Реставрация:)

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Реставрация:)

Мнениеот CCCP_FAN » Нед 03 сеп 2006 10:33

Вчера се видяхме с колегата Диабло и той ме запали по реставрирането на стари коли. Понеже имам на село ч москвич и искам да го съжибя като работата е повече козметична и питам за някакви идей за части или магазини за части? Трябват ми калници бе цялата ламарина както и козметичните работи по купето от втре и от вънка.

П.П: Приемам и подараци:)

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 03 сеп 2006 10:37

Имам чисто нови фарове за мохер. :wink: :wink: :wink:

Да не то звучи кофти, но все си мисля че идеята е да се реставрират стойностни коли /единички, костенурки и т.н., имаше едни опели стари много готини,/

Потребителски аватар
CCCP_FAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот CCCP_FAN » Нед 03 сеп 2006 11:07

така е ма съм израснал с оя москвич и ми е едно такова мило не ми се дава. а иначе москвича е етакъв Изображение

XpacTa
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот XpacTa » Нед 03 сеп 2006 11:29

Не е лоша идеята, защото поне частите би трябвало да ги има и да са евтини. А ако успееш да го докараш до някакво много добро състояние може да почнеш да го даваш под наем по абитуриентските балове (или за някой клип на Ъпсурт).

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 03 сеп 2006 11:34

Абе да ти кажа честно да реставрираш москвич....за 200 лева ще ти намеря супер запазен :lol: Защо не вземеш примерно да го направиш кабрио.....

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Нед 03 сеп 2006 12:28

Идеята ти въобще не е никак лоша . И защо се замисляш щом той има сантиментална стойност за теб , щом имаш доста спомени с него . Миналата година имах малко работа в КАТ гр. Пазарджик и какво стана там ? Беше се събрала голяма тълпа и се вдигаше огромна врява ( викове аплодисменти ) , разбира се аз отидох да надникна какво става там и какво видях ? Москвич 408 все едно излязъл от завода и трупаща се тълпа около него , с едничката цел да види това творение . Москвича беше най отзад на колоната с цел смяна на номерата и какво се получи - гордите собственици на 3 Мерцедеса се отместиха и дадоха ред на ентусиаста да мине пръв . И какво стана ? Той отвори вратата и затаила дъх тълпата очакваше да види как ще ресне вратата на соц возилото , но за тяхна и разбирасе и моя изненада последва затваряне на вратата , като капаче на джобен Швейцарски часовник . Последва запалване на автомобила което наподоби палене на дизел - от четвърт и влизане на канала с цел качване на валяците за проверка на спирачното усилие , и какво стана там ? Двете предни гуми бяха със съвършенно еднакво спирачно усилие , разбирасе така бяха и задните и ръчната . Светлините изобщо и нему ги проверяваха защото се знаеше какво ще стане . След всичко случило се какво се получи ? Единия баровец влезе до гишетата и след малко идва момчето от канала и носи регистрационен номер с 4 еднакви цифри и баровеца гордо рече на собственика " баче това ти е подарък от мен за перфектно свършената работа " дай боже и аз някога да имам такава кола .Искаше ми се да мога да ви опиша радоста и напиращите сълзи в очите на гордия собственик на бащиното му возило , но едвали ще мога . Просто всичко беше изпипано в детайли от чисто новите фарове до новото радио Респром .
От тук на сетне колега ти си на ход и всичко си зависи от теб .

Потребителски аватар
Стиви Джи
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Стиви Джи » Нед 03 сеп 2006 12:32

И аз имах такива мераци за космича, ама мангалите го дигнаха.

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Нед 03 сеп 2006 12:35

колега koki_folza,моля не се засягай, но разказати истински ли е? :roll:
не че не ти вярвам, но това да се случи в българия,не съм вярвал че може.....ако е така евала :bowdown

Потребителски аватар
asskoGTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот asskoGTI » Нед 03 сеп 2006 14:48

евала :да: трябва да запазваме класиките

Потребителски аватар
koki_folza
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот koki_folza » Нед 03 сеп 2006 15:14

Колега разказа е съвсем истински . И аз бих се замислил , ако прочета нещо такова , но е истина . Според мен тази случка ще се запечати трайно в сърцата на хората станали съпричастни , но най - вече на гордия собственик на Москвича .

Потребителски аватар
vesellin
Автомобил: Mitsubishi ASX
Двигател: 4N14
Контакти:

Мнениеот vesellin » Нед 03 сеп 2006 16:23

ха и аз имам една Шкода 120Л да взема да я направя нещо ли? :)

Ludia написа:колега koki_folza,моля не се засягай, но разказати истински ли е? :roll:
не че не ти вярвам, но това да се случи в българия,не съм вярвал че може.....ако е така евала :bowdown

Колега извинявай, но моля те пиши България с голяма буква.

Rumen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Rumen » Нед 03 сеп 2006 16:44

koki_folza написа:... до новото радио Респром ...

Имам едно такова - радио касетофон е. Осигурява 2x10W и няма никакви други входове и изходи. Радиото е аналогово, но УКВ-то е по соц-стандарта (OIRT). Ползвано е известно време в АЗЛК 21412, но е в отлично състояние (пазено и поддържано лично от мен). Обади се ако решиш. Покрай москвето на баща ми имам доста опит по тия автомобили. Па и на тая количка ми беше прощъпалника като шофьор.

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

Части

Мнениеот Perso » Нед 03 сеп 2006 16:49

Иди в бишия магазин Москвич на Красно село зад пазара.
Там има яко части.
Аре успех!
:heeeavy metal

Потребителски аватар
DIABLO 666
Автомобил: daewoo racer - citroen xsara
Двигател:

Мнениеот DIABLO 666 » Нед 03 сеп 2006 21:35

Наско евала батка,ти направо ме уби.аз само на 2 на 3 ти разказах какво искам да правя с аудито и ти се запали и даже тема пусна.айде заедно да ги паркираме в двора и даги почваме.аз ще помагам на теб ти на мен.

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Нед 03 сеп 2006 22:33

DIABLO 666 написа:..айде заедно да ги паркираме в двора и даги почваме.аз ще помагам на теб ти на мен.

А на мене с пържолите нема ли да помогнеш бе, не си човек ей.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”