Масло за хидравликата - аналози?

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Milena
Автомобил:
Двигател:

Масло за хидравликата - аналози?

Мнениеот Milena » Пет 01 сеп 2006 13:00

Скоро доливахме маслото на хидравликата на Passat 5 1998 г.
Оказа се, че е някакво МНОГО СПЕЦИАЛНО?!?, зелено, и според запитаните 1-2 майстори нямало аналог. Оригиналното се продавало само в Автотрейд (около 28 лв/л).
Понеже ми се видя странно да има масло без аналог реших да запитам какво мислят колегите по въпроЗа.

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Масло за хидравликата - аналози?

Мнениеот tyo » Пет 01 сеп 2006 13:12

Milena написа:...какво мислят колегите по въпроЗа.

Добър въпроЗ :Mr Green Fun

Потребителски аватар
dimoboy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dimoboy » Пет 01 сеп 2006 14:02

Има аналози, но и те са тия пари(читавите де). Оригиналното на VW е зелено, аз съм с червено на цвят (на Кастрол мисля). Иначе има на Лукойл и на ОМВ бензиностанциите за по 7-10 лв/литъра.

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Пет 01 сеп 2006 14:24

Защо доляхте ,да не би да има теч.Аз на служебната кола го смених с валволин/червено/.След справка с каталог 15лв. беше литъра.
Но аз го смених защото се протри единия маркуч опирайки се в другия,и изтече всичкато и така от Карнобат до Варна.И в сервиза на Опел- КаргоЕкспрес във Варна всичко е специално от маслото до фактурата.

Потребителски аватар
KGL
Автомобил: Passat B8 Alltr BMT 176kW TDI
Двигател: CUAA 2016
Контакти:

Мнениеот KGL » Пет 01 сеп 2006 15:58

Аз си взех хидравлично масло от Даскалов кар срещу моста Чавдар, със същите кодове, които са записани на разширителния съд на колата. Надявам се че сте спазили тези кодове когато сте доливали маслото. Маслото беше Avico и струва 12лв. литъра.
Проверете дали не пропуска худравличната рейка и дали няма теч от някъде.

Потребителски аватар
bobcho
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: AFN 1997

Мнениеот bobcho » Пет 01 сеп 2006 16:52

Аз до колкото знам има аналог - по-евтин.Масло за Шкода.Това е по евтиния аналог и пак е на VAG.

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пет 01 сеп 2006 18:33

Добре де , на шкодите задължително ли е зелено ? Защото то някога сигурно всичките са били с зелено а сега по новите евентуално с червено - въпроса ми е това "зеленото" за шкодата няма ли си име ? Има ли за шкода което е червено като кастрола да кажем ? Защото много ми е кофти да се излагам като кифладжия и да ида при тези от Еуратек и да им кажа " а бе даи там онова на рафта зеленото там...." :)

Потребителски аватар
driver
Автомобил: diesel
Двигател:

Мнениеот driver » Пет 01 сеп 2006 19:36

Вчера сменях хидравличната рейка на Голфето ми и налях Mobil 1 - червено. На опаковката пише AFT или нещо подобно беше. Цена: 10 лв./ за литър

aron1
Автомобил: VW PASSAT B5 TDI
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот aron1 » Пет 01 сеп 2006 19:40

отидете зад техни4еския университет там рециклират помпи за хидравлика и слагат страхотно масло аз го направих преди 6м. и нямам проблем.там работят само инженери и взимат евтино

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Пет 01 сеп 2006 21:11

Аз го смених цялото преди морето. Моето за Б3 е зелено, немско, специално за ауди, шкода и др. Нещо от рода на 27 лв/литър е и повярвайте разлика има.

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Съб 02 сеп 2006 7:37

blackpearl написа: Нещо от рода на 27 лв/литър е и повярвайте разлика има.

Мдааа ->истина е!
и второ има много писано по темата!!!

Потребителски аватар
dimitarpetrov
Автомобил: HONDA CR-V 2003
Двигател: K20 i-VTEC - 150 hp

Мнениеот dimitarpetrov » Съб 02 сеп 2006 8:43

Ето и моя опит от презокеанските коли (като тази но аватара ми .... мили спомени от V8 5 000 cm3......) значи почти цяла Америка кара с обикновено масло за автоматични скоростни кутии - съкратено го пишат ATF - Automatic Transmition Fluid - както спомена колегата по - горе. Просто по хидравлични характеристики е напълно достатъчно за хидравличните натоварвания на автомобила. Все пакс караме коли а не КАМАЗ-и и БЕЛАЗ-и дето само гумите са им по-тежки от целите ни коли! ЗА това историите със "много специално" и "само зелено на цвят" са си стандартните номера на производителите да ни бъркат в джоба. Просто си купувате приличен ATF - червен на цвят (все още) и смело си сменяте "много специалното зелено масло" и си свиркате.

P.S. Спомнете си преди години какви шашканици бяха със цветните антифризи - "ама мойта беше със эелен, сега може ли да и сипя син....." а оцветката е просто да сигнализира някой шемет да не я помисли за вода и да удари едно или да не земеш да го сипеш другаде....

Потребителски аватар
kbot
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kbot » Съб 02 сеп 2006 15:21

Добре де. За смяна няма проблем. Обаче мето в хидравликата е 1 см. под минимума. Цвета му не е ясен (повече на черно отива) Предишния собственик (Джузепе се казва) е некаде из Италия и не знам кво е сипвал вътре. Та въпроса да доливам или да сменям, и ако ще доливам какво да доливам?

Потребителски аватар
blackpearl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот blackpearl » Съб 02 сеп 2006 20:50

Към kbot:

Като гледам годината на твоя пасат съм почти сигурен че е от зеленото. Това може би е ясно. Моето преди смяната биеше ама съвсем на черно, правиш следната проба: капваш си малко на ръката и общо взето трябва да виждаш зелено, ако е такова естествено. Ама не да го търсиш и да се мъчиш, ми с просто око се вижда. Смени го, ако трябва всичко да е както трябва ще ти трябват 2 тубички (общо 2 литра като от 2рата ще ти остане малко повече от половината). + работата някъде общо между 65-70 лева, НО е много много ценно да го направиш, естествено ако имаш нужда. Все пак не мисля, че предпочиташ да си купуваш нова хидравлика, знам че е доста пари.

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Нед 03 сеп 2006 22:37

Добр, де, за смяната с ново... ясно! Отвиваш капачката, сипваш и толкоз!
Но как се изважда първо старото?!? :roll:
И освен това: Не изисква ли обезвъздушаване някакво тая система?

Върни се в “Passat”