мнение за Golf 4 sdi

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Re: мнение за Golf 4 sdi

Мнениеот Haralampi » Пон 12 сеп 2011 22:45

ilianmilenin написа:КОЛА БЕЗ ТУРБО И ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ!?И ДВЕТЕ ВЪРШАТ РАБОТА САМО ЧЕ НЕ ТИ ДОСТАВЯТ УДОВОЛСТВИЕ :deal

Добър лаф, ама не съм съгласен ;) Големите цици и турбото са по-скоро радост и улеснение за тези, дето не знаят къде и как да намерят по-малките цици :да: Щото нали знаеш, че на калпавия *** и космите му пречат :roll: :да:

:beer

И докато сме оффтопик:

bkunev написа:Я не се пенете! Това е истината: http://vbox7.com/play:5c25f65d scare :D :D :
Сори за спама, ама ако е дизел нека е TDI....

Това просто кърти :Mr Green Fun Обогатих си познанията за "Тее-Дее-И" от този култов хит! :applause:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Вто 13 сеп 2011 22:28

H2O написа:
joker написа:
H2O написа:Ето една тема от Diesel Club Bulgaria http://www.diesel-club.com/forum/viewto ... &hilit=sdi

Сочиш "капризната турбина с променлива геометрия" която умира от градско...ами умира,ако караш колата на 1500 об и ако не я "почистваш" с периодично форсиране до 3500 об...всяко нещо си има лек...

Въобше турбината не ми е било целта.Човека пита за даден модел кола!Абе Жокер,на тебе какво ти става в последно време?Приличаш на кръстоносец,някъде из Светите земи!

Sorry за офтопа...."остаряваме бавно,остаряваме бавно ...неусетно почти"!!! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 18 сеп 2011 10:46

Да не се обижда никой, но тук направо се е превърнало като някаква секта, която възхвалява само едно и всичко друго не става.....Само няколко колеги дадоха наистина обективно мнение, за което евала (те си знаят кои са).

Дали дадено нещо си заслужава зависи от гледната точка и от това за какво ще се ползва. Колегата кара 150 коня кола, така че мисля, че се досеща какво е да караш 68 коня или съответно 90/110 коня.

Ако трябва да се сравнява чистия дизел с 1.4 16V двигателя ... според мен е излишно, най - малкото защото имаш мин. 3 литра разлика в разхода в градски условия, а и двете коли не вървят.

Ако се сравняват чистия дизел с ТДИ (90/110) мога да кажа следното: и двете имат еднакъв разход, първоначалната цена на чистия дизел е по - ниска, поддръжката е доста по - евтина, ТДИ върви повече от чистия дизел, ТДИ създава повече ядове от чистия дизел.

Има много хора, които си карат с 100 по магистралата и не правят резки изпреварвания, така че чистия дизел е супер решение, хем е евтино, хем не създава проблеми. На тях не им пука за мощността. И още нещо, чистия дизел наистина има много къси скорости и е приятен за градско.

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 18 сеп 2011 11:12

Fen написа:Ако трябва да се сравнява чистия дизел с 1.4 16V двигателя ... според мен е излишно, най - малкото защото имаш мин. 3 литра разлика в разхода в градски условия, а и двете коли не вървят.

Някой ден много искам да узная от къде идват аджеба тия легенди за 50 литра разлика в разхода между бензин и дизел, особено в градско :screwy

Карам 2 VAG автомобила - един с TDI PD мощност 101 коня и 1.6 16V с мощност 105 коня. Карам ги алтернативно по абсолютно една и същи отсечки в града, по едно и също време - т.е. имам перфектната база за съпоставка на разхода.

Къде са тия 3 литра само ти си знаеш!!! С волга ли сравняваш... не знам. Разликата е в най-добрия случай около литър на сто! Казвам в най-добрия, защото обикновено е под! В крайна сметка на светофара и двете горят 0,5 литра на час!!

За отсечката, която карам ежедневно по едно и също време дизела обикновено харчи около 10 на сто, бензина около 10,3-10,8.

Извънградско разбира се разликата в зависимост от скоростта става по-голяма.... но като дойде време за смяна на консумативи..... изведнъж рязко намалява - почни с единия литър масло повече, мини през по-големите дискове отпред, по-високата ГО, по-скъпия акумулатор и т.н. и т.н. - разходи, които наистина правиш рядко, но разпределени върху изминатите километри правят "икономията" да се пише в кавички! Като добавиш и нерядко по-високата цена на дизела спрямо бензина в БГ напоследък..... тракаш за тоя дето духа.

Но това вече е дискутирано много.... въпросът е, че независимо от технологията е абсолютно неуместно да се прави паралел между 2 двигателя с коренно различна мощност (за мен близо 50% разлика са "коренно различна"). Всичко останало както казваш ти е субективно и в зависимост от нуждите и изискванията! За мен например 1.4 16V е напълно задоволителен за улегнали хора и предимно градско шофиране! Едновременно с това, големи мощностти за БГ... с удоволствие бих заменил по-скоро за екстри в колата.
Въпрос на вкус и нужди.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 18 сеп 2011 12:20

Haralampi написа:
Fen написа:Ако трябва да се сравнява чистия дизел с 1.4 16V двигателя ... според мен е излишно, най - малкото защото имаш мин. 3 литра разлика в разхода в градски условия, а и двете коли не вървят.

Някой ден много искам да узная от къде идват аджеба тия легенди за 50 литра разлика в разхода между бензин и дизел, особено в градско :screwy

Карам 2 VAG автомобила - един с TDI PD мощност 101 коня и 1.6 16V с мощност 105 коня. Карам ги алтернативно по абсолютно една и същи отсечки в града, по едно и също време - т.е. имам перфектната база за съпоставка на разхода.

Къде са тия 3 литра само ти си знаеш!!! С волга ли сравняваш... не знам. Разликата е в най-добрия случай около литър на сто! Казвам в най-добрия, защото обикновено е под! В крайна сметка на светофара и двете горят 0,5 литра на час!!

За отсечката, която карам ежедневно по едно и също време дизела обикновено харчи около 10 на сто, бензина около 10,3-10,8.

Извънградско разбира се разликата в зависимост от скоростта става по-голяма.... но като дойде време за смяна на консумативи..... изведнъж рязко намалява - почни с единия литър масло повече, мини през по-големите дискове отпред, по-високата ГО, по-скъпия акумулатор и т.н. и т.н. - разходи, които наистина правиш рядко, но разпределени върху изминатите километри правят "икономията" да се пише в кавички! Като добавиш и нерядко по-високата цена на дизела спрямо бензина в БГ напоследък..... тракаш за тоя дето духа.

Но това вече е дискутирано много.... въпросът е, че независимо от технологията е абсолютно неуместно да се прави паралел между 2 двигателя с коренно различна мощност (за мен близо 50% разлика са "коренно различна"). Всичко останало както казваш ти е субективно и в зависимост от нуждите и изискванията! За мен например 1.4 16V е напълно задоволителен за улегнали хора и предимно градско шофиране! Едновременно с това, големи мощностти за БГ... с удоволствие бих заменил по-скоро за екстри в колата.
Въпрос на вкус и нужди.

Харалампи, грам не си прав тук, ама грам. Предполагам че грешката идва от Шкодилака ти, защото разход 10л на този мотор е почти невъзможен :!: Постига се само на курсове от по 2км и обезателно в зимно време - тоест винаги студена кола.

Аз също имам перфектна база за сравнение - Ибиза 2004г 1,4 16В и Фабиа 2004г 1,9СДИ - разликата е точно 3 литра в разхода. По маршрута(10км) по който бензиновия мотор дава разход 10л, СДИ дава разход 7л.

Пак ти казвам, голфа си ти дава нормалния разход, но за ТДИ 10л е крайно нереден разход. Така харчи само 1,9 АСЗ/АРЛ 4motion в голф и то без да го жалиш :012:

Потребителски аватар
H2O
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот H2O » Нед 18 сеп 2011 13:07

SDI 0.300 моточас при загрял мотор!За разхода на Харалампи или бърка нещо сметките или нещо не е наред.На теория и на практика,няма как разхода на еднакви KW бензин и дизел да даде еднакъв разход!Нали се сещаш,че това може да обърне наопаки производството на автомобили!

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Нед 18 сеп 2011 13:17

Изкривяваш това, което съм написал и скачаш прибързано:

Haralampi написа:

Първо защо сравняваш PD със старото поколение дизели, като PD си гори повече, за поддръжка изобщо няма да говоря. Горе никъде не съм го писал, нито колегите са го споменали дори. Второ разхода ти на твоя дизел е доста голям, 10 на сто на АРЛ-то 4 motion в момента трябва доста да се напъна за да го постигна ;) Трето чист дизел 1.9 на ВАГ да скочи над 8 градско .... незнам какво трябва да стане (карал съм доста време повярвай ми ;) )

Haralampi написа:Извънградско разбира се разликата в зависимост от скоростта става по-голяма.... но като дойде време за смяна на консумативи..... изведнъж рязко намалява - почни с единия литър масло повече, мини през по-големите дискове отпред, по-високата ГО, по-скъпия акумулатор и т.н. и т.н. - разходи, които наистина правиш рядко, но разпределени върху изминатите километри правят "икономията" да се пише в кавички! Като добавиш и нерядко по-високата цена на дизела спрямо бензина в БГ напоследък..... тракаш за тоя дето духа.

Дали е изгодно на дизел .... в повечето случаи наистина трябва да минаваш доста километри, за да си заслужава. Много хора не се замислят от тази гледна точка и гледат само по - малкия разход, но след това като дръпнат чертата се оказва друго - с това съм съгласен с теб. За чистия дизел обаче не съм. В общия случай чистия дизел можеш да си го караш и 10К км на година и пак ще е по - добре от същия аналог на бензина (сложи го ако искаш 2 литра разлика за 10К ти са 200 литра ... по 2 и нещо бензина отиваш над 500 лв.)

Haralampi написа:Въпрос на вкус и нужди.

Доста добре казано ;) За това има коли по 50 коня и коли по 500 коня и бензин и дизел ... на кой каквото му е нужно или му харесва.

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Нед 18 сеп 2011 13:34

Карам същия мотор като Haralampi - 1,9 TDI-PD 101 к.с. на Октавия-1 (2007 год.). PD-тата са с по-височък разход. Потвърждавам неговия разход на градско :evil: :
- лято (август без трафик) - 7-8 на сто
- лято (с трафик) - 8-9 на сто
- зима - над 10 на сто
Отсечката ми е 6 км със светофари и зимно време колата започва да загрява едва около 5-я километър. Държа над 1 500 оборота и нагоре. Само не знам защо при него на светофара е 0,5 л/ч, а при мен е 0,8-0,9 л/ч. Извънградско - 5 на сто.

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Нед 18 сеп 2011 13:40

Къде започна темата и до къде стигна :cry: Брат ми имаше голф само че тройка 1.9 чист дизел.Гори малко, върви малко.Ако не се юрка, както някой беше споменал е вечен.В крайна сметка го продаде и от новият собственик чувах само "Не върви,не върви..."

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 18 сеп 2011 14:10

наистина къде почна темата... къде стигна!

TDI-то ми всъщност има отличен разход - извънградско свалям и до под 4. Но в града - няма от къде да дойде огромна разлика спрямо бензина - и на теория и на практика! Просто няма - както казах - и едната и другата харчат 0,5 л/час в покой! (legaltk - 0,8-0,9 е страшно високо! Толкова ми харчи само при студен двигател. При загрял - стабилни 0,5!)

Разликата в разхода извънградско е в интервала литър-литър и половина! С бензиновия разхода ми при нормално/спокойно каране е около 6. На шосе - 5,5-6, магистрала 6-6,5. При същия стил на шофиране - TDI - 4,5-5,5.

Не знам откъде тая илюзия, че всички бензинки харчат 10 на сто извънградско :screwy За 2000 километра трасе при пълна кола и пълна газ където колкото е възможно (немалко км с 200!) с 1.6 16V имах среден разход от около 8.0
16-клапановите като цяло имат малко по-нисък разход на гориво, а именно към тях спада и 1.4 16V

И да - в конкретния случай визирах TDI двигател, не SDI, тук имате право.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 18 сеп 2011 14:31

OFF : Ако някой ден имам бол излишни пари ще си купя две еднакви коли с дизел и бензин двигатели с еднаква мощност и ще си наема шофьор като тръгна някъде с едната той да тръгва след мен с другата само за пускам тук редовни доклади как се движи разхода :deal Понеже като чуя как разликата между двете нямала и литър /при еднакво каране/ веднага почвам да мисля че сериозно съм се наиграл с тая печка :screwy
Като по евтин вариант обмислям да си наема една бензинова за ден два и да изгоря един резервоар да видя дали пък не съм изостанал от нещата /нищо че купувам всеки брой на Авто Билд/ и бензина да е напреднал много от последния път когато карах такова нещо mhihi

Потребителски аватар
legaltk
Автомобил: 1.9 TDI
Двигател: AXR

Мнениеот legaltk » Нед 18 сеп 2011 14:44

Haralampi написа:(legaltk - 0,8-0,9 е страшно високо! Толкова ми харчи само при студен двигател. При загрял - стабилни 0,5!)

За PD при 903 оборота на място това е нормален разход. Има много писано по въпроса в този форум :deal

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 18 сеп 2011 14:48

Stivi написа:OFF : Ако някой ден имам бол излишни пари ще си купя две еднакви коли с дизел и бензин двигатели с еднаква мощност и ще си наема шофьор като тръгна някъде с едната той да тръгва след мен с другата само за пускам тук редовни доклади как се движи разхода :deal Понеже като чуя как разликата между двете нямала и литър /при еднакво каране/ веднага почвам да мисля че сериозно съм се наиграл с тая печка :screwy
Като по евтин вариант обмислям да си наема една бензинова за ден два и да изгоря един резервоар да видя дали пък не съм изостанал от нещата /нищо че купувам всеки брой на Авто Билд/ и бензина да е напреднал много от последния път когато карах такова нещо mhihi

Защо искаш да хвърлиш толкова излишни разходи :) и двете коли са на линия, а и ти също имаш дизел със съвсем сходна мощност на моята бензинка (5 коня отгоре)...... щом моето PD не билo наред - ползвай твоя и дай да караме заедно да видим де ги тия три литра разлика в града :lol: за 3 литра разлика ще трябва да карам до тебе ама на 5000 оборота постоянно :roll: Аман от квартални легенди eusa

legaltk написа:За PD при 903 оборота на място това е нормален разход. Има много писано по въпроса в този форум :deal

Ами... нека моя да е ненормален с 0,5 на час тогава... нищо против. Само дето карам толкова дизели, вкл и други марки - разход в покой при загряла кола над 0,7 не съм виждал до сега. 0,7 беше максимума - Форд Мондео 2010.
но това вече си е наистина оффтопик тук.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Нед 18 сеп 2011 17:33

Когато стане въпрос за мерене на пи....и пардон разходи веднага се сещам за постовете на колегата Joker който до скоро караше 1.8 на газ ако не се лъжа ,а сега е със 1.9 110кс и откакто го е взел от всичките му постове се разбира че повече никога няма да се качи на бензин и то не само заради въртящия му момент mhihi Питай го него колко му е разликата в разхода от преди и сега и на коя подава /или е подавал/ повече ръчка :idea:

Потребителски аватар
Haralampi

Мнениеот Haralampi » Нед 18 сеп 2011 17:45

Stivi написа:Когато стане въпрос за мерене на пи....и пардон разходи веднага се сещам за постовете на колегата Joker който до скоро караше 1.8 на газ ако не се лъжа ,а сега е със 1.9 110кс и откакто го е взел от всичките му постове се разбира че повече никога няма да се качи на бензин и то не само заради въртящия му момент mhihi Питай го него колко му е разликата в разхода от преди и сега и на коя подава /или е подавал/ повече ръчка :idea:

Човек, който е модифицирал колата си с алтернативни горива и системи няма как да е меродавен за разход, съжалявам! Никога не съм бил фен на газификацията и никога няма да стана!
А въртящия момент .... :lol: айде спирам. Нова физика и механика измислиха в някой микрорайон в Люлин, ама нейсе mhihi

Върни се в “Дизелови агрегати”