък "10 човека чакат на портала" предполагам,че това е заучен репертоар и едва ли го е измислила тя.
- npachovski
- Автомобил:
- Двигател:
Supawiza написа:Преди време във фирмата в която работя и където КТ свършва на портала на завода от 14-15 години имаше един период когато беше голяма криза и безработица сега не си спомням кой период беше,директорката(стара кумунистка) беше дошла в производството и ние естествено я награбихме да вдига заплатите.

Тва с хората на портала го слушам от 4 години само дето идват за 30 мин. и викат аз ей сега ида

- ivostefanov
- Автомобил: Audi A4
- Двигател:
nikson85 написа:Събота и Неделя се почива закон божий.
Да бе да! Не помня от кога не съм почивал,тоест с удоволствие ходя на работа за да си почина

Опитвам се да се насладя от почивката между триетажна къща(вила или както е модерно) на село и Голфа,съответно едното в даден момент е в режим на изчакване.
п.с. Голфа от 4 непълни години а къщата май-май цял живот(аман от претенций)

А относно темата,да дразнят ме но в последния ден.
Защото такива планове са направени преди това,че накрая половината съм свършил или малко повече,но никога цялата работа.
Айде със здраве и кой може да се наслъждава на почивните дни

- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Аз си ги бачкам защото и при мен са по 2 празниците.То няма и как да не се бачка
Но ме дразни че час нощен труд ми се заплаща само 50 стотинки повече от дневния
Явно закона го позволява.
По принцип ако имаш повече от 4 часа нощен труд за смяната(раб. ден)трябва да ти се заплати на нощната ставка заплащане цялата смяна от 8 часа,това е по закон.А сега познайте дали смяната ми е до 1,45 и имам 3 часа и 45 минути нощен труд

Но ме дразни че час нощен труд ми се заплаща само 50 стотинки повече от дневния

По принцип ако имаш повече от 4 часа нощен труд за смяната(раб. ден)трябва да ти се заплати на нощната ставка заплащане цялата смяна от 8 часа,това е по закон.А сега познайте дали смяната ми е до 1,45 и имам 3 часа и 45 минути нощен труд

- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Когато се отработват в събота ме дразнят.
На всички, които се оплакват, че работата им не ги кефи - да си намерят друга или да започнат собствен бизнес! Тогава да видим какво ще говорят.
Аман от мрънкачи!
Като не ви харесва - напускате, вместо да се оплаквате, мрънкате и сополивите във форума!
Всекиму според заслуженото.
Който иска - работи в събота. Който не иска - да не работи!
На всички, които се оплакват, че работата им не ги кефи - да си намерят друга или да започнат собствен бизнес! Тогава да видим какво ще говорят.

Аман от мрънкачи!

Като не ви харесва - напускате, вместо да се оплаквате, мрънкате и сополивите във форума!
- bai_ILIA
- Автомобил:
- Двигател:
Matematiks написа:Аз си ги бачкам защото и при мен са по 2 празниците.То няма и как да не се бачка![]()
Но ме дразни че час нощен труд ми се заплаща само 50 стотинки повече от дневнияЯвно закона го позволява.
Отделно пари за храна и такси ако се работи след 22ч. При нас дават 5лв за ядене и 9лв за такси. Ние с колите сме преебани - 0лв за кола

Аз се надявам след години да са повече коректните работодатели. Нещата стават много бавно...
- Mihailov78
- Автомобил: T3 Caravelle
- Двигател: DG 1900cc Petrol
Дразнят ли ви многото неработни дни по празници
Защо да ме дразнят? Доста разтегливо понятие.. Бизнеса си е мой и съм работил месеци без ден почивка, както се е случвало когато другите почиват с дни аз да се потя. Но мога и примерно толкова ужасния Понеделник, когато реша да го изкарам на сянка с бира в ръка.. Почивните дни за мен са разтегливо понятие, принципно Неделя най-много работя. Всичко сами си решавате, Шеф в истинския смисъл е само онзи ГОРЕ.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
първите 2 работни дни на седмицата ми ги изкараха през носа - радвам се че са и последните
телефона се подпали от разговори и вчера почти цял ден бях в движение
повечето потребители също почиват колеги
все пак предпочитам и другата седмица пак да почина повече и после да концентрирам работата в 2 3 дни

телефона се подпали от разговори и вчера почти цял ден бях в движение
повечето потребители също почиват колеги
все пак предпочитам и другата седмица пак да почина повече и после да концентрирам работата в 2 3 дни
-
- Серпентина с турболатор
- Автомобил: VW Golf IV GTI
- Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp
Много си ми харесват даже!
Единственото лошо е, че след 4-дневен запой не можеш да се настроиш на работна вълна... Тази седмица има едва 3 работни дни, а днес се чувствам все едно не ми е трети, ами десети поред.
И после тъкмо ще вляза в режим и Цоп! в новите 4...
Септември тази година е готин месец. И от средата на Април до средата на Май имаше едно такова струпване на много поредни седмици с по 4 работни дни. И тогава не ми беше зле.

Единственото лошо е, че след 4-дневен запой не можеш да се настроиш на работна вълна... Тази седмица има едва 3 работни дни, а днес се чувствам все едно не ми е трети, ами десети поред.

И после тъкмо ще вляза в режим и Цоп! в новите 4...

Септември тази година е готин месец. И от средата на Април до средата на Май имаше едно такова струпване на много поредни седмици с по 4 работни дни. И тогава не ми беше зле.

Vlad777 написа:Когато се отработват в събота ме дразнят.
На всички, които се оплакват, че работата им не ги кефи - да си намерят друга или да започнат собствен бизнес! Тогава да видим какво ще говорят.![]()
![]()
Аман от мрънкачи!![]()
Колега за втори път те цитирам тази вечер,но си прав

- quattro^^
- Автомобил: audi a6 c5
- Двигател: AJL
Stefan написа:На Българина неможе да му се угоди никога, винаги ще намери за какво да недоволства
ай кажи нещо твое стига с тея клишета

- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
godfadar написа:myrshavija написа:Нека забранят ВСИЧКИ почивни дни, включително уикендите!
ЗА БОГА, БРАТЯ, НЕ ПОЧИВАЙТЕ!
ДА ВДИГНЕМ ОБОРОТА НА ФИРМИТЕ!
![]()
![]()
Аз предлагам служителят ако иска да излиза лятото или зимата в отпуска,да плаща на фирмата![]()
то при някой е точно така

Върни се в “ОФФ-Топик - други”