Освежаване на пластмасовите брони

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
nik5
Автомобил:
Двигател:

Re: Освежаване на пластмасовите брони

Мнениеот nik5 » Чет 23 юни 2011 23:27

Аз ползвах спрей черен мат и преди година напръсках черните детайли на Голфа на брат ми и вече година не са мръднали и не дават признаци на олюпено.Преди имах Корса с черни брони и при нея изкара 2 години мата без да се олюпи и то на много малки места.Сега и на моя Голф мисля да напръскам пласмасовите детайли по броните,пласмасовите лайсни по веждите и сенника на задната врата и дано издъжи доста време :да:

Потребителски аватар
kkoychev
Автомобил: Mazda 3 bk
Двигател: 2007

Мнениеот kkoychev » Нед 26 юни 2011 9:11

yoan4o написа:Онзе ден минах всички пластмаси с Търтъл Блек Хром. Цената в ЕКО-то до нас е 8лв.

Резултата е удивителен. scare
От една опаковка остана 25%, като се има предвид, че някои детайли минах по няколко пъти.

Стана супер, надявам се само ефекта да е по-продължителен.

Аз ползвах продукта няколко пъти (всеки път след автомивка). След всяко слеващо нанасяне ефекта се задържа по-дълго време. "Костенурката" е добър вариант (особено за цената си) и благодаря на Веселин, че ме открехна за нея.

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Чет 21 юли 2011 20:27

до преди малко мазах с прехваленото мазило
голям ташак :lol: викам ще сляза набързо да намажа колата - да бе да
докато облепиш докато намажеш и аре 2 часа си минаха
дръжките на вратите ги минавах 5 пъти изобщо не се кефя на ефекта :lol: ако си ги бях боядисал с черен спрей щеше да стане по-бързо по-чисто и по-добре mhihi
за броните не отричам - ефект има
но с пистолета определено е по-лесно и като мина няколко безконтактни ще кажа дали е по-трайно

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 25 юли 2011 11:12

И аз да споделя впечатления от Ma Fra Faspoiler - супер е препарата, взех го за 6,10 или 6,40 лева и ефекта както след като намазах колата беше супер (че скоро слагах GT пакета и си имаше разлика в сравнение с моите брони и пластмаси), дори една вечер след мазането имаше дъжд, кал, газене във вода и на следващият ден автомивка пак...почти не е мръднал, още водата седи на капки и лъщят. Поздрави! :beer

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Пон 25 юли 2011 11:28

забравих да напиша че след безконтактно (едно миене) вече нямам черно по броните :Mr Green Fun

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Сря 14 сеп 2011 23:38

kr1s0 написа:ефекта е поразителен mhihi
миналото лято минах с пистолет за горещ въздух броните и незнайно защо задната ми броня стана на бели петна,но другите пластмаси се освежиха наистина.сега като ги минах с този препарат стана чудно :banana
освен това не се коркайте да се развъртите и вътре ако имате тъмни детайли ,както и дръжките на вратите,огледалата,релсите на тавана и други черни елементи :kissy:

Изображение

Изображение

Аз ползвах абсолютно същата паста и съм много доволен.Дори и след автомивката броните и пласмасовите детали си останаха черни :bowdown

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Нед 18 сеп 2011 3:13

с вакс,ако се мине тенекията дали ще има ефекта на пастирана ? или предложете друг вариянт,че ме мързи да търкам цялата кола.Иначе аз за съжаление това лято бях боядисал пласмасите със спрей (черен мат),за ся са добре но ефекта не е както се вижда на снимките при горещия въздух и другите мазила.

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Нед 18 сеп 2011 22:11

добре колеги,това със спрея как го правите?
подготвяте ли бронята с нещо?
мат или гланц ?

nik5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nik5 » Нед 18 сеп 2011 22:26

kr1s0 написа:добре колеги,това със спрея как го правите?
подготвяте ли бронята с нещо?
мат или гланц ?

Аз преди имах Корса с черните брони и само търнал леко бронята с едно парчалче с Корисилин и тогава пръсна с мата,но след 2 години взе да се лющи на много малки места

Потребителски аватар
kr1s0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kr1s0 » Пон 19 сеп 2011 16:10

ее 2години .. mhihi дай боже всекиму толкова време да изкара интервенцията му :да:

Потребителски аватар
vampira_892
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD

Мнениеот vampira_892 » Нед 25 сеп 2011 20:32

Преди време купи Хваления продукт костенурка :не: ефект 0 при мен :cry: с спрей пръсках в началото ефекта беше супер но след време почна да се люпи. Сега съм решил да ги изтъркам и да им лепна една боя с пистолет дали ще стане така :shock

Потребителски аватар
RANOPILE
Автомобил: VW Polo 2F
Двигател: AAU 1994

Мнениеот RANOPILE » Съб 08 окт 2011 11:17

В твоя случай имаш нужда от боя за полагане върху пластмаса и за използване на открито при агресивни условия(зимата: сняг и сол; и механични).
Отиваш в магазина и питаш как стават нещата(дали трябва основа преди боята).

Потребителски аватар
vasilb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasilb » Съб 08 окт 2011 17:10

vampira_892 написа:Преди време купи Хваления продукт костенурка :не: ефект 0 при мен :cry: с спрей пръсках в началото ефекта беше супер но след време почна да се люпи. Сега съм решил да ги изтъркам и да им лепна една боя с пистолет дали ще стане така :shock

След време ще започне да се люпи на петна. Имаше тема за боядисване на пластмаси, но като цяло - добре се почиства пластмасата, пръска се с пластификатор и след това боята. :)

Потребителски аватар
vampira_892
Автомобил: GOLF 3
Двигател: ABD

Мнениеот vampira_892 » Чет 03 ное 2011 20:58

vasilb написа:
vampira_892 написа:Преди време купи Хваления продукт костенурка :не: ефект 0 при мен :cry: с спрей пръсках в началото ефекта беше супер но след време почна да се люпи. Сега съм решил да ги изтъркам и да им лепна една боя с пистолет дали ще стане така :shock

След време ще започне да се люпи на петна. Имаше тема за боядисване на пластмаси, но като цяло - добре се почиства пластмасата, пръска се с пластификатор и след това боята. :)

На пролет живот и здраве ще се занимавам с броните и пластмасите Благодаря за съветите :) :beer

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Пет 04 ное 2011 6:44

на мен ми писна да ги мажа и ги напръсках с черен мат.Сега ако ще и 100 автомивки да мина не пада боята.

ОФФ:в седмицата я мия към 4-5 пъти
Изображение

Върни се в “Направи си сам!”