П.С.: и извън темата ако може някой колега да сподели от къде си купува разни щипки за г3 нека сподели защото ми омръзна да обикалям и да ми казват "НЯМА"/за софия

blacklider написа:добре колеги а няма ли да навредим на двигателя по някакъв начин

zelkata_ok1_ написа:махай го без него е по–добре ..
bobi_diesel написа:И зацапва излишно дросела.

Немските инженери са толкова за слагане в джеба ,че няма накъде. В крайн сметка колите н иса шир потреба и кой знае какви принципи не се спазват. Достатъчно са оборени от тука пишещи и ползващи техните произведения.
Ако бяха си блъскали главите нямаше да сътворяват идиотизми ,ама то е хубаво ,че има ние с какво да се занимаваме.peyu написа:zelkata_ok1_ написа:махай го без него е по–добре ..bobi_diesel написа:И зацапва излишно дросела.
Хахах и двамата сложихте немските инженери в задния си джоб,
случайно да сте се замисляли, че хората са си блъскали главите
и са потрошили стотици мотори та накрая са решили тези газове да
бъдат изсмуквани от картера и вкарвани в смукателния колектор.
Според мен има скрита идея и щом мотора върви и няма проблеми
по добре да бъде в стоковия си вид.
Ако ще участваш по изложения или за други спортни цели да, но
за обикновена кола ежедневника няма смисъл.

muns61 написа:Маслените пари ненапразно се вкарват в смукателния колектор!
Даже на Лада - та от аватара ми маркуча си е вкаран във филтъра, нищо, че е набор на орлите.
Ако ви цапа дросела, или маслото е калпаво, или мотора е сдухан. Затова газове трябва да се мерят на пътя и който не е в норма - да го спират!
....който не разбра защо да почете малко техническа литература....честно казано още от едно време(говоря за 80-те) като видя кола с изваден маркуч за картерни газове и
... 
megatone написа:А дали дросела има нужда от смазване, което да става от тези пари
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 70 госта