agent_kowalski написа:Ясно че си способен да го потрошиш де

това е най-лесно.твой си е двигателя ти си знаеш.просто от опит с ядосване нищо няма да се оправи.ако имаш време я направи снимки и сложи тука да видиме теча.не че нещо ама къде е картера къде е капака на клапаните.от капака на клапаните може да тече до картера и дори по земята,ама от картера и да тече няма как да се качи до капака на клапаните.може да ти тече същи и от блока където е хваната главата върху цилиндровия блок.там най-трудно се оправя,защото се свалят много неща.
и също няма лошо човек да си оправя сам колата,или поне да се опитва.и аз си правя каквото мога,но когато видя че не ми е по силите или акъла моля за помощ-по-опитен приятел или сервиз

в тоя ред на мисли,може да отидеш някъде да ти е погленат.във форума има способни хора,при които можеш да отидеш и да ти решат проблема

Къде прочете, че сам си го правя?
Два пъти сменям семеринг на разпределителен вал както и на коляновия вал, сменил съм няколко гарнитури на капака на клапаните, блока не омаслен, омаслено е единствено върху хидравличната помпа, следователно като са сменени всички семеринги и гарнитураи и е почистен сепаратора на картерните газове, последното място което остава е гарнитурата на картера, от нея се оттича по хидравличната помпа, а това, че омаслява малко нагоре и може да те излъже и да си помислиш, че е семеринг на колянов вал или някой скрит тече от гарнитурата на калпаните е понеже се получава завихряне по време на движение и се омаслява малко нагоре, но докато стигнеш до този извод се иска време не е така лесно както си мислиш, ако си свалял някога там пластмаси, ролки, ремаци, алтернатори, итн по два пъти няма да ми обясняваш какво и как да направя. Написаното от мен в миналия пост е приповдигнато от агресия причинена именно от това което току що ти обяснявам, че ми е дошло до гуша, вече взех да сънувам конструкцията на скапания двигател и да мисля какви ли не схеми и теории от къде тече!