Говорим си за оръжие!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
denito_trg
Автомобил:
Двигател:

Re: Говорим си за оръжие!

Мнениеот denito_trg » Съб 09 юли 2011 17:29

Който има газово или въздушно оръжие да бяха в МВР - кос да си ги регистрира,че после глобите са ужасно солени !!!
Нужни са само 3 неща
1 - оръжието
2 копие на документа на самото оръжие
3 - копие на лична карта
и малко нерви да почакате...

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Нед 10 юли 2011 23:04

Аз оръжие не съм носил. И пак регистирах. Явно зависи от служителите, дали са "лабави".

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Нед 31 юли 2011 17:20

Някой да знае къде може да се намери чисто НОВ газов пистолет Sig Sauer P226 Reck Defender
Изображение
В интернет 1-2 магазина го предлагат онлайн,в единия даже се оказа,че го нямат наличен,а и искам да го видя на живо,че е нов и не е стреляно с него преди да го купя :да:

Потребителски аватар
golf2949
Автомобил: Хюндай Туксон 4х4
Двигател: 2000 CRDI 2005г

Мнениеот golf2949 » Нед 31 юли 2011 20:29

Срока за регистриране на газово оръжие е до 17 септември.

fear
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fear » Пон 12 сеп 2011 12:33

calm написа:Не мисля да я ползвам за лов, така че малкия ме устройва. Главно чешане на крастата. Гамо- то го гледах, но за около 250лв. не мисля, че ще мога да се впише и оптика. Повече не ми се дават в момента.
А по отношение на мангала(или друг навлек) влезнал в имота, с оглед на това, че живея в апартамент, съм се спрял, освен на курс за огнестрелно оръжие и WALTHER P22-Кал. 22 LR, и на въздушни- Beretta Elite II, Steyr M9-A1 DUAL, Crosman T4 или разбира се Makarov CO2 BB(повече за респект и уважение). Дайте мнение и за тях :bowdown

Тия въздушните стават единствено за тренировъчна стрелба, да придобиваш навици за бойния. Ако тръгнеш с тях да се защитаваш рискуваш да ти го наврат познай къде :D . Стават и да целиш бирени кутийки на 5-6 метра. За друго не стават! Въздушна пушка можеш да вземеш и втора употреба някое Гамо и ако имаш късмет да не ти пробутат някоя развалена ще си много по-доволен, отколкото нов Хатсан. Това е щом не търсиш голямата мощност, те и гамотата са добре , но са по-слабички от хатсаните. И средните Гамо пушки не подлежат на регистрация, защото са под 24 джаула.

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 12 сеп 2011 15:10

Абе как въздушен за самоотбрана,вземи си ГСО Макаров,това е,че само на старо може да го намериш,но за здравината и респекта няма какво да кажа :да:

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Пон 12 сеп 2011 15:16

и какъв ли респект вдъхва вида на макаров ? mhihi mhihi
освен неудобството от носенето и стрелбата с него, друго забележително не бих казал че има...

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 12 сеп 2011 15:49

Еми най-малкото някой прост манго може да помисли,че е реален и да порне гащите mhihi

Турските са много дървени,повечето де,имат и доста добри,а немските 1 към 1 с истинските са доста скъпички!

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Сря 14 сеп 2011 9:03

Колеги,
сега ми се обади Цеци (pas1.8) ,да ви пиша,че днес е последният срок за регистрация на оръжието(дори и газовото).
Попълва се и някаква бланка с данните за оръжието,лична карта.Ксерокопия на същите
Май,това беше mhihi

Потребителски аватар
pas1.8mi
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1.8T AEB 1999

Мнениеот pas1.8mi » Сря 14 сеп 2011 16:27

Точно така е,днес било последния срок!Това го разбрах чак на място(9-то в Люлин,служба КОС)!По предварителна информация от уж запознати,крайния срок бил 20.09.11!Необходимите документи са :копие на лична карта и документа за покупка на оръжието!Бланка се взима от самата служба!След това се чака дву-месечен срок за издаване на документ!

П.П Всички служители с които имах контакт , бяха изключително "Любезни" :evil: :beat_butt2

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Сря 14 сеп 2011 16:46

имам газов пищоф
не съм го регистрирал
ще го хвърля на дъното на някое езеро eusa

Потребителски аватар
kristianatanasov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kristianatanasov » Сря 14 сеп 2011 17:00

Абе то крайния срок е 17-ти,обаче уловката е че приемните дни на КОС са понеделник и сряда(днес)!!!Така че който чака до 17-ти вече е изгорял!
В 6-то нито са ми искали оръжието,ното лична карта-само ксерокопие на удостоверението от магазина и формуляра.....даже на един формуляр ми записаха и ГС пистолет и 2въздушни пушки!

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Пон 19 сеп 2011 20:03

Неможе да разбера какво сте се шашнали и днес могло да се регистрира и Служба КОС работеха, поне в Сливница, аз регнах 2 ГСО-та.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 19 сеп 2011 20:25

Ludia написа:и какъв ли респект вдъхва вида на макаров ? mhihi mhihi
освен неудобството от носенето и стрелбата с него, друго забележително не бих казал че има...

Макаров е създаден на базата на опитите на двама американци работещи в кланниците в Чикаго(другарят Макаров май малко е пооткраднал нещичко).Те са използвали различна комбинаци от дължина на цевта и калибър на проектила.Установили са,че при тази дължина на цевта,калибър на проектила и съответния заряд проектилът остава в тъканите,като отдава цялата кинетична енергия именно вътре в тъканите.Това прави т.н. зона на молекулярно сътресение много по-голяма от други по-мощни като характеристики пистолети.Компактността на Макаров и смъртоносността на пораженията му го правят предпочитано оръжие за поръчкови убийства.Макаров е изключително опасно и СМЪРТОНОСНО оръжие!
п.с Колеги, не пишете така открито в публичен форум какво оръжие имате....можете да си навлечете голяма беля!И то не от органите на реда!

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пон 19 сеп 2011 21:38

Макаров си е добър и компактен пистолет,пък е и познат на почти всеки в България,другите руски с които съм стрелял не ми допадат,Викинг е по-тежък и неудобен,Багира също,да не говоря за Токарев,макар,че той е военен и е страшно мощен,но е много тежък и даже на 25м е трудно да стреляш с него :talk:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”