Теч от гарнитурата на капака на клапаните!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
doaiena
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Re: Теч от гарнитурата на капака на клапаните!

Мнениеот doaiena » Чет 15 сеп 2011 14:33

joker написа:Сигурен начин за спиране на теча е подобряването на вентилацията на картерните газове...почистване на "цедката" в капака...има много писано по въпроса...Силикон по самата гарнитура не се слага.Може само по ъглите или снадките(при ABS,ADZ с разделни коркови гарнитури...иначе Wiktor Reinz(гумената) е цяла и с алуминиева сърцевина....определено е по-добра!

Колега, сепаратора беше запушен по точно щуцера на тънкия маркуч, сега се надявам вече да е наред!

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 18 сеп 2011 7:29

Теча продължава въпреки всичко, мисля, че не тече от капака на клапаните нито от семеринга на разпределителния вал както споменах два пъти го смених, мисля също, че не е и от семеринга на коляновия вал, той също е сменен, прави ми впечатление, че като карам пенсионерски май няма теч, но ако карам по интензивно започва да тече!
Остава да е от картера, но то се стича върху хидравличната помпа, а ако е от картера предполагам теча трябва да е по картера!
Не знам какво да правя вече, никой ли не се сблъсквал с такъв проблем!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 18 сеп 2011 8:38

Колега залегни хубаво под капака и огледат точно от къде тече.Не може да не може да се разбере.Където е най-мазно забърщи го с парцали и карай,и ще се види прясно масло къде е избило.Логично е да тече някъде от най-високата точка на петното.Гледай внимателно.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 18 сеп 2011 15:12

agent_kowalski написа:Колега залегни хубаво под капака и огледат точно от къде тече.Не може да не може да се разбере.Където е най-мазно забърщи го с парцали и карай,и ще се види прясно масло къде е избило.Логично е да тече някъде от най-високата точка на петното.Гледай внимателно.

Не знам колега, сума ти пари и нерви хвърлих по тази кола този месец, а гадното копеле продължава да тече, утре или във вторник я вода да сменят гарнитурата на картера и ако пак текне, ще взема 5кг чук с един метър дръжка и ще го направя на ждреп този двигател хората които ме познават знаят, че съм способен, купето няма да го закачам, ще чака новото си сърце от 2хил кубика и 16 клапана!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 18 сеп 2011 16:03

Ясно че си способен да го потрошиш де :D това е най-лесно.твой си е двигателя ти си знаеш.просто от опит с ядосване нищо няма да се оправи.ако имаш време я направи снимки и сложи тука да видиме теча.не че нещо ама къде е картера къде е капака на клапаните.от капака на клапаните може да тече до картера и дори по земята,ама от картера и да тече няма как да се качи до капака на клапаните.може да ти тече същи и от блока където е хваната главата върху цилиндровия блок.там най-трудно се оправя,защото се свалят много неща.
и също няма лошо човек да си оправя сам колата,или поне да се опитва.и аз си правя каквото мога,но когато видя че не ми е по силите или акъла моля за помощ-по-опитен приятел или сервиз :) в тоя ред на мисли,може да отидеш някъде да ти е погленат.във форума има способни хора,при които можеш да отидеш и да ти решат проблема :да:

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Нед 18 сеп 2011 19:18

agent_kowalski написа:Ясно че си способен да го потрошиш де :D това е най-лесно.твой си е двигателя ти си знаеш.просто от опит с ядосване нищо няма да се оправи.ако имаш време я направи снимки и сложи тука да видиме теча.не че нещо ама къде е картера къде е капака на клапаните.от капака на клапаните може да тече до картера и дори по земята,ама от картера и да тече няма как да се качи до капака на клапаните.може да ти тече същи и от блока където е хваната главата върху цилиндровия блок.там най-трудно се оправя,защото се свалят много неща.
и също няма лошо човек да си оправя сам колата,или поне да се опитва.и аз си правя каквото мога,но когато видя че не ми е по силите или акъла моля за помощ-по-опитен приятел или сервиз :) в тоя ред на мисли,може да отидеш някъде да ти е погленат.във форума има способни хора,при които можеш да отидеш и да ти решат проблема :да:

Къде прочете, че сам си го правя?
Два пъти сменям семеринг на разпределителен вал както и на коляновия вал, сменил съм няколко гарнитури на капака на клапаните, блока не омаслен, омаслено е единствено върху хидравличната помпа, следователно като са сменени всички семеринги и гарнитураи и е почистен сепаратора на картерните газове, последното място което остава е гарнитурата на картера, от нея се оттича по хидравличната помпа, а това, че омаслява малко нагоре и може да те излъже и да си помислиш, че е семеринг на колянов вал или някой скрит тече от гарнитурата на калпаните е понеже се получава завихряне по време на движение и се омаслява малко нагоре, но докато стигнеш до този извод се иска време не е така лесно както си мислиш, ако си свалял някога там пластмаси, ролки, ремаци, алтернатори, итн по два пъти няма да ми обясняваш какво и как да направя. Написаното от мен в миналия пост е приповдигнато от агресия причинена именно от това което току що ти обяснявам, че ми е дошло до гуша, вече взех да сънувам конструкцията на скапания двигател и да мисля какви ли не схеми и теории от къде тече!

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Нед 18 сеп 2011 21:02

Само се опитвам да помогна.Бях останал с впечатлението че сам ги правиш ремонтите.Аз като съм правил нещо казвам "сменил,направих,проверих,нагласих и тн",като съм бил при майстор казвам "сменинха ми,нагласиха ми,направиха ми",или "отидох да ми направят,сменят и тн"..както и да е заблудил съм се.Желая успех с колата :beer

Потребителски аватар
mariovasi
Автомобил: Skoda scala 110kw DSG 2020
Двигател: TSI

Мнениеот mariovasi » Нед 18 сеп 2011 22:14

Снимай където можеш да видим.
Не троши рано е ...ще го взема, като вземеш друг. :)

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Пон 19 сеп 2011 9:10

Проверих преди малко в ауто плюс за гарнитура на картера, от там ми казаха, че за моя модел имало само клингеритова и нямало гумена, някой ако запознат да каже!
Като гледам картера май с свалян преди и е слагано яко силикон, може ли върху клингеритова гарнитура да се сложи силикон!
Поздрави!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 19 сеп 2011 13:35

Абе колега ти ме шашваш!От капака на клапаните отиде на картера...какво става тука????!Нерде Ямбол,нерде Стамбул!

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Чет 10 ное 2011 18:03

Ако тече от семеринга на коляновия вал, къде омаслява, как точно се омаслява, стича ли се масло по стойката на хидравличната рейка!!!!!

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Чет 10 ное 2011 20:24

doaiena написа:Ако тече от семеринга на коляновия вал,

...маслото е между главата и капака на ангренажа надолу,
към блока,
...и понеже този мотор е наклонен напред ,директно олива по хидравликата.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Вто 15 ное 2011 18:56

В крайна сметка се видя от къде тече, тече от семеринга на разпределителния вал, интересното е, че го сменихме няколко пъти с различни марки като рейнц, ерлинг, коцо, но продължава да тече, вчера сложихме поръчков семеринг уж по тесен, но пак тече, не знам какво да правя вече!

Потребителски аватар
mariovasi

Мнениеот mariovasi » Вто 15 ное 2011 20:32

Имаѝ също в предвид че ако тече от дъгата на гарнитурата над семеринга ,течът като резултат е същия.
Аз тази семеринга съм я сменял два три пъти с реѝнц поради различни ремонти, доволен съм.
Защо не ти уплътняват...хм странно.

Потребителски аватар
doaiena
Двигател:
Контакти:

Мнениеот doaiena » Съб 19 ное 2011 11:17

Моя сепаратор/кондензоуловител беше запушен на малката тръбичка за абу говоря, мисля си големия маркуч който излиза от сепаратора и влиза в кутията на дроселовата клапа, може ли да се запуши точно тази кутия защото ми се вижда бая омаслено, някой разглеждал ли е какво представлява, дали е директно отвор или има някакви прегради в които може да се събере боклук!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”