Max speed как да отстраня

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Rosko_4x4
Автомобил:
Двигател:

Re: Max speed как да отстраня

Мнениеот Rosko_4x4 » Нед 25 сеп 2011 21:58

значи колега точно както го казваш точно това се получава давам газ има сила не да няма все едно си на трета така дърпа от 180 до 210 и го казвам без да си ги сачинявам единствено като стигне ограничителя компютъра казва стига скорост и колата застопорява на 210 а мотора почва да се товари да напъва един вид да набере но минават тея няколко секунди и пренадфува защото не се развърта а като не се развърти няма разтоварване и се получава тоя пренадув и от там АВАРИИНИЯ РЕЖИМ :mrgreen:

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 25 сеп 2011 22:14

Supawiza написа:Мога да ти препоръчам един човек от Варна,ifidik се пише тука където може да ти свърши тази работа.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480

А аз ти препоръчвам преди да се обадиш на ifidik да посетиш съдебна медицина и да видиш една аутопсия на джигити като теб....къде във или край Варна караш с тия 210!!!!И колко души смяташ да затриеш...освен себе си.....еееех ..... :banghead: :banghead: :banghead:

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Нед 25 сеп 2011 22:16

racing_team_vidin написа:Няма логика да влиза в авариен режим, чак на 210- това са 4200-4300 об/мин.
ако пренадува- 6 секунди на 4та или 5та и влиза в авариен.
Ограничител на скоростта няма- поне не тази кола.
може просто да му пада налягането на турбото.

В крайна сметка нека автора на темата да даде малко инфо, "пипано е нещо по мотора"- ми звучи като горублянски лаф

Ако е стоковица на 200-210 умира

Има логика или не - при мен се бе случило именно така - малко след достигане на 210+ влезе в авариен...

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 25 сеп 2011 23:01

Rosko_4x4 написа:ок
само да го махна тва maikomila кво му се пише на аверчето с bmw to :beat_butt2

....и ко точно му се пише на аверчето с тоя AHF?

Потребителски аватар
freeman75
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот freeman75 » Нед 25 сеп 2011 23:48

Малко off topic - "На 210 забива" и "Искам да пълни километража" - RiP с тая "котура" и дано да се гътнеш сам,да няма никой в колата ти или по пътя!

Потребителски аватар
garsona
Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
Двигател: ATJ F18B2

Мнениеот garsona » Пон 26 сеп 2011 1:35

Да бе верно то на "магистралата" -тракия си е страшничко при положение че има толкова мн дупки и подскоци , па за околоградските или градски пътища няма кво да говорим , и аз съм карал с 210 , ама по магистралата и то за момент и не за да видя дали си пълни километража ами зашото се унесох от скороста и даже не си видях километража до 190 , абе тва да караме с толкова големи скорости си е убийство (не само-убийство) защото има и други на пътя - при това невинни !

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 26 сеп 2011 9:25

Абе ей, моралисти!! Айде стига с глупостите а? Ами ако излезна в 04:00 през нощта и давам газ по магистралата, пак ли ще съм убиец? Ами искам да давам газ и давам, като смотаните управници не могат да се светнат да инвестират в писта, която по-късно може да доведе огромно по мащабите си международно събиране и да изкарват от тази писта милиони. Че не е редно да се ръчка абдалксата и да караш на зиг-заг в трафика е ясно, но какво правят тези с бензин в кръвта?
Колегата нито е упоменал място, нито час на събитието. Елементарно е да ви затапи, като каже, че е карал в 04:00 на магистралата.
А до колегата дето имало дупки по магистралата, аз от карулката на София до възвишението, (след което е първия завой) преспокойно си вдигам 270-80 и си намалявам. Разбира се, това е само когато няма никой друг нито отсреща, нито пред мен, нито летят птички във въздуха :wink:

edit/ Не прекалено високата скорост е проблем, а безхаберието на хората!!

Потребителски аватар
Haralampi
Автомобил: VW Golf 4 - 2002
Двигател: 1.6 16V - AZD

Мнениеот Haralampi » Пон 26 сеп 2011 10:16

sk. Катастрофи стават и в 4 през деня и в 4 през нощта... щото нали се сещаш, че не си единствения малоумник, който го прави! Отделно има хора пък, които използват по-спокойните часове от денонощието да пътуват на дълъг път :idea:
Ама ти това що да го мислиш..... - дано пораснеш и узрееш преди да стане белята! Щото е от такива като теб стават злокобните катастрофи - "не съм аз виновен че карам с 200, ами тая пенсия, че не знае как да се дръпне от пътя" нали така... е това е "безхаберието на хората" :beat_butt2 :beat_butt2 :beat_butt2

Твърдо ЗА екстремните глоби и наказания съм! 50 км/ч над ограничението извън града - 2 години без книжка и 2000 лв глоба! Само това е начина! И радари на гъсто!

В България няма пътища за каране с над 150 и не бива да се прави! Черната хроника го доказва!

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Пон 26 сеп 2011 10:33

Haralampi написа:Твърдо ЗА екстремните глоби и наказания съм! 50 км/ч над ограничението извън града - 2 години без книжка и 2000 лв глоба! Само това е начина! И радари на гъсто!

В България няма пътища за каране с над 150 и не бива да се прави! Черната хроника го доказва!

:idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :idea: :bowdown :bowdown :да: :да: :да: :да:

Потребителски аватар
Supawiza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Supawiza » Пон 26 сеп 2011 10:48

Колеги прекратете спора понеже няма нищо общо с темата!
Това за което спорите е като "каца без дъно" ако ме разбирате.Винаги ще има хора които карат над допустимото не можете да го промените с спор в автомобилен форум!

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Пон 26 сеп 2011 10:48

sk. написа:Абе ей, моралисти!! Айде стига с глупостите а? Ами ако излезна в 04:00 през нощта и давам газ по магистралата, пак ли ще съм убиец? Ами искам да давам газ и давам, като смотаните управници не могат да се светнат да инвестират в писта, която по-късно може да доведе огромно по мащабите си международно събиране и да изкарват от тази писта милиони. Че не е редно да се ръчка абдалксата и да караш на зиг-заг в трафика е ясно, но какво правят тези с бензин в кръвта?
Колегата нито е упоменал място, нито час на събитието. Елементарно е да ви затапи, като каже, че е карал в 04:00 на магистралата.
А до колегата дето имало дупки по магистралата, аз от карулката на София до възвишението, (след което е първия завой) преспокойно си вдигам 270-80 и си намалявам. Разбира се, това е само когато няма никой друг нито отсреща, нито пред мен, нито летят птички във въздуха :wink:

edit/ Не прекалено високата скорост е проблем, а безхаберието на хората!!

:020: death
По темата: Колега, доколкото си спомням можеше да се заиграеш с максималната скорост на един от каналите на ВАГКОМ-а, но само като я понижиш. Демек каквото направиш е необратимо.

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пон 26 сеп 2011 10:57

Хората който се занимават с чипосване могат да ти премахнат ограничението ака изобщо в него е проблема

Потребителски аватар
sk.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sk. » Пон 26 сеп 2011 11:24

А до колегата дето имало дупки по магистралата, аз от карулката на София до възвишението, (след което е първия завой) преспокойно си вдигам 270-80 и си намалявам. Разбира се, това е само когато няма никой друг нито отсреща, нито пред мен, нито летят птички във въздуха

Хора, може би не сте виждали магистрала в 4 часа през ноща. Това представлява голям път с няколко платна. Тъмно е. Виждат се фарове и стопове (ако има). Предполагам сте виждали автомобил с включени фарове в тъмното. Можете да ги познаете по това, че светят силно! Разпознават се от около 1-2км.
Достатъчно ли узряхте, или е необходимо още да Ви опиша картинката?
Проблема е в хората, които изпреварват по двулентови пътища с насрещно движещи се автомобили. Такива, които не преценят добре ситуацията, не си познават автомобилите и тн.

Не говоря за екстремно шофиране в трафик, а за довеждането на автомобил до неговия v-max. За мен лично, казвам това с ръка на сърцето, много по-опасни моменти съм имал по път за морето, докато карам със 80-90км/ч, отколкото когато давам цялата газ на правата (сам разбира се). Бъркат се двете неща, което е кофти. Масово се налага мнение от типа "аз карам със 100-120 не е опасно", не е, ама е. Защото като пътуваш 4 часа примерно и започваш да се отпускаш, а когато даваш 15-20 секунди цялата газ си нащрек. Има доста разлика. Надявам се да не ме разберете погрешно ;)

Потребителски аватар
Ludiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludiq » Пон 26 сеп 2011 11:36

С тези модове и тази кутия толкова. mhihi

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 26 сеп 2011 11:40

Не мисля, че може да се очаква нещо повече от 210км/ч от дизел 110кс. Дори с чип не мисля, че би вдигнал повече от 10км/ч над тази скорост.

Върни се в “Дизелови агрегати”