Лампа за нафтата
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Лампа за нафтата
Здравейте колеги, от скоро имам Пасат 1.9 тди АФН, и тепърва трябва да му оправям проблемите с които го купих. А най-дразнещия от тях е именно, че когато ми светне лампата за нафтата, и колата до 1 км гасне. След това няма палене освен с дърпане. Някой да има идеи?
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Лампа за нафтата
само да добавя, че пали само на дърпане, естествено след като съм сложил вече нафта
- dlug
- Автомобил: Passat B5.5 2003 1.9 TDI
- Двигател: AVB
Не пали след като и сипеш нафта ли? Освен лампата да светва точно когато свършва нафтата. (което не е много нормално, би трябвало да има нафта поне за 40-50км. след като светне)
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
Като глътне въздух е нормално да не запали веднага, трябва да повърти малко повече стартера, само гледай акумулатора ти да е читав.
За лампата не мога да ти помогна, ама са ме учили, че не трябва дизел да гълта въздух, както и не трябва да се дърпа. Ако това ти е честа практика гледай да си промениш навиците.
Ако ти пада акумулатора от въртене по-добре си намери някой да ти даде ток, докато запалиш. Ако след половин час въртене не може да запали чак тогава дърпай... Съвсем съвсем краен случай...
За лампата не мога да ти помогна, ама са ме учили, че не трябва дизел да гълта въздух, както и не трябва да се дърпа. Ако това ти е честа практика гледай да си промениш навиците.
Ако ти пада акумулатора от въртене по-добре си намери някой да ти даде ток, докато запалиш. Ако след половин час въртене не може да запали чак тогава дърпай... Съвсем съвсем краен случай...
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
ами случва се за втори път, колата я имам от 2 седмици, след като светне лампата и колата изгасва, а точно че трябва да има нафта още за 100 км, а след като сипя после нафта, колкото и да въртя на стартер не запалва, така че се стига до дърпането
-
- Автомобил:
- Двигател:
За половин час въртене стартера
Отваряш горивния филтър сипваш нафта в него така въртенето ще се намали.

Отваряш горивния филтър сипваш нафта в него така въртенето ще се намали.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Честно казано не ми се мисли какъв мъзгоч отива към ДВГ,ако се засмуква последната "порция" гориво от резервоара
..аз бих прежалил(и съм!) еднократно повечко парици но до резерва не бих останал!Не съм го правил дори с бензинката..винаги имам поне 20 л пресен бензин в резервоара...нищо,че я карам на газ....

- ilianmilenin
- Автомобил:
- Двигател:
dlug написа:Не пали след като и сипеш нафта ли? Освен лампата да светва точно когато свършва нафтата. (което не е много нормално, би трябвало да има нафта поне за 40-50км. след като светне)
пич аз имам голф 1.9тди афн.Когато ми светне лампата минавам до 150км (даже може и повече но не искам да пробвам.)кви 40 50 км....това да не бензин....
- van4ooo
- Автомобил:
- Двигател:
Провери състоянието на сондата в резервоара.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
знам че не са 40-50км, написах го образно, резервоара го отваряхме, сондата я почистихме, но проблема си остана
-
- Автомобил: Passat B7 variant
- Двигател: CFFB
Абе колеги нямаше ли възможност с помощта на Вагком да се настройва при какво количество гориво да святка лампата за резервата?
Ако някой знае как да обясни на колегата и той да си го направи на колкото иска и да няма грижи.
Ако някой знае как да обясни на колегата и той да си го направи на колкото иска и да няма грижи.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
milenski_77 написа:Абе колеги нямаше ли възможност с помощта на Вагком да се настройва при какво количество гориво да святка лампата за резервата?

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
joker написа:Честно казано не ми се мисли какъв мъзгоч отива към ДВГ,ако се засмуква последната "порция" гориво от резервоара..аз бих прежалил(и съм!) еднократно повечко парици но до резерва не бих останал!Не съм го правил дори с бензинката..винаги имам поне 20 л пресен бензин в резервоара...нищо,че я карам на газ....
Не си първия или единствения, който седи зад такава позиция... но се питам що за "решение" на проблема е това?? Докога така? Докато тинята и боклуците станат толкова много, че да бъдат засмуквани и при 20л. в резервоара!? И тгоава ще караш само на мин 40 литра ли? Не е ли по-добре относително редовно поизпразване на резервоара (разбира се в никакъв случай до засмукване на въздух!) съчетано с редовна смяна на горивен филтър за да се поддържа една що годе чиста горивна система!?
Бягайки от тинята според мен е просто бомба със закъснител, която след време ще избие!
Аз и на двете коли (бензин и дизел) често карам нерядко докато БК покаже 20-30 оставащи км и чак тогава зареждам! Сменям горивния обаче по предписание, а даже и по-често.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Haralampi написа:joker написа:Честно казано не ми се мисли какъв мъзгоч отива към ДВГ,ако се засмуква последната "порция" гориво от резервоара..аз бих прежалил(и съм!) еднократно повечко парици но до резерва не бих останал!Не съм го правил дори с бензинката..винаги имам поне 20 л пресен бензин в резервоара...нищо,че я карам на газ....
Не си първия или единствения, който седи зад такава позиция... но се питам що за "решение" на проблема е това?? Докога така? Докато тинята и боклуците станат толкова много, че да бъдат засмуквани и при 20л. в резервоара!? И тгоава ще караш само на мин 40 литра ли? Не е ли по-добре относително редовно поизпразване на резервоара (разбира се в никакъв случай до засмукване на въздух!) съчетано с редовна смяна на горивен филтър за да се поддържа една що годе чиста горивна система!?
Бягайки от тинята според мен е просто бомба със закъснител, която след време ще избие!
Аз и на двете коли (бензин и дизел) често карам нерядко докато БК покаже 20-30 оставащи км и чак тогава зареждам! Сменям горивния обаче по предписание, а даже и по-често.
колега, искаш да кажеш че всичко ще се оправи с почистване на резервоара така ли? и освен в резервоара, има ли къде другаде да се е подпушила или нещо такова?
Върни се в “Дизелови агрегати”