musura написа:повечето добавки са с разни тефлони вътре
За тефлона ясно,но има и на друга основа
Най големи фенове на добавките към маслото в двигателя са италианците!musura написа:е чак горещ
просто не съм фен на добавките за маслоползвал съм, видял съм, че ефекта е временен и че е по-добре да инвестираш в ремонт, вместо в добавка (поне за маслото де, за гориово ползвам, че са ни калпави горивата)
веселин написа:Най големи фенове на добавките към маслото в двигателя са италианците!
golfer написа:веселин написа:Най големи фенове на добавките към маслото в двигателя са италианците!
защо ти е да г отмиваш ? слагаш караш --> правиш ремонт --> сипваш ново масло и продължаваш да карашImmortal написа:Едно въпросчеАко сипя някаква добавка след време тя ще си направи "филм" по частите на двг и ще обере луфтовете.След като стане тази процедура аз решавам примерно да си направя ремонт на двигателя и да нямам нужда повече от добавки.Може ли по някакъв начин да се отмие този "филм" от елементите след това или някъде по тях той ще си остане завинаги
Immortal написа:...
juve написа:...
големите фирми не инвестират за да може ти да караш колата 100000000км и двигателя да е слънце и да кара по 100000км от смяна до смяна на масло --- а само заради една единствена цел и тя е ПЕЧАЛБА.На кой му е нужно да кара без масло викаш ? тоя модификатор е точно за тези на който не им е нужно да карат без масло но по стечение на обсотоятелствата им се е наложилоmusura написа:
Колега, тези неща в маслото се наричат "присадки", а "добавка" си е мръсна дума. Ти представяш ли си големи фирми като Кастрол, Шел и т.н. имена как се чувстват, когато са инвестирали милиони милиони долари за да направят съвършенното синтетично двигателно масло (примерно) и някой местен джигит вземе че вътрем му сипе някакъв неизвестен руски боклук наречен "модификатор" с който примерно може да се карало ХХХХХ километра без масло? На кой, по дяволите, му е нужно да кара без масло?
landwarrior написа:защо ти е да г отмиваш ? слагаш караш --> правиш ремонт --> сипваш ново масло и продължаваш да караш
musura написа:този така наречен филм, така или иначе е с временен ефект, а и след като сложиш добавката ремонта след това е неизбежен, или слагаш пак добавка след изтичане на ефекта й
еми ако е зле положението може в крайна сметка да се наложи още по сериозен ремонт -все пак добавките ''ако'' имат някакъв положителен ефект то той по никакъв начин не може да замести майстора (без него няма начин ако мислиш да си караш колата още дълго време) -обикновенно добавка би трябвало да се сложи ако хващаш проблема в съвсем начален стадий или колко да закрепиш положението докато си продадеш колата -както правят повечето автотърговциImmortal написа:landwarrior написа:защо ти е да г отмиваш ? слагаш караш --> правиш ремонт --> сипваш ново масло и продължаваш да караш
Останал съм с впечатление,че веднъж сложи ли се - дотука,невъзвратимо било
musura написа:този така наречен филм, така или иначе е с временен ефект, а и след като сложиш добавката ремонта след това е неизбежен, или слагаш пак добавка след изтичане на ефекта й
Знам,че е временен ефекта,но ако си го подържам ще се усложни ли дереджето на двигателя
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot] и 63 госта