:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
christensen
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос - Чип тунинг за Голф 4 1.8T

Мнениеот christensen » Пет 01 юли 2011 16:37

Тия дни ще си вземам гуми и след това чипа, защото навръщане от Варна с 80 по магистралата на 5 капки дъжд колата ми прави аквапланинг.

christensen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот christensen » Пет 09 сеп 2011 12:25

В края на краищата си сложих чипа във Варна за скромната цена от 80 лв. Чипа е филипински и се настройва до 3 пъти (с опция след тези 3 пъти да се върне една предходна настройка). Още съм с първоначалната настройка с 30 коня отгоре и разход 1.5 отдолу. Заедно с чипа ми направиха пълна диагностика, почистване, смених един датчик и смених някакви кабели за по бързо реагиране на газта (от 0.7ms на 0.2ms). Всичко 173 лв. Много съм доволен :)

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 09 сеп 2011 13:00

Какви кабели за по-бързо реагиране на газта :shock

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 09 сеп 2011 13:14

Айде сега закачай широколентовата сонда да видиш дали случайно не беднее колата. Не се притеснявай, ако нещо не е наред със смесите и не ти се занимава да проверяваш, до 10-15 давания на газ ще се чуе...

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 09 сеп 2011 13:28

Дали беднее може да го види през ВАГ и на неговата си сонда.Ти защо реши че беднее заради обещаните 1,5 литра икономия - спроед мен са си рпавили вятър на устата :lol:

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пет 09 сеп 2011 13:32

Не, ама не се знае въобще какво се е случило с колата. Ако беше богата веднага щеше да се разбере.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пет 09 сеп 2011 13:35

sk. написа: Ако беше богата веднага щеше да се разбере.

Как?
Иначе за проверка колега влез с ВАГ-а в напрежението на ламбдата катод адеш газ трябва да е над 0,8 волта(така ще си сигурен че е богата - за съжаление незнайно колко - само с широколентова се разбира).Влез и във волтажа на детонационните датчици - напрежението трябва да не минава 25 волта.Ако горните две условия не се изпълнят очаквай съвсем скоро мотора да роди.Това впрочем е полезна проверка за които сменя софта.Ако тя мине не значи ,че всичко е ОК ,но поне няма да има мега драма.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 10 сеп 2011 1:29

christensen написа:Чипа е филипински и се настройва до 3 пъти (с опция след тези 3 пъти да се върне една предходна настройка).
...
и смених някакви кабели за по бързо реагиране на газта (от 0.7ms на 0.2ms).

Брат, що ли си мисля, че са те метнали на черешата (или филипинския й аналог) и са ти набили някакъв PowerBox?!? :banghead:
Можеш ли да обясниш как точно и къде е поставен чипа?
Не се заяждам, разбира се! Опитвам се да си го представя просто. Това за настройката нещо ми убягва...
А това за кабела за газта направо ме изстреля във висините! :026:
Знаеш какво е ms, нали?
1ms=0.001s. Или иначе казано - една хилядна от секундата.
Излиза, че си дал пари, за да може дросел-клапата да реагира с 5 десетохилядни от секундата по-бързо??!
Нали не мислиш, че едно парченце желязо, тежащо цели 100-150гр., каквото е дроселовата клапа, ще можеш да го задвижиш толкова бързо и то няма да се огъне заради инерционните сили в краищата си?
Пак казвам - не се заяждам, просто мисля, че са те преметнали и се опитвам да предпазя евентуално бъдещи преметнати от подобна измама!

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 сеп 2011 10:04

christensen написа:В края на краищата си сложих чипа във Варна за скромната цена от 80 лв. Чипа е филипински и се настройва до 3 пъти (с опция след тези 3 пъти да се върне една предходна настройка). Още съм с първоначалната настройка с 30 коня отгоре и разход 1.5 отдолу. Заедно с чипа ми направиха пълна диагностика, почистване, смених един датчик и смених някакви кабели за по бързо реагиране на газта (от 0.7ms на 0.2ms). Всичко 173 лв. Много съм доволен :)

Колега махай го тва нещо щото ще си самоубиеш колата за много кратко време :beat_butt2

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 10 сеп 2011 11:37

За тези пари ще e някой "power-shit" :banghead: Ама тто и майсъорите иили са неуки или гледат да си пробутат боклуците дето вървят за жълти стотинки... :bishop

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 10 сеп 2011 13:10

Темата е доста интересна. Все още се чудя дали да забода и на моята кочина една нова таблица, но за целта имам да стокна някои работи по мотора за да няма фалове.
Предстои смяна на турбото с чисто ново, на маслените магистрали и там всички прилежащи маркучи и простотии, масло, промивка на двг и подмяна на антифриза. След цялата тази операция ако всичко е ок вероятно ще налея едно чипче за следващото лято.
Въпросът ми е следния:
Преди 5-6000 км хвърлих съединител заедно с демферния маховик. В момента съм с масивен маховик и нов съединител Valeo. Промяна в работата на скоростите определено се усеща след тази трансплантация основно при потегляне и при превключване на ниските предавки.
Притеснението ми е дали при повишаване на въртящия момент след чипосване няма да се увеличи драстично риска за сериозна повреда на трансмисията? Дали няма да стане да посрещам новия сезон по моргите в търсене на нови скорости scare

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Съб 10 сеп 2011 13:58

groznika написа:Темата е доста интересна. Все още се чудя дали да забода и на моята кочина една нова таблица, но за целта имам да стокна някои работи по мотора за да няма фалове.
Предстои смяна на турбото с чисто ново, на маслените магистрали и там всички прилежащи маркучи и простотии, масло, промивка на двг и подмяна на антифриза. След цялата тази операция ако всичко е ок вероятно ще налея едно чипче за следващото лято.
Въпросът ми е следния:
Преди 5-6000 км хвърлих съединител заедно с демферния маховик. В момента съм с масивен маховик и нов съединител Valeo. Промяна в работата на скоростите определено се усеща след тази трансплантация основно при потегляне и при превключване на ниските предавки.
Притеснението ми е дали при повишаване на въртящия момент след чипосване няма да се увеличи драстично риска за сериозна повреда на трансмисията? Дали няма да стане да посрещам новия сезон по моргите в търсене на нови скорости scare

Съмнявам се, притискателния диск си има пружини. Но с чипа има риск за всичко... :?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Съб 10 сеп 2011 14:41

hooligan_sk написа:Но с чипа има риск за всичко... :?

Хубава работа! :No
При кадърно направено чипосване риска е никъФ!
Чипа ли ще върти гуми на всеки светофар, та да е виновен той за нещо? :lol:

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Съб 10 сеп 2011 15:11

radotom написа:Чипа ли ще върти гуми на всеки светофар, та да е виновен той за нещо? :lol:

Еееее... бате Радо... аз не съм душманин :)
Харесвам си колата и смятам да си я карам дълго. Не съм някой лют джигит или драгаджия, а и гумите не са евтини хич. Просто ми се ще да позасиля малко баба голфара :)
Нали знаеш... мощността е като презервативът - по-добре да го имаш и да не ти трябва от колкото обратното :Mr Green Fun

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Съб 10 сеп 2011 15:36

Няма ядове. При нормално каране даже няма да усетиш че ума чип. Единствено колата няма да се мъчи както преди и от там малко пада разхода. Прри мен не е хич малко даже...сега примерно на 6-та си върви като на 5-та без зор и ми дава разход с над литър надолу scare ако не си някой изтърван от гората давай смело но при точния човек :wink:

П.п. А при бензинка не ми се мисли какво ще става :lol:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”