Формула 1, Сезон 2011

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Re: Формула 1, Сезон 2011

Мнениеот Ludia » Пон 12 сеп 2011 8:13

escrime написа:И аз като Одата не мисля, че имаше виновен.

Мартине, верно ли си смени ника? :?

Подкрепям те за мненията ти до момента ! Добро представяне от всички в челото.
За Бътън си говорихме и на миналото състезание, определено започвам да го харесвам. До сега представата ми за него бе, че е посредствен, незабележим и лишен от страст състезател. Този сезон обаче, мнението ми се промени. Мисля че е доста добър стратег, освен всичко друго... Знае кога има истинско предимство пресмятайки фактора гуми и знае точно кога да атакува... няма случай да е карал 15+ обиколки на опашката на някой... винаги го прави в точния момент или влиза в бокса... Начина по който говори с пресата също прави впечатление, както и ти отбеляза. На пресконференциите е ултра спокоен, уравновесен, сякаш много малко усилия са му коствали за да се качи на подиума.
За Фетел - наистина се чудя защо толкова го хвалите... просто не мога да разбера... Та аз него в бавен болид не го бях чувал кой е... Мисля, че някои хора ще бъдат неприятно разочаровани в момента в който Редбул загубят това смазващо надмощие спрямо другите отбори... Дори съм сигурен, че с друг съотборник вместо Уебър, титлата изобщо нямаше да му дойде така лесно на тепсия... Но както и да е, времето ще покаже ;) Все пак спорта печели ако има повече талантливи пилоти, така че бих се радвал ако греша в преценката си за него :да:
Алонсо - разочарован съм от скоростта с която се движат Фераритата... вижда се, че колкото и Алонсо да се прави на оптимист, вече започва да се дразни от постоянната тенденция за изоставане. Температурата на пистата беше висока, завоите бързи ... надявах се на по-конкурентен болид, но уви... Ако не е Алонсо, Ферари щяха да са позора и разочарованието този сезон :idea:
Маса не остави място на Уебър, според мен...
Хамилтън и Шуми - много мъжко каране и от двамата, наистина направиха атракция. Направи ми впечатление, че Хамилтън колкото и безрасъден да се проявява понякога, вчера беше съвсем на ясно, че пред себе си има не по-малко непоколебим противник и изобщо не посмя да предприеме прекалено рискована маневра.. Само се чудя, при положение че е с повече аеропритискане не можеше ли да си позволи по-късно спиране, било то и от външната страна в някой от завоите. Защото от онборд кадрите се виждаше, че дори спира по-рано от Шумахер.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 12 сеп 2011 8:36

Ludia написа:За Фетел - наистина се чудя защо толкова го хвалите... просто не мога да разбера... Та аз него в бавен болид не го бях чувал кой е...

Торо Росо 2008 :D Бавен болид и точно на Монца спечели първата си победа. Явно не си бил запален по Ф1 тогава. Вярно, че и атмосферните условия изиграха роля, но тогава и Ферари, и Макларън останаха разочаровани. И все пак ме кефи, че въпреки големия аванс в точките не се отказва от битките и със сигурност това не му е последната победа за тази година. Няма да се откаже. Очаквах да е по-предпазлив на Монца, но желанието му за победа е огромно. Бътън през 2009-та взе първата половина на сезона и после само гледаше да финишира.

Ако доминацията му спре ще съм крайно разочарован. Мисля си, че Уебър е един от малкото, които са най-добрата опция за втория син болид. Човек с повече опит, който да помага за развитието на болида. Ако са двама бързи младоци едва ли ще са на това ниво. В момента ако искаш да изградиш нещо печелившо трябва да имаш добри инженери, бюджет, един пилот с опит да дава възможно най-точна информация какво трябва да се промени и един млад и надъхан, който да кара на ръба. Много ми се искаше да видя догодина Рикиардо до Фетел.

Жоре да, смених си ника. :deal

ПП: Някой помни ли въобще дебютното състезание на Фетел на Индианаполис?

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 сеп 2011 8:46

Разбира се, че помня триумфа на Фетел на мокро.. тогава започнаха да го хвалят, но нищо невиждано не се беше случило... Винаги на мокро някой от аутсайдерите прави фурор. Когато отбор/пилот няма какво да губи, може да си позволи рискована стратегия/каране. Аз пък искам да видя Кобаяши редом до фетел :wink:

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Пон 12 сеп 2011 8:58

Марто, само да вметна, че Браун имаха много сериозни проблеми през втората половина от сезона, в който станаха шампиони. Ред Бул започнаха точно тогава да ги изпреварват като скорост.

Мога да ти напомня, обаче, за Бразилия през същата година и истински агресивното и шампионско каране на Бътън тогава. ;)

П.П.: Старият ти ник беше много по-добър. :|

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Пон 12 сеп 2011 9:07

Ludia написа:Разбира се, че помня триумфа на Фетел на мокро.. тогава започнаха да го хвалят, но нищо невиждано не се беше случило... Винаги на мокро някой от аутсайдерите прави фурор. Когато отбор/пилот няма какво да губи, може да си позволи рискована стратегия/каране. Аз пък искам да видя Кобаяши редом до фетел :wink:

Няма как да хвалят някой младок, който не е стигал до битките за челните места с лидерите. За да го направиш, трябва да си в Топ отбор. Единствения такъв, за който се сещам е Хамилтън. Дойде надъхан, в бърз болид. Беше в устата на всички. А тези, който със слабите коли печелят по 10 места назад в решетката? Тях никой не ги брои. Много повече време се обръща на един турист - Маса, който си държи 6тото място, а на един Алгерсуари, който стартира от дъното и завърши в точките го споменаха след финала. :banghead: И ако ти не следиш развоя на битките в средата и се надяваш някой да спомене име на пилот извън топ 6 нормално да не чуеш много имена.

Жоре, обаче забравяш една подробност. Барикело тогава спечели състезания във втората половина на сезона, когато Ред Бул ги догонваха, докато тук Уебър много ме съмнява да го направи. И ако трябва да се напомня за състезания с уникални пилотирания на даден пилот, то такива има за всеки.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Пон 12 сеп 2011 9:21

Мартоууу, Рубенс спечели тогава гранд при на Европа и Монца, където Бътън беше втори. ;)
Всъщност това бяха двете му победи през 2009 и те бяха долу-горе в средата на сезона...
От там нататък нито един от двамата не е печелил, но само Бътън се качи още веднъж на подиума. ;)

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 сеп 2011 9:36

Vettel написа: И ако ти не следиш развоя на битките в средата и се надяваш някой да спомене име на пилот извън топ 6 нормално да не чуеш много имена.

Тия след топ 10 днес са тук, утре ги няма. Както пилотите, така и отборите. Мисълта ми е, че Фетел не е направил нищо невиждано до момента, като изключим няколкото рекорда за най-млад " еди какво си "... Спрягат го за новия Шумахер.. ще видим, но аз не предвещавам бляскаво бъдеще просто защото няма нещо с което да ме впечатли. Ще мине още доста време докато натрупа опит и изгради характер на пилот, и тогава ще се види на кой прилича - на Шумахер или на Барикело примерно...
Но в момента управлява безапелационно най-бързия болид на пистата и то през почти целия сезон. Отбора го толерира за сметка на Уебър и то още от миналата година, когато му подариха титлата. Почти всеки изгряващ талант има своите мигове на слава, въпросът е какво се случва с тях след това ;)

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 13 сеп 2011 14:30

Вече е обявено - Сам Майкъл отива от Уилиямс в Макларън.
Много се надявам да променят крайно консервативния си подход в тренировки и тестове и Майкъл да е крачка в тази посока...

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 13 сеп 2011 14:33

escrime написа:Вече е обявено - Сам Майкъл отива от Уилиямс в Макларън.
Много се надявам да променят крайно консервативния си подход в тренировки и тестове и Майкъл да е крачка в тази посока...

Дано само не Ви сполети съдбата на Уилямс... Да му е честита новата работа.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 13 сеп 2011 14:38

Тя функцията му е доооста различна в двата отбора.

В Макларън ще отговаря за състезанията, няма да е технически директор.

П.П.: Абе, старият ти ник беше толкова готин и по-благозвучен... :?

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 13 сеп 2011 14:40

escrime написа:Тя функцията му е доооста различна в двата отбора.

В Макларън ще отговаря за състезанията, няма да е технически директор.

П.П.: Абе, старият ти ник беше толкова готин и по-благозвучен... :?

Щом няма да Ви е технически сте пушка...
Що бре, и този си е ОК mhihi Ще е много нагло пак да искам смяна на ник :) Ще свикнеш, сКоПойно :Mr Green Fun

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Вто 13 сеп 2011 14:42

И аз отдавна замислям смяната на моя ник, но още се чудя, че навсякъде освен тук съм Montoya :D

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Вто 13 сеп 2011 14:44

сложи си поне снимката с пръстчето... така някак постно ми седи mhihi пък и съм сигурен, че Жорката ще се изкефи mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 13 сеп 2011 15:00

Ще сложа, спокич... :)

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 13 сеп 2011 15:02

К.Одаджийски написа:И аз отдавна замислям смяната на моя ник, но още се чудя, че навсякъде освен тук съм Montoya :D

Калине, мен ако питаш си го запази. ;)

Или пък ако го сменяш, го смени с нещо, което пак да си е уникално за тебе.
Всеки може да се регистрира като "Монтоя", а Одата си си ти и никой друг. :да:

П.П.: И аз от половин година се чудя дали да не го сменя... mhihi :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”