Mека връзка на Пасат Б3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
genov1
Автомобил: Passat CC
Двигател: CBBB 2008

Mека връзка на Пасат Б3

Мнениеот genov1 » Вто 13 сеп 2011 15:42

Здравейте колеги,
разрових се из темите но не намерих нищо конкретно за моя случай. Става въпрос за меката връзка. Самата тя представлява една леща която се поставя между генерацията и тръбата и влиза на конус. Тя върви в комплект с 2 скоби които стягат цялата тази връзка. Някой беше ми казал че лещата се заваря към тръбата, друг пък че просто се поставя там и тези скоби я държат. Та въпроса ми е някой сменял ли я е тази въпросна леща, и ако да как става. До колкото знам тези скоби имат отвор в средата и се откачат с нещо като кука от долната страна (на канал), а после как се закачат? И тази леща действително заварена ли е? Нека ако някой знае да сподели. Благодаря предварително.

Последна промяна от genov1 на Вто 31 яну 2012 16:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Re: Питане за мека връзка на Пасат Б3

Мнениеот pas1.8mi » Вто 13 сеп 2011 18:20

Вероятно става дума за горната леща(при теб са две,имаш и долу преди катализатора/резонатора)!Скоро купувах за приятел и цената беше леща+двете скоби-20лв!Най-лесно се свалят скобите чрез стар ремък!Трябва да е достатъчно дълъг,защото трябва да го прекараш през едната скоба и да го прегънеш на две!Долните краища на ремъка трябва да ти стигнат около картера,през тях прекарваш подходящ лост и напъваш!Скобата ще се отвори и изметне на вън!По този начин се монтират и новите!Дано си ме разбрал!Успех! :wink:

П.П Лещата не е заварена,а само надената на горната тръба!

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 13 сеп 2011 19:18

Благодаря ти колега, ще пробвам по този начин, само се притеснявам този ремък дали няма да се скъса, щото като съм гледал отдолу под колата тези скоби ми се струват доста стабилни. И аз си мислех че усилието трябва да е настрани, за да може да изщрака скобата и да излезне. Просто аз така си мислех, ако ти си го правил по този начин и работи ще пробвам така. А и другото което е гледах в Еврото и там цената за комплекта е 28 лв а на друго място на симеон беше лещата 10 а комплекта 15, за какво има такава голяма разлика в цената

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Вто 13 сеп 2011 19:24

аз сменях гарнитурата на лещата преди 2 години ,какъв е проблема при тебе?.
Трябва ти канал и кука,може да си я направиш от арматурно желязо , трябва да ги опънеш от долу и да ги изместиш от жлебчето за да ги свалиш,качването по обратния начин,малко зор е,че са яки скобите.Скобите които я държат са от 65Г пружинна стомана,закалени и еластични,тези които се продават са боклуци и се кривят,каквото и да правиш си ползвай твоите скоби пак.Обикновенно изпуска от гарнитурата,оригиналната е конусна от плътно желязо.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Вто 13 сеп 2011 19:45

Колкото и качествени да са скобите се скапват от старост!Ползвай си новите скоби! :да:

П.П На пасата ,на който ги сменявах вече бяха и изгнили старите!

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 13 сеп 2011 20:17

А то и гарнитура ли има, аз мислех че е само тази леща, и в магазина като ходих да питам не споменаха да има гарнитура. Ами при мен проблема е че се чува като от изгоряло гърне само че от към двигателя. В началото беше слабо но с времето явно попрегоря и се засили шума. А и като включа на задна се чува доста по-силно, явно тогава двигателя се накланя на обратно и това зейва още повече. Другото нещо е че докато е студен двигателя се чува едно тракане от там, сега лятото като я запаля сутрин трака няколко секунди и спира, обаче зимата в студа тракането е оглушително докато не позагрее колата. Веднъж като бях под колата и с един лост почуках въпросните скоби и двете мърдаха леко което не ми се струва много нормално. Според мен трябва стабилно да стягат цялата тази сглобка. Моята теория е че като е студено тракането идва от скобите а после като загрее метала се разширява и спира. Също забелязах че ми е опушена ламбда сондата понеже изпуска точно от тази връзка. Ако някой има снимки на тази гарнитура или на въпросната леща ще съм му благодарен.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Вто 13 сеп 2011 20:59

Явно Колегата нарича гарнитура лещата! :idea: Само лещата и скобите са!Ако си все още с катализатор,дрънченето ти може да е от него(да се е раздробил)!

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Вто 13 сеп 2011 21:27

Аз нямам катализатор, този модел върви без, поне аз така си мисля. Но тракането идва точно от към двигателя, като вдигна капака и се чува много отчетливо. А възможно ли е тази леща/гарнитура да се е скъсала ако са запушени гърнетата?

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Вто 13 сеп 2011 21:28

genov1 написа:Аз нямам катализатор, този модел върви без, поне аз така си мисля. Но тракането идва точно от към двигателя, като вдигна капака и се чува много отчетливо. А възможно ли е тази леща/гарнитура да се е скъсала ако са запушени гърнетата?

Не!

Потребителски аватар
genov1

Мнениеот genov1 » Сря 14 сеп 2011 9:46

ОК ми тогава не ми остава нищо друго освен да си взема този комплект и дано смяната да мине леко :bishop

Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот volen777 » Нед 09 окт 2011 15:37

Да ви питам и аз хубаво ги махнах тия скоби, но нещо невиждам старата леща(гарнитура) махнах само една медена гривна ама тя си падна преди да махна скобите. Само това ли е останало от лещата или има нещо набито на колектора. Лещата която взех от магазина е много дебела и немога да я напъхам, трубата на гърнетата опря в моста остава някакси да дигна малко двигателя. Има ли някакъв чалъм и млако глупав въпрос но нали се слага с конуса надолу?

Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот volen777 » Нед 09 окт 2011 16:56

Ето и снимки на новата и старата гарнитура. Аз новата успях да я напъхам ама абсурд да опъна скобите затова си мисля, че май гарнитурата е друга.

Потребителски аватар
pas1.8mi

Мнениеот pas1.8mi » Нед 09 окт 2011 20:21

Гарнитурата е тази!Процедурата за демонтаж и монтаж съм я описал по-горе! :idea:

Потребителски аватар
Danny boy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Danny boy » Пон 10 окт 2011 5:58

тази е,кой е казал че ще е лесно :lol:

Потребителски аватар
volen777
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот volen777 » Вто 11 окт 2011 15:28

С 300 зора успях да напъхам един пирон в едната скоба за да я разпъна и я вкарах другата влезна по лесно, но скъсах 2 ремъка и така. Да ама като запалих ужасссс, по зле от преди стана много повече шум има сега. Данеби да трябва малко да се нагрее и да се пасне. Сложих старите скоби понеже едната от новите като я разпъвах на масата се счупи. Тия старите май са по гъвкави. Нещо някои да има неякакви идеи помагайте?

Върни се в “Passat”