:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голф 3 101 кс.

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
toldo1
Автомобил:
Двигател:

Чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голф 3 101 кс.

Мнениеот toldo1 » Пет 23 сеп 2011 14:26

Колеги чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голфа който с мотор 101кс. Някои слагал ли е, и ако е слагал дали е доволен?Дали му прави някакви проблеми, какав разход дава.Понеже моята на бензин си е чудесна харчи ми под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?

Потребителски аватар
bobocamaro
R.I.P
Автомобил: Golf 3 GTI
Двигател: 2E

Re: Чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голф 3 101 кс.

Мнениеот bobocamaro » Пет 23 сеп 2011 17:21

toldo1 написа: харчи ми под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?

Да не докосваш колата.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 23 сеп 2011 19:48

Този разход във Велинград ли ти го дава? Може, ала в режим на свободно падане! :D
Този мотор става отлично и с обикновена газова, но трябва малко от малко да си запознат с нещата, та да си я донастройваш сам.
Инак си слагай ГИ, при тая цена на горивата ще я избиеш при всички положения.

Потребителски аватар
shako9793
!!!ИЗМАМНИК!!!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот shako9793 » Пет 23 сеп 2011 19:51

щом ти гори под 6 няма да какво да си истошиш двигателя с тая газ. Без тва и газта е вече е скъпа по добре си я карай на бензин ако разхода беше над 10 тогава му мисли за газ но при такъв малък разход просто няма смъсал да си изтощиш двигателя :beer

Потребителски аватар
Persin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Persin » Пет 23 сеп 2011 20:03

toldo1 написа:Колеги чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голфа който с мотор 101кс. Някои слагал ли е, и ако е слагал дали е доволен?Дали му прави някакви проблеми, какав разход дава.Понеже моята на бензин си е чудесна харчи ми под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?

колега за нищо на света на слагаи газ,щом ти харче под 6 просто не виждам смисал

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 сеп 2011 21:13

ще си изтощиш двигателя....като го чуя това зле ми става.

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Пет 23 сеп 2011 21:23

shako9793 написа:щом ти гори под 6 няма да какво да си истошиш двигателя с тая газ. Без тва и газта е вече е скъпа по добре си я карай на бензин ако разхода беше над 10 тогава му мисли за газ но при такъв малък разход просто няма смъсал да си изтощиш двигателя :beer

....................................
Ела да те повозя! :beer

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Съб 24 сеп 2011 8:01

shako9793 написа:щом ти гори под 6 няма да какво да си истошиш двигателя с тая газ. Без тва и газта е вече е скъпа по добре си я карай на бензин ако разхода беше над 10 тогава му мисли за газ но при такъв малък разход просто няма смъсал да си изтощиш двигателя :beer

Нищо лично ама това "97" на ника ти да не ти е набора?

по темата: винаги има смисъл да си сложиш газ,ако ще и 3/100 да гори.Карането на бензин е като да хвърляш пари в морето и трябва да си много богат за да не ти пука ,че си пилееш парите вместо да ги спестяваш за нещо от което имаш нужда или за по-скъпи части за колата.Например сега вместо зимни гуми за по 100лв може да си купиш за по 250лв/бр и т.н.

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Съб 24 сеп 2011 8:59

Той движока вече е изтощен ве колега, щом гори толкова малко :063:

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Съб 24 сеп 2011 9:06

stypkata, това е малко като ще спра цигарите да имам пари..като го сметнеш 30 дни по 5лв ,не е малко,ама или ядеш повече,или ще пиеш повече бира с приятели,или не знам какво и пак ги няма парите.С газта е същото уж пестиш,ама не се усещаш как почваш и на 500метра да ходиш с колата ,или обикаляш повече.До сега не съм чул някой включително и аз като е сложил газ да си е запазил броя изминати километри,километрите скачат понякога дори двойно.И реално не пестиш,защото от повечето каране има неща,които се скапват бързо например спирачки и ходова,смяна на масло са така нещата,които най-бързо отиват от изминати километри.В крайна сметка важното е че си караме колите повече,а те са за това:)
по темата: за да харчи 6 трябва да се кара с 80-90 извънградско,което на газ ще дойде 6.5 в пари 6*2.45=14,70 или 6.5*1.31=8.51 разликата е 6.20лв не е малко не е и много ,определено си заслужава.Има и един момент че газта в момента е адски надута.Нещо се излигавиха в сезона на отпуските смъкаваха бензина един два пъти ,а газта не,дори преди две седмици я вдигнаха защо не знам.Реално трябва да е по-малко ,надявам се като мине сега хубавото време да нормализират цените.Тогава разликата трябва да дойде поне 7лв.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Пон 26 сеп 2011 12:38

Извинявам се ,че излизаме от темата ,но @agent_kowalski какво искаш да кажеш,че като спреш цигарите не усещаш 5-тте лева + на ден ли? Това е като да ти увеличат заплатата със 150лв и да кажеш,че не си я усетил.Или се оплакваш от пиенето на биричка с приятели ? :)
Ще дам пример.Аз слагам всеки ден по 5лв бензин,защото толкова ми позволява финансовото състояние.Вчера сутринта си заредих 5-тте лв бензин, отидох на плаж и после за риба ,което прави 20км и полагаемия бензин за деня свърши.Вечерта ми се обади един приятел и трябваше да отида до тях и тъй като нямах бензин повървях 4км пеша до тях.АКо бях сложил 5лв газ сутринта щеше да остане малко газ и за вечерта и нямаше да се разкарвам в 11 вечерта като лудите ;)
А това с по-голямата амортизация - ами тя е на база повечето изминати км/повечето свършена работа с колата .Маслото се сменя на 10к км.Една проста сметка показва,че икономията от тях е 800лв ,а една смяна на масло е 70-80лв .

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пон 26 сеп 2011 12:58

искам да кажа че ги усетиш тези пари,ако всеки ден слагаш 5те лв за цигарите в една "черна кутия" и не я пипаш.като я отвориш след 6 месеца примерно ще имаш пари за една предоволна почивка :) Но ако седят в портфейла ще идат между другото за нещо си,което ще се чудиш какво е точно.С газта е същото поне при мен,ако водя някаква сметка примерно за половин година включваща гориво,масло,накладки,ремъци и филтри,на газ нещата излизат горе долу същото.Разбира се карам доста повече,както казваш сипваш си 5те лева или там кой колкото има на ден да отдели и караш,с газта като знаеш че ти е "по-тънко" се лигавиш повече да ида до тук ,да ида до там.И това е всеки ден независимо през почивните дни,или вечер след работа все някой ти се е обадил за нещо и така :)

Потребителски аватар
zloby3400
Автомобил: Golf III
Двигател: AEK 1996
Контакти:

Мнениеот zloby3400 » Пон 26 сеп 2011 16:47

Аз съм със съшия двигател, и при мен лятото харчи под 6/100 ама извънградско. Честно да ти кажа май предпочитам да си я карам така или да я дам на жена ми тя да я кара а пък аз да си взема една на газ че в месеца въртя 1100 км. градско до работа и обратно . Не ми се бара като върви толкова добре, пък и газов инжекцион си е 1200 лв. - като добавя малко отгоре и ето ти един Голф 3 - ABS 90к.с. с АГУ :drunk

Потребителски аватар
Velko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Velko » Пон 26 сеп 2011 17:00

toldo1 написа: под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?

Според мен това ти е разхода извънградско с 80 или бъркам :roll: Отговора на твоя въпрос е много лесен - ако не ти стигат парите да сипваш бензин, минаваш на газ :beer

Потребителски аватар
kr1sh0
Автомобил: BMW
Двигател: 335d

Мнениеот kr1sh0 » Пон 03 окт 2011 17:40

Няма кво да се чудиш колега, дори и под 4 да ти е разхода, да минеш на газ Винаги* има смисъл и ще ти е по-изгодно. В тия времена цените на бензина и нафтата са много високи - 2,50... Дори 6х да ти харчи колата, пак са си 15лв, на газ ще ги избиеш доста бързо, като е 1,30-35 газта. Освен това за твоята колица ГИ можеш да сложиш за 700-800лв и няма да ти се сдуха и вървежа. Успех и да се похвалиш с разхода!

Върни се в “Автогазови уредби”