Чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голф 3 101 кс.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голф 3 101 кс.
Колеги чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голфа който с мотор 101кс. Някои слагал ли е, и ако е слагал дали е доволен?Дали му прави някакви проблеми, какав разход дава.Понеже моята на бензин си е чудесна харчи ми под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Re: Чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голф 3 101 кс.
toldo1 написа: харчи ми под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?
Да не докосваш колата.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Този разход във Велинград ли ти го дава? Може, ала в режим на свободно падане!
Този мотор става отлично и с обикновена газова, но трябва малко от малко да си запознат с нещата, та да си я донастройваш сам.
Инак си слагай ГИ, при тая цена на горивата ще я избиеш при всички положения.

Този мотор става отлично и с обикновена газова, но трябва малко от малко да си запознат с нещата, та да си я донастройваш сам.
Инак си слагай ГИ, при тая цена на горивата ще я избиеш при всички положения.
щом ти гори под 6 няма да какво да си истошиш двигателя с тая газ. Без тва и газта е вече е скъпа по добре си я карай на бензин ако разхода беше над 10 тогава му мисли за газ но при такъв малък разход просто няма смъсал да си изтощиш двигателя 

- Persin
- Автомобил:
- Двигател:
toldo1 написа:Колеги чудя се дали да си слойа газов инжекцион на голфа който с мотор 101кс. Някои слагал ли е, и ако е слагал дали е доволен?Дали му прави някакви проблеми, какав разход дава.Понеже моята на бензин си е чудесна харчи ми под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?
колега за нищо на света на слагаи газ,щом ти харче под 6 просто не виждам смисал
-
- Автомобил:
- Двигател:
ще си изтощиш двигателя....като го чуя това зле ми става.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
shako9793 написа:щом ти гори под 6 няма да какво да си истошиш двигателя с тая газ. Без тва и газта е вече е скъпа по добре си я карай на бензин ако разхода беше над 10 тогава му мисли за газ но при такъв малък разход просто няма смъсал да си изтощиш двигателя
....................................
Ела да те повозя!

- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
shako9793 написа:щом ти гори под 6 няма да какво да си истошиш двигателя с тая газ. Без тва и газта е вече е скъпа по добре си я карай на бензин ако разхода беше над 10 тогава му мисли за газ но при такъв малък разход просто няма смъсал да си изтощиш двигателя
Нищо лично ама това "97" на ника ти да не ти е набора?
по темата: винаги има смисъл да си сложиш газ,ако ще и 3/100 да гори.Карането на бензин е като да хвърляш пари в морето и трябва да си много богат за да не ти пука ,че си пилееш парите вместо да ги спестяваш за нещо от което имаш нужда или за по-скъпи части за колата.Например сега вместо зимни гуми за по 100лв може да си купиш за по 250лв/бр и т.н.
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Той движока вече е изтощен ве колега, щом гори толкова малко

-
- Автомобил:
- Двигател:
stypkata, това е малко като ще спра цигарите да имам пари..като го сметнеш 30 дни по 5лв ,не е малко,ама или ядеш повече,или ще пиеш повече бира с приятели,или не знам какво и пак ги няма парите.С газта е същото уж пестиш,ама не се усещаш как почваш и на 500метра да ходиш с колата ,или обикаляш повече.До сега не съм чул някой включително и аз като е сложил газ да си е запазил броя изминати километри,километрите скачат понякога дори двойно.И реално не пестиш,защото от повечето каране има неща,които се скапват бързо например спирачки и ходова,смяна на масло са така нещата,които най-бързо отиват от изминати километри.В крайна сметка важното е че си караме колите повече,а те са за това:)
по темата: за да харчи 6 трябва да се кара с 80-90 извънградско,което на газ ще дойде 6.5 в пари 6*2.45=14,70 или 6.5*1.31=8.51 разликата е 6.20лв не е малко не е и много ,определено си заслужава.Има и един момент че газта в момента е адски надута.Нещо се излигавиха в сезона на отпуските смъкаваха бензина един два пъти ,а газта не,дори преди две седмици я вдигнаха защо не знам.Реално трябва да е по-малко ,надявам се като мине сега хубавото време да нормализират цените.Тогава разликата трябва да дойде поне 7лв.
по темата: за да харчи 6 трябва да се кара с 80-90 извънградско,което на газ ще дойде 6.5 в пари 6*2.45=14,70 или 6.5*1.31=8.51 разликата е 6.20лв не е малко не е и много ,определено си заслужава.Има и един момент че газта в момента е адски надута.Нещо се излигавиха в сезона на отпуските смъкаваха бензина един два пъти ,а газта не,дори преди две седмици я вдигнаха защо не знам.Реално трябва да е по-малко ,надявам се като мине сега хубавото време да нормализират цените.Тогава разликата трябва да дойде поне 7лв.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Извинявам се ,че излизаме от темата ,но @agent_kowalski какво искаш да кажеш,че като спреш цигарите не усещаш 5-тте лева + на ден ли? Това е като да ти увеличат заплатата със 150лв и да кажеш,че не си я усетил.Или се оплакваш от пиенето на биричка с приятели ? 
Ще дам пример.Аз слагам всеки ден по 5лв бензин,защото толкова ми позволява финансовото състояние.Вчера сутринта си заредих 5-тте лв бензин, отидох на плаж и после за риба ,което прави 20км и полагаемия бензин за деня свърши.Вечерта ми се обади един приятел и трябваше да отида до тях и тъй като нямах бензин повървях 4км пеша до тях.АКо бях сложил 5лв газ сутринта щеше да остане малко газ и за вечерта и нямаше да се разкарвам в 11 вечерта като лудите
А това с по-голямата амортизация - ами тя е на база повечето изминати км/повечето свършена работа с колата .Маслото се сменя на 10к км.Една проста сметка показва,че икономията от тях е 800лв ,а една смяна на масло е 70-80лв .

Ще дам пример.Аз слагам всеки ден по 5лв бензин,защото толкова ми позволява финансовото състояние.Вчера сутринта си заредих 5-тте лв бензин, отидох на плаж и после за риба ,което прави 20км и полагаемия бензин за деня свърши.Вечерта ми се обади един приятел и трябваше да отида до тях и тъй като нямах бензин повървях 4км пеша до тях.АКо бях сложил 5лв газ сутринта щеше да остане малко газ и за вечерта и нямаше да се разкарвам в 11 вечерта като лудите

А това с по-голямата амортизация - ами тя е на база повечето изминати км/повечето свършена работа с колата .Маслото се сменя на 10к км.Една проста сметка показва,че икономията от тях е 800лв ,а една смяна на масло е 70-80лв .
-
- Автомобил:
- Двигател:
искам да кажа че ги усетиш тези пари,ако всеки ден слагаш 5те лв за цигарите в една "черна кутия" и не я пипаш.като я отвориш след 6 месеца примерно ще имаш пари за една предоволна почивка
Но ако седят в портфейла ще идат между другото за нещо си,което ще се чудиш какво е точно.С газта е същото поне при мен,ако водя някаква сметка примерно за половин година включваща гориво,масло,накладки,ремъци и филтри,на газ нещата излизат горе долу същото.Разбира се карам доста повече,както казваш сипваш си 5те лева или там кой колкото има на ден да отдели и караш,с газта като знаеш че ти е "по-тънко" се лигавиш повече да ида до тук ,да ида до там.И това е всеки ден независимо през почивните дни,или вечер след работа все някой ти се е обадил за нещо и така 

- zloby3400
- Автомобил: Golf III
- Двигател: AEK 1996
- Контакти:
Аз съм със съшия двигател, и при мен лятото харчи под 6/100 ама извънградско. Честно да ти кажа май предпочитам да си я карам така или да я дам на жена ми тя да я кара а пък аз да си взема една на газ че в месеца въртя 1100 км. градско до работа и обратно . Не ми се бара като върви толкова добре, пък и газов инжекцион си е 1200 лв. - като добавя малко отгоре и ето ти един Голф 3 - ABS 90к.с. с АГУ 

- Velko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
toldo1 написа: под 6 бензин и затова много се чудя.какво бихте ме посъветвали?
Според мен това ти е разхода извънградско с 80 или бъркам

- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Няма кво да се чудиш колега, дори и под 4 да ти е разхода, да минеш на газ Винаги* има смисъл и ще ти е по-изгодно. В тия времена цените на бензина и нафтата са много високи - 2,50... Дори 6х да ти харчи колата, пак са си 15лв, на газ ще ги избиеш доста бързо, като е 1,30-35 газта. Освен това за твоята колица ГИ можеш да сложиш за 700-800лв и няма да ти се сдуха и вървежа. Успех и да се похвалиш с разхода!
Върни се в “Автогазови уредби”