2.0 тди двигателя тресе на празен ход

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Re: 2.0 тди двигателя тресе на празен ход

Мнениеот nasko1978 » Чет 23 сеп 2010 8:00

Velko написа:Имам същият проблем и аз.Мисля, че се засилиха след смяната на ремъка и ролките.От половин година е така и незнам към кого да се обърна.Така си я карам... :(

Може проблема да е само за центровка,както се оказа при колегата-автор на темата! :да:

ganjs
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ganjs » Съб 17 сеп 2011 21:48

Ако е избягала синхронизацията на валовете, това дали би могло да е причина за тресене на колата на празен ход. Друг проблем с мощност и харчене нямам. Т.е. ако не са синхронизирани друг проблем би ли дал, освен тресенето...че целия двигател се люшка като загрее? Съжалявам за крехките ми познания.... :beer

Torsion Value , Meas Blocks, 4 канал, ли е стойнсотта която се гледа?

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пон 19 сеп 2011 21:26

Някой всъщност ще отговори ли конкретно какво и къде се гледа на VAG Com за да се установи евентуален проблем със синхронизацията на валовете, или само ще си пишем?!

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 19 сеп 2011 22:02

dobrin написа:Някой всъщност ще отговори ли конкретно какво и къде се гледа на VAG Com за да се установи евентуален проблем със синхронизацията на валовете, или само ще си пишем?!

То @ganjs го е написал, но да го повторя. Engine, Measuring Block, 4-ти канал

forgotforme написа:има доста некъдърници с дежурния отговро - маховик !!!
проблема е решен от вентоман - валката !
центровка - презацепване на валовете !

Еми направо що не си запали ТДИ-то и да идеш при дЕдо господ, а питаш некадърниците, които с магическа топка трябва да отгатнат какво е в ред по колата ти, щото ти грам не отбираш, та поне да ги насочиш?! Нестига че не знаеш, навсичкото отгоре питаш.... че и обиждаш :evil: . Много често проблема е в маховика, но никой няма как да знае, че си ползвал услугите на поредния некадърник, който ти е зацепил колата неправилно.

Принципа на решаване на проблемите при ваг е следния

Търси се човек който разбира от VAGCOM за да направи диагностика и да ве насочи къде е проблема.
След това се търси човек който разбира и може да отстрани механичния проблем.

Елементарно Уотсън!

В някои случаи може да попаднете на човек който разбира и от двето или пък не разбира и от двето, но си мисли/те, че разбира, понеже вие разбирате по-малко от него :Mr Green Fun.

тогава става веселба mhihi

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 20 сеп 2011 9:21

колегата с презацепените ремъци е ПРЕУВЕЛИчИЛ ,защото на сбъркан зъб от някой от валовете колата пали с триста зора ,отделно че на бавни обороти мотора работи все едно е на 3цилиндъра и гасне сам(набива и грешка за дат4ика на разпределителния вал)-за презацепване и дума не може да става ,а само за корекция на синхронизацията...........

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 20 сеп 2011 9:25

Аз до тук разбрах, че причините може да са няколко - проблем с дюзи, синхронизация на валовете, евентуално маховик.
Някой може ли да каже със сигурност първо, как се отличават различните причини, или симптомите са идентични, и второ, как се диагностицира със сигурност проблема, и трето, как се отстранява в зависимост от това какъв е проблема.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 20 сеп 2011 9:56

Ако синхронизацията не е в ред, колата тресе непрекъснато. Студена топла без значение. Претрисането на маховика е най-силно изразено когато мотора е студен, в момента в който вдигне температура или загрее напълно, претрисанията от него изчезват. Колата също може да тресе на празен ход и от ролката на алтернатора, без значение дали е топла-студена тя си тресе. Поне такива са моите наблюдения.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Вто 20 сеп 2011 11:36

Добри с писане няма как да се обясни-симптомите са сходни и опитен практик се ориентира лесно и бързо;другия вариянт е доста по скъп и работи принципа смяна-грешка=доста пари и загубено време

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Сря 21 сеп 2011 10:11

morfei1 написа:Ако синхронизацията не е в ред, колата тресе непрекъснато. Студена топла без значение. Претрисането на маховика е най-силно изразено когато мотора е студен, в момента в който вдигне температура или загрее напълно, претрисанията от него изчезват. Колата също може да тресе на празен ход и от ролката на алтернатора, без значение дали е топла-студена тя си тресе. Поне такива са моите наблюдения.

Карам 2.0 тди bkd и синхронизацията ми беше -3,4 и тресене не съм имал. Върнах си я на -0,5 и тресене отново нямаше, така че май не е критерий това.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Чет 22 сеп 2011 0:52

Сега не ти ли се струва по-пъргава колата? Ами и аз съм на +2 (въпреки че е в норма) и досега тресене не съм виждал, но пък съм виждал на +7 как тресе, и как мотора се оправи след вкарването му в норми. Абсолютната 0 не е някаво 100% правило.

Имало е и случай, тресе, центровката не е в норма в голям минус, обаче проблема се оказа в ролката на динамо. Колата и досега си върви с тази центровка и без помен от тресене на празен ход.

Има и случай в които тресе докато е студена, а след това не тресе. Всичко и е в норма, ролката също.

Тука критерии няма, затова има толкова канали, гледат се нещата и се съпоставят. Опита също е от голямо значение, колкото повече , толкова по-добре. Не е сирене да го одрежеш :) .

Случаи много, въпроса е в това че проблемите идват от няколко неща. При 2.0ТДИ имаха порблем и със софтуера преди време. Нямам спомен точно на кои мотор, но бяха изревали след официален ъпдейт, двама трима.

Потребителски аватар
kenwood
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kenwood » Чет 22 сеп 2011 12:42

morfei1 написа:Сега не ти ли се струва по-пъргава колата? Ами и аз съм на +2 (въпреки че е в норма) и досега тресене не съм виждал, но пък съм виждал на +7 как тресе, и как мотора се оправи след вкарването му в норми. Абсолютната 0 не е някаво 100% правило.

Имаше тресене, когато беше нова...после поради друга причина смених маховик, но тресенето си остана същото. То тресене е силна дума...едно неравномерно поклащане слабо доловимо. След сляна на ангренажа с ролките тресенето изчезна, но във фактурата от VW нямаше компютърна диагностика, така че вероятноста да са го гледали 4-тия параметър при смяната е почти нулев, а и след смяната синхронизацията беше -2,2. След пукане на главата синхронизацията ми отиде на -3,4. Колата е и с ремап.

Не знам дали се заблуждавам, но сякаш както казваш колата стана малко по-пъргава. Чел съм коментари в доста американски форуми хора каращи 2.0 тди jetta i golf и казват дори че има повишаване на мощността при положителна стойност на синхронизацията. ДАже един беше правил опити на дино на 0 и +3 (ако не се лъжа) и разликите бяха 10-тина коня. Мисля като ми остане повече време да бутна синхронизацията на +3 и да я замеря на дино. На -2,2 изкара 143 коня и ще е интересен резултата на +3.

PaTr1o7a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот PaTr1o7a » Чет 22 сеп 2011 12:55

kenwood написа:Имаше тресене, когато беше нова...после поради друга причина смених маховик, но тресенето си остана същото. То тресене е силна дума...едно неравномерно поклащане слабо доловимо. След сляна на ангренажа с ролките тресенето изчезна, но във фактурата от VW нямаше компютърна диагностика, така че вероятноста да са го гледали 4-тия параметър при смяната е почти нулев, а и след смяната синхронизацията беше -2,2. След пукане на главата синхронизацията ми отиде на -3,4. Колата е и с ремап.

Не знам дали се заблуждавам, но сякаш както казваш колата стана малко по-пъргава. Чел съм коментари в доста американски форуми хора каращи 2.0 тди jetta i golf и казват дори че има повишаване на мощността при положителна стойност на синхронизацията. ДАже един беше правил опити на дино на 0 и +3 (ако не се лъжа) и разликите бяха 10-тина коня. Мисля като ми остане повече време да бутна синхронизацията на +3 и да я замеря на дино. На -2,2 изкара 143 коня и ще е интересен резултата на +3.

И при мен се усеща това поклащане като е спряла колата, а е бензин с турбо. Явно не е само при дизелите.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 23 сеп 2011 22:40

kenwood написа:

Не се заблуждаваш, даваш и предварение - по висок разход, колата е по-нервна, а иначе си в закъснение, по-нисък разход, колата е по-мудна.

Ясно е че разликата неможе да е някаква фрапантна, просто една идея по-пъргава, това при положение че си познаваш колата :) .

Потребителски аватар
ifidik
Автомобил: Corrado TDI 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ifidik » Пет 23 сеп 2011 22:50

не се заблуждавайте, че центровката ви оправя тресенето.това е замаскиране на положението.ако всичко е наред на един мотор каквато и центровка да има няма да тресене.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 23 сеп 2011 23:53

тресене няма ама ако не е на центровка не пали лесно,и все пак Иво е прав-тресенето е съвкупност от доста неща взети заедно

Върни се в “Дизелови агрегати”