Golf 4 - На кои се слага новото табло?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: Въпрос за новото табло на голф4

Мнениеот Haralampi » Пон 12 сеп 2011 18:37

Coca_GTI написа:...
Поздрави дано да е поука не е нужно да ми отговаряш или опонираш по какъвто и да било начин :)

Няма и да го направя.... напъъълно излишно е :roll: :063: Успех! :beer

Потребителски аватар
Vidol Nikolov
Автомобил: Jetta 1.6
Двигател: PN

Мнениеот Vidol Nikolov » Пон 12 сеп 2011 18:42

Coca_GTI написа:Слагат каквото има по заводи складове и т.н. ако мислиш че има някаква супер точна концепция просто не е така дори и на разни юбилейни и други уж спешъл изпълнения

Колега ,уважавам мнението ти,но то е адски несериозно.Няма автомобилен производител в световен мащаб,който да обурудва автомобилите си по описания от теб начин

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 12 сеп 2011 18:45

Vidol Nikolov написа:
Coca_GTI написа:Слагат каквото има по заводи складове и т.н. ако мислиш че има някаква супер точна концепция просто не е така дори и на разни юбилейни и други уж спешъл изпълнения

Колега ,уважавам мнението ти,но то е адски несериозно.Няма автомобилен производител в световен мащаб,който да обурудва автомобилите си по описания от теб начин

За**и колега.... спорът е абсолютно излишен - човека е много сериозно "ориентиран" навътре в нещата и това е :roll: . (сигурно е намерил дъвка под таблото в италианския си нов внос и е решил, че е "заводска" екстра - квото имали под ръка, такова сложили :lol: )

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 12 сеп 2011 19:09

Вие го нападнахте ама колегата е донякъде прав, с очите си съм виждал как поло 9н3 2008-ма има части със щампа 2005 и то единични бройки иначе всичко друго е щампи 2007-та 2008, говорим за чисто нова кола от завода, от последните Полота от стария модел. Намират такова приложение на някой части особено когато модела е пред спиране от производство :wink: и някой части преди това са ги спрели от производство. Ясно е обаче че става въпрос за обикновенни компоненти, като пепелници, колани, стъкла и т.н няма да сложат р32 мотор на кола която е 1.4 понеже само р32 имат наличен :Mr Green Fun mhihi

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Пон 12 сеп 2011 19:43

Мисля че колегата има право на 100% и това ,че се бутат по колите какво е останало от предишния дизайн и т.н. и по интериорни така и по механиката все пак си е някакъв маркетинг цялата работа
Така че си точно така не знам по колко коли сте имали до момента,но говоря от първо лице,че бройките който съм имал не са една 2те и какви неща съм виждал просто е смешно,а става дума и за някой друг чисто нов на Vw
Поздрави

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 12 сеп 2011 20:57

Колега се оплака по повод бъгавите 2.0 ТДИ че колата му е 2007г, а главата се е оказала 2005г, баш от най-бъгавите :drunk Такаче всичко е възможно, не само до пепелници и колани

Dimitrix
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dimitrix » Пон 12 сеп 2011 21:00

мойто табло е такова и до колкото имам информация се поставя на всички голфове след август 2002 все още не съм виждал голф
ПРОИЗВЕДЕН не РЕГИСТРИРАН след тази година със старото табло ако се бъкам нека някой колега да ме поправи

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Пон 12 сеп 2011 21:21

Aprilia написа:Вие го нападнахте ама колегата е донякъде прав, с очите си съм виждал как поло 9н3 2008-ма има части със щампа 2005 и то единични бройки иначе всичко друго е щампи 2007-та 2008, говорим за чисто нова кола от завода, от последните Полота от стария модел. Намират такова приложение на някой части особено когато модела е пред спиране от производство :wink: и някой части преди това са ги спрели от производство. Ясно е обаче че става въпрос за обикновенни компоненти, като пепелници, колани, стъкла и т.н няма да сложат р32 мотор на кола която е 1.4 понеже само р32 имат наличен :Mr Green Fun mhihi

В твоят пример не виждам нищо нередно!? Разбира се, че не всички части за колата излизат от "печката" 10 минути преди да ти сглобят колата, това ли те учудва? Частите идват от различни заводи по света (вкл. подизпълнители) и се щамповат с датата на производство на съответния детайл! Нищо по-нормално от това в един нов автомобил да намериш части произведени през последните 2-3 години :idea: Това е все едно да си купиш пресен хляб, но да се сърдиш, че брашното, от което е правен, било произведено предната година!! Нищо по-нормално от това! Новото брашно идва на ред като се изчерпа закупеното и започнатото!

Не знам как си представяте точно производствената линия в един автомобилен завод, но от опит мога да ви кажа, че там цари повече ред и дисциплина отколкото в аптека :!: Нищо не попада случайно и всичко се контролира по ен пъти преди да излезе от завода! Че едно на 10 000 може да стане някъде грешка - разбира се. Но да го наричаме нещо нормално е далеч от реалността!
И особено по отношение на екстри - НИКОЯ кола не получава екстра по случайност, само щото "това са имали под ръка"!! Това е абсурд!

Dimitrix написа:мойто табло е такова и до колкото имам информация се поставя на всички голфове след август 2002 все още не съм виждал голф
ПРОИЗВЕДЕН не РЕГИСТРИРАН след тази година със старото табло ако се бъкам нека някой колега да ме поправи

Ако говорим за едно и също - таблото с тахометъра и оборотомера - то има няколко вида (на ум ми идват поне 4 или 5) за Голф 4, така че няма "старо" и "ново" само. Попринцип това с ринговете се води екстра и е възможно да се е предлагало само след определен период нататък и да се е слагало по подразбиране да кажем в HighLine или от Comfortline нагоре...

Но лично мен ме съмнява базов Голф 2003 или 2004 да е излизал с такова табло...

Както казах при мен поне е изброено като една от допълнителните екстри на колата, т.е. не е било по подразбиране.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 12 сеп 2011 21:34

Haralampi написа:
Aprilia написа:Вие го нападнахте ама колегата е донякъде прав, с очите си съм виждал как поло 9н3 2008-ма има части със щампа 2005 и то единични бройки иначе всичко друго е щампи 2007-та 2008, говорим за чисто нова кола от завода, от последните Полота от стария модел. Намират такова приложение на някой части особено когато модела е пред спиране от производство :wink: и някой части преди това са ги спрели от производство. Ясно е обаче че става въпрос за обикновенни компоненти, като пепелници, колани, стъкла и т.н няма да сложат р32 мотор на кола която е 1.4 понеже само р32 имат наличен :Mr Green Fun mhihi

В твоят пример не виждам нищо нередно!? Разбира се, че не всички части за колата излизат от "печката" 10 минути преди да ти сглобят колата, това ли те учудва? Частите идват от различни заводи по света (вкл. подизпълнители) и се щамповат с датата на производство на съответния детайл! Нищо по-нормално от това в един нов автомобил да намериш части произведени през последните 2-3 години :idea: Това е все едно да си купиш пресен хляб, но да се сърдиш, че брашното, от което е правен, било произведено предната година!! Нищо по-нормално от това! Новото брашно идва на ред като се изчерпа закупеното и започнатото!

Не знам как си представяте точно производствената линия в един автомобилен завод, но от опит мога да ви кажа, че там цари повече ред и дисциплина отколкото в аптека :!: Нищо не попада случайно и всичко се контролира по ен пъти преди да излезе от завода! Че едно на 10 000 може да стане някъде грешка - разбира се. Но да го наричаме нещо нормално е далеч от реалността!
И особено по отношение на екстри - НИКОЯ кола не получава екстра по случайност, само щото "това са имали под ръка"!! Това е абсурд!

Ама нито аз нито предполагам колегата сме имали предвид че Ханс който работи на поточната линия слага спорт табла е така 'щото другите не го кефат или щото нема от тех, тези неща се правят на по-високо ниво, но много често особено както казах като е последна серия се правят сбирщайни с части от най-различни години и модели mhihi Някой дори не отговарят на екстрите написани в етикета в багажника mhihi което също е възможно :wink: (дребни разминавания разбира се)

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Пон 12 сеп 2011 22:45

Таблото както и интериора са на американка!Скоростомера е в мили и километри,температурата е по-фаренхаит,ключа за фаровете е със 2 полужения пуснати и спрени(без габарит)!Мисля че само голф ГТИ и ДЖЕТА(БОРА)ГЛИ имат халогени и реглаж на фаровете по височина(за Америка)Темпомата е нормално да го има при ниско ниво на оборудване.Дясното огледало е голямо!

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Пон 12 сеп 2011 23:58

Колега никой тук не казва,че няма ред дисциплина и още каквото се сещаш в дадения завод,поточна линия и каквото и да било към начин на сглобяване или здравина

Просто си има яко сбиротоци от колите заводски без да имало поръчки и т.н.
Да речем Хай-лайн изпълнение си има някакъв сток на оборудване ама ще попаднеш на коли,който са излезнали в един ден час година дата само с няколко часа разлика от поточна линия и ще намериш доста разлики е не и фрапиращи разбира се ,но определено ще има,Аз не казвам че няма ред и дисциплина със сглобяване и нещата не са под контрол,но от някой части интериорни или механични моментно има застой други са изчерпани и се блъскат по колите каквото е налично в дадения завод това си самата истина,че не и така някой сърбин да си седи на потока и да свършат таблата примерно с МFA и той сам да иде да зареди други обикновени да речем,има си хора за всичко,един екип се занимава бой друг с интериора 3ти механика и т.н.

Ами нещата с допълнително оборудване са истински филм повярвай да си поръчаш нещо по каталога,ако си минал през тези неща няма да мислиш така ПОВЯРВАЙ

Истински случай в Юнитрейд поръчка на Cross Polo
Консултанта казва няма проблем ето изберете си Стоков или ще се модифицира не знаем за какви оборудвания става дума човека обяснява това това(да не изброявам),питаме какво може да се поръча допълнително за модела човека ни обяснява,спираме се на дадени екстри много нормални без изхвърляне и т.н вече не ги помня,но едното беше определен цвят той,като цяло не е проблем там някви стелки и абе не кой знае какви прости не ги помня дословно почва си момчето процедурата <а колата ще се плаща кеш няма някакви процедури усложнени веднага се оказа,че само за стоково Поло без нашите допълнителни екстри трябва да чакам 90 дни или 3 месеца,а с поръчката на екстри само 5 месеца
Казах пича няма как да стане тая :каруца няма да я чакам толкова време консултанта започва ще видим какво ще правим няма да правим и се разбрахме да съдейства щото иначе няма да лапне нищо да се обади на по следващия ден.Минават се 2та дни обажда се и казва няма какво да направим това е срока и т.н. аз се отказвам и решавам ще се ходи в Германия да взима от някой магазин и така обаждам се да проверят къде как ще стане там същия филм както и да е ,много писах и от там нищо не стана та ще се взима голф 5 хайде пак при младежа да се взима някой уж витринен на склад,ама тояга само постни гадни цветове абе не става и да си тръгвам и младежа обяснява това е по стар модел нали,ако направите поръчка няма да се чака толкова попитах го колко горе долу и той ми каза зависи какво поръчвате допълнително пак се сяда умува се уж избират се екстрите допълнителните пак филм повечето от нещата 2/3 в момента няма как да бъдат наложени в автомобила може,но след най много 2месеца и половина

Питах го нали,защо се случват така бавно нещата момчето ми отговори документация на както и даде докато се съберат нещата на едно място от различни фабрики,че на едно място се изразходват на друго остават докато синтезират и някви такива и така просто има си някаква концепция ама повечето къде каквото има това се мушка

П.П. извинявам се за романа и за правописните грешки

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Вто 13 сеп 2011 18:57

Haralampi написа:

Dimitrix написа:мойто табло е такова и до колкото имам информация се поставя на всички голфове след август 2002 все още не съм виждал голф

Ако говорим за едно и също - таблото с тахометъра и оборотомера - то има няколко вида (на ум ми идват поне 4 или 5) за Голф 4, така че няма "старо" и "ново" само. Попринцип това с ринговете се води екстра и е възможно да се е предлагало само след определен период нататък и да се е слагало по подразбиране да кажем в HighLine или от Comfortline нагоре...

Но лично мен ме съмнява базов Голф 2003 или 2004 да е излизал с такова табло...

Както казах при мен поне е изброено като една от допълнителните екстри на колата, т.е. не е било по подразбиране.

Моят Голф 4 е произведен 2003 година и таблото си е напълно стандартно.Ако след 2002 година както казва колета се слага на абсолютно всички голфове мога да поспоря с него и да му докажа, че не е така.Според мен това табло си се поръчва според предпочитанията на клиента когато купува колата.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Вто 13 сеп 2011 19:12

Или влиза в някакви пакети, едишън, дженерейшън и имаше още някакви :wink:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Вто 13 сеп 2011 19:18

Aprilia написа:Или влиза в някакви пакети, едишън, дженерейшън и имаше още някакви :wink:

Atlantic, Atlantic Style, Bi Fuel, Champ, Colour Concept, Comfortline, Edition, eGeneration, Generation, High-Line... ;)

Всичко което влиза в един или друг пакет по подразбиране е можело да се поръча и поотделно като екстра към друг комплект....

Очевидно не е било вкл. в Comfortline обаче, защото иначе вероятно нямаше да се води като отделна екстра при мен...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Сря 14 сеп 2011 23:00

Това табло е екстра. Не само Sport изпълнението с ринговете, и това дали да е с малкия или с големия дисплеи/мисля че го слагаха само ако слагат навигация?/ се поръчва допълнително. Не се слагат по симпатий, възможно е да са влизали като оборудване за определена серия, но със сигурност е можело да се сложи в допълнение към по-ниско ниво на обурудване.
Моя е 99 година, а е с такова табло mhihi /смених си го, щото старото не ме радваше как изглежда/

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”