Velko написа:Имам същият проблем и аз.Мисля, че се засилиха след смяната на ремъка и ролките.От половин година е така и незнам към кого да се обърна.Така си я карам...
Може проблема да е само за центровка,както се оказа при колегата-автор на темата!

Velko написа:Имам същият проблем и аз.Мисля, че се засилиха след смяната на ремъка и ролките.От половин година е така и незнам към кого да се обърна.Така си я карам...
dobrin написа:Някой всъщност ще отговори ли конкретно какво и къде се гледа на VAG Com за да се установи евентуален проблем със синхронизацията на валовете, или само ще си пишем?!
forgotforme написа:има доста некъдърници с дежурния отговро - маховик !!!
проблема е решен от вентоман - валката !
центровка - презацепване на валовете !
morfei1 написа:Ако синхронизацията не е в ред, колата тресе непрекъснато. Студена топла без значение. Претрисането на маховика е най-силно изразено когато мотора е студен, в момента в който вдигне температура или загрее напълно, претрисанията от него изчезват. Колата също може да тресе на празен ход и от ролката на алтернатора, без значение дали е топла-студена тя си тресе. Поне такива са моите наблюдения.
morfei1 написа:Сега не ти ли се струва по-пъргава колата? Ами и аз съм на +2 (въпреки че е в норма) и досега тресене не съм виждал, но пък съм виждал на +7 как тресе, и как мотора се оправи след вкарването му в норми. Абсолютната 0 не е някаво 100% правило.
kenwood написа:Имаше тресене, когато беше нова...после поради друга причина смених маховик, но тресенето си остана същото. То тресене е силна дума...едно неравномерно поклащане слабо доловимо. След сляна на ангренажа с ролките тресенето изчезна, но във фактурата от VW нямаше компютърна диагностика, така че вероятноста да са го гледали 4-тия параметър при смяната е почти нулев, а и след смяната синхронизацията беше -2,2. След пукане на главата синхронизацията ми отиде на -3,4. Колата е и с ремап.
Не знам дали се заблуждавам, но сякаш както казваш колата стана малко по-пъргава. Чел съм коментари в доста американски форуми хора каращи 2.0 тди jetta i golf и казват дори че има повишаване на мощността при положителна стойност на синхронизацията. ДАже един беше правил опити на дино на 0 и +3 (ако не се лъжа) и разликите бяха 10-тина коня. Мисля като ми остане повече време да бутна синхронизацията на +3 и да я замеря на дино. На -2,2 изкара 143 коня и ще е интересен резултата на +3.
kenwood написа:
Не знам дали се заблуждавам, но сякаш както казваш колата стана малко по-пъргава. Чел съм коментари в доста американски форуми хора каращи 2.0 тди jetta i golf и казват дори че има повишаване на мощността при положителна стойност на синхронизацията. ДАже един беше правил опити на дино на 0 и +3 (ако не се лъжа) и разликите бяха 10-тина коня. Мисля като ми остане повече време да бутна синхронизацията на +3 и да я замеря на дино. На -2,2 изкара 143 коня и ще е интересен резултата на +3.
Върни се в “Дизелови агрегати”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 99 госта