Подпомага запалването и толкова вярно е че има ел. и през охлад.
с-ма. като е правено може ида е имало идея за сваляне на разхода
ама новите коли имат ли го

Amorphiss написа:vladtod написа:По времето когато учих в автото,карах практиката в дапа на градски транспорт,зимно време слагаха на автобусите една серпентина на ауспусите,от медна тръба я огъваха собственоръчно 2-3 врътки за да минава горивото и да се затопля.
Това едно време ако значи преди 10 години има две пречини да са го правили: първата е че се използваше нафта без абсолютно никакви подобрители за студеното време а чистия дизел се парафинира при минус 12 или 15 градуса не съм много сигурен и замръзва при минус 22градуса , и втората че тези реисове са на по 30 че и косур години и им трябва половин час работа на празен ход за да си наместят буталата и да започнат да правят на половина от нормалното компресия:
Незнам дали си виждал но имаше и един друг чалъм за палене на такива машини : взимат се няколко вестника и се слагат под картера палят се и след това ако е рекъл господ пали ако ме процедурата се повтаря докато не запали а по Пернишко съм виждал дажи и дръвца хвърляха под една виятнамка
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 43 госта