Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T
Тия дни ще си вземам гуми и след това чипа, защото навръщане от Варна с 80 по магистралата на 5 капки дъжд колата ми прави аквапланинг.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В края на краищата си сложих чипа във Варна за скромната цена от 80 лв. Чипа е филипински и се настройва до 3 пъти (с опция след тези 3 пъти да се върне една предходна настройка). Още съм с първоначалната настройка с 30 коня отгоре и разход 1.5 отдолу. Заедно с чипа ми направиха пълна диагностика, почистване, смених един датчик и смених някакви кабели за по бързо реагиране на газта (от 0.7ms на 0.2ms). Всичко 173 лв. Много съм доволен 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
Какви кабели за по-бързо реагиране на газта 

Айде сега закачай широколентовата сонда да видиш дали случайно не беднее колата. Не се притеснявай, ако нещо не е наред със смесите и не ти се занимава да проверяваш, до 10-15 давания на газ ще се чуе...
- Rabbit_TDI
- Контакти:
Дали беднее може да го види през ВАГ и на неговата си сонда.Ти защо реши че беднее заради обещаните 1,5 литра икономия - спроед мен са си рпавили вятър на устата 

Не, ама не се знае въобще какво се е случило с колата. Ако беше богата веднага щеше да се разбере.
- Rabbit_TDI
- Контакти:
sk. написа: Ако беше богата веднага щеше да се разбере.
Как?
Иначе за проверка колега влез с ВАГ-а в напрежението на ламбдата катод адеш газ трябва да е над 0,8 волта(така ще си сигурен че е богата - за съжаление незнайно колко - само с широколентова се разбира).Влез и във волтажа на детонационните датчици - напрежението трябва да не минава 25 волта.Ако горните две условия не се изпълнят очаквай съвсем скоро мотора да роди.Това впрочем е полезна проверка за които сменя софта.Ако тя мине не значи ,че всичко е ОК ,но поне няма да има мега драма.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
christensen написа:Чипа е филипински и се настройва до 3 пъти (с опция след тези 3 пъти да се върне една предходна настройка).
...
и смених някакви кабели за по бързо реагиране на газта (от 0.7ms на 0.2ms).
Брат, що ли си мисля, че са те метнали на черешата (или филипинския й аналог) и са ти набили някакъв PowerBox?!?

Можеш ли да обясниш как точно и къде е поставен чипа?
Не се заяждам, разбира се! Опитвам се да си го представя просто. Това за настройката нещо ми убягва...
А това за кабела за газта направо ме изстреля във висините!

Знаеш какво е ms, нали?
1ms=0.001s. Или иначе казано - една хилядна от секундата.
Излиза, че си дал пари, за да може дросел-клапата да реагира с 5 десетохилядни от секундата по-бързо??!
Нали не мислиш, че едно парченце желязо, тежащо цели 100-150гр., каквото е дроселовата клапа, ще можеш да го задвижиш толкова бързо и то няма да се огъне заради инерционните сили в краищата си?
Пак казвам - не се заяждам, просто мисля, че са те преметнали и се опитвам да предпазя евентуално бъдещи преметнати от подобна измама!
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
christensen написа:В края на краищата си сложих чипа във Варна за скромната цена от 80 лв. Чипа е филипински и се настройва до 3 пъти (с опция след тези 3 пъти да се върне една предходна настройка). Още съм с първоначалната настройка с 30 коня отгоре и разход 1.5 отдолу. Заедно с чипа ми направиха пълна диагностика, почистване, смених един датчик и смених някакви кабели за по бързо реагиране на газта (от 0.7ms на 0.2ms). Всичко 173 лв. Много съм доволен
Колега махай го тва нещо щото ще си самоубиеш колата за много кратко време

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
За тези пари ще e някой "power-shit"
Ама тто и майсъорите иили са неуки или гледат да си пробутат боклуците дето вървят за жълти стотинки... 

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Темата е доста интересна. Все още се чудя дали да забода и на моята кочина една нова таблица, но за целта имам да стокна някои работи по мотора за да няма фалове.
Предстои смяна на турбото с чисто ново, на маслените магистрали и там всички прилежащи маркучи и простотии, масло, промивка на двг и подмяна на антифриза. След цялата тази операция ако всичко е ок вероятно ще налея едно чипче за следващото лято.
Въпросът ми е следния:
Преди 5-6000 км хвърлих съединител заедно с демферния маховик. В момента съм с масивен маховик и нов съединител Valeo. Промяна в работата на скоростите определено се усеща след тази трансплантация основно при потегляне и при превключване на ниските предавки.
Притеснението ми е дали при повишаване на въртящия момент след чипосване няма да се увеличи драстично риска за сериозна повреда на трансмисията? Дали няма да стане да посрещам новия сезон по моргите в търсене на нови скорости
Предстои смяна на турбото с чисто ново, на маслените магистрали и там всички прилежащи маркучи и простотии, масло, промивка на двг и подмяна на антифриза. След цялата тази операция ако всичко е ок вероятно ще налея едно чипче за следващото лято.
Въпросът ми е следния:
Преди 5-6000 км хвърлих съединител заедно с демферния маховик. В момента съм с масивен маховик и нов съединител Valeo. Промяна в работата на скоростите определено се усеща след тази трансплантация основно при потегляне и при превключване на ниските предавки.
Притеснението ми е дали при повишаване на въртящия момент след чипосване няма да се увеличи драстично риска за сериозна повреда на трансмисията? Дали няма да стане да посрещам новия сезон по моргите в търсене на нови скорости

- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
groznika написа:Темата е доста интересна. Все още се чудя дали да забода и на моята кочина една нова таблица, но за целта имам да стокна някои работи по мотора за да няма фалове.
Въпросът ми е следния:
Съмнявам се, притискателния диск си има пружини. Но с чипа има риск за всичко...

- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
hooligan_sk написа:Но с чипа има риск за всичко...
Хубава работа!

При кадърно направено чипосване риска е никъФ!
Чипа ли ще върти гуми на всеки светофар, та да е виновен той за нещо?

- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
radotom написа:Чипа ли ще върти гуми на всеки светофар, та да е виновен той за нещо?
Еееее... бате Радо... аз не съм душманин

Харесвам си колата и смятам да си я карам дълго. Не съм някой лют джигит или драгаджия, а и гумите не са евтини хич. Просто ми се ще да позасиля малко баба голфара

Нали знаеш... мощността е като презервативът - по-добре да го имаш и да не ти трябва от колкото обратното

- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Няма ядове. При нормално каране даже няма да усетиш че ума чип. Единствено колата няма да се мъчи както преди и от там малко пада разхода. Прри мен не е хич малко даже...сега примерно на 6-та си върви като на 5-та без зор и ми дава разход с над литър надолу
ако не си някой изтърван от гората давай смело но при точния човек 
П.п. А при бензинка не ми се мисли какво ще става

П.п. А при бензинка не ми се мисли какво ще става

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”