Освежаване на пластмасовите брони
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Re: Освежаване на пластмасовите брони
Аз ползвах спрей черен мат и преди година напръсках черните детайли на Голфа на брат ми и вече година не са мръднали и не дават признаци на олюпено.Преди имах Корса с черни брони и при нея изкара 2 години мата без да се олюпи и то на много малки места.Сега и на моя Голф мисля да напръскам пласмасовите детайли по броните,пласмасовите лайсни по веждите и сенника на задната врата и дано издъжи доста време 

- kkoychev
- Автомобил: Mazda 3 bk
- Двигател: 2007
yoan4o написа:Онзе ден минах всички пластмаси с Търтъл Блек Хром. Цената в ЕКО-то до нас е 8лв.
Резултата е удивителен.![]()
От една опаковка остана 25%, като се има предвид, че някои детайли минах по няколко пъти.
Стана супер, надявам се само ефекта да е по-продължителен.
Аз ползвах продукта няколко пъти (всеки път след автомивка). След всяко слеващо нанасяне ефекта се задържа по-дълго време. "Костенурката" е добър вариант (особено за цената си) и благодаря на Веселин, че ме открехна за нея.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
до преди малко мазах с прехваленото мазило
голям ташак
викам ще сляза набързо да намажа колата - да бе да
докато облепиш докато намажеш и аре 2 часа си минаха
дръжките на вратите ги минавах 5 пъти изобщо не се кефя на ефекта
ако си ги бях боядисал с черен спрей щеше да стане по-бързо по-чисто и по-добре
за броните не отричам - ефект има
но с пистолета определено е по-лесно и като мина няколко безконтактни ще кажа дали е по-трайно
голям ташак

докато облепиш докато намажеш и аре 2 часа си минаха
дръжките на вратите ги минавах 5 пъти изобщо не се кефя на ефекта

за броните не отричам - ефект има
но с пистолета определено е по-лесно и като мина няколко безконтактни ще кажа дали е по-трайно
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
И аз да споделя впечатления от Ma Fra Faspoiler - супер е препарата, взех го за 6,10 или 6,40 лева и ефекта както след като намазах колата беше супер (че скоро слагах GT пакета и си имаше разлика в сравнение с моите брони и пластмаси), дори една вечер след мазането имаше дъжд, кал, газене във вода и на следващият ден автомивка пак...почти не е мръднал, още водата седи на капки и лъщят. Поздрави!

- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
забравих да напиша че след безконтактно (едно миене) вече нямам черно по броните 

kr1s0 написа:ефекта е поразителен![]()
миналото лято минах с пистолет за горещ въздух броните и незнайно защо задната ми броня стана на бели петна,но другите пластмаси се освежиха наистина.сега като ги минах с този препарат стана чудно![]()
освен това не се коркайте да се развъртите и вътре ако имате тъмни детайли ,както и дръжките на вратите,огледалата,релсите на тавана и други черни елементи
Аз ползвах абсолютно същата паста и съм много доволен.Дори и след автомивката броните и пласмасовите детали си останаха черни

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
с вакс,ако се мине тенекията дали ще има ефекта на пастирана ? или предложете друг вариянт,че ме мързи да търкам цялата кола.Иначе аз за съжаление това лято бях боядисал пласмасите със спрей (черен мат),за ся са добре но ефекта не е както се вижда на снимките при горещия въздух и другите мазила.
добре колеги,това със спрея как го правите?
подготвяте ли бронята с нещо?
мат или гланц ?
мат или гланц ?
kr1s0 написа:добре колеги,това със спрея как го правите?
мат или гланц ?
Аз преди имах Корса с черните брони и само търнал леко бронята с едно парчалче с Корисилин и тогава пръсна с мата,но след 2 години взе да се лющи на много малки места
ее 2години ..
дай боже всекиму толкова време да изкара интервенцията му 

- vampira_892
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD
Преди време купи Хваления продукт костенурка
ефект 0 при мен
с спрей пръсках в началото ефекта беше супер но след време почна да се люпи. Сега съм решил да ги изтъркам и да им лепна една боя с пистолет дали ще стане така 

- RANOPILE
- Автомобил: VW Polo 2F
- Двигател: AAU 1994
В твоя случай имаш нужда от боя за полагане върху пластмаса и за използване на открито при агресивни условия(зимата: сняг и сол; и механични).
Отиваш в магазина и питаш как стават нещата(дали трябва основа преди боята).
Отиваш в магазина и питаш как стават нещата(дали трябва основа преди боята).
- vasilb
- Автомобил:
- Двигател:
vampira_892 написа:Преди време купи Хваления продукт костенуркаефект 0 при мен
с спрей пръсках в началото ефекта беше супер но след време почна да се люпи. Сега съм решил да ги изтъркам и да им лепна една боя с пистолет дали ще стане така
След време ще започне да се люпи на петна. Имаше тема за боядисване на пластмаси, но като цяло - добре се почиства пластмасата, пръска се с пластификатор и след това боята.

- vampira_892
- Автомобил: GOLF 3
- Двигател: ABD
vasilb написа:vampira_892 написа:Преди време купи Хваления продукт костенуркаефект 0 при мен
След време ще започне да се люпи на петна. Имаше тема за боядисване на пластмаси, но като цяло - добре се почиства пластмасата, пръска се с пластификатор и след това боята.
На пролет живот и здраве ще се занимавам с броните и пластмасите Благодаря за съветите

- dinkonikolaev
- Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
- Двигател: PF AAM
на мен ми писна да ги мажа и ги напръсках с черен мат.Сега ако ще и 100 автомивки да мина не пада боята.
ОФФ:в седмицата я мия към 4-5 пъти

ОФФ:в седмицата я мия към 4-5 пъти