Max speed как да отстраня
- Rosko_4x4
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Max speed как да отстраня
значи колега точно както го казваш точно това се получава давам газ има сила не да няма все едно си на трета така дърпа от 180 до 210 и го казвам без да си ги сачинявам единствено като стигне ограничителя компютъра казва стига скорост и колата застопорява на 210 а мотора почва да се товари да напъва един вид да набере но минават тея няколко секунди и пренадфува защото не се развърта а като не се развърти няма разтоварване и се получава тоя пренадув и от там АВАРИИНИЯ РЕЖИМ 

- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Supawiza написа:Мога да ти препоръчам един човек от Варна,ifidik се пише тука където може да ти свърши тази работа.
memberlist.php?mode=viewprofile&u=118480
А аз ти препоръчвам преди да се обадиш на ifidik да посетиш съдебна медицина и да видиш една аутопсия на джигити като теб....къде във или край Варна караш с тия 210!!!!И колко души смяташ да затриеш...освен себе си.....еееех .....

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
racing_team_vidin написа:Няма логика да влиза в авариен режим, чак на 210- това са 4200-4300 об/мин.
ако пренадува- 6 секунди на 4та или 5та и влиза в авариен.
Ограничител на скоростта няма- поне не тази кола.
може просто да му пада налягането на турбото.
В крайна сметка нека автора на темата да даде малко инфо, "пипано е нещо по мотора"- ми звучи като горублянски лаф
Ако е стоковица на 200-210 умира
Има логика или не - при мен се бе случило именно така - малко след достигане на 210+ влезе в авариен...
Rosko_4x4 написа:ок
само да го махна твакво му се пише на аверчето с bmw to
....и ко точно му се пише на аверчето с тоя AHF?
- freeman75
- Автомобил:
- Двигател:
Малко off topic - "На 210 забива" и "Искам да пълни километража" - RiP с тая "котура" и дано да се гътнеш сам,да няма никой в колата ти или по пътя!
- garsona
- Автомобил: Passat B5TDI Honda Accord6 vtec
- Двигател: ATJ F18B2
Да бе верно то на "магистралата" -тракия си е страшничко при положение че има толкова мн дупки и подскоци , па за околоградските или градски пътища няма кво да говорим , и аз съм карал с 210 , ама по магистралата и то за момент и не за да видя дали си пълни километража ами зашото се унесох от скороста и даже не си видях километража до 190 , абе тва да караме с толкова големи скорости си е убийство (не само-убийство) защото има и други на пътя - при това невинни !
Абе ей, моралисти!! Айде стига с глупостите а? Ами ако излезна в 04:00 през нощта и давам газ по магистралата, пак ли ще съм убиец? Ами искам да давам газ и давам, като смотаните управници не могат да се светнат да инвестират в писта, която по-късно може да доведе огромно по мащабите си международно събиране и да изкарват от тази писта милиони. Че не е редно да се ръчка абдалксата и да караш на зиг-заг в трафика е ясно, но какво правят тези с бензин в кръвта?
Колегата нито е упоменал място, нито час на събитието. Елементарно е да ви затапи, като каже, че е карал в 04:00 на магистралата.
А до колегата дето имало дупки по магистралата, аз от карулката на София до възвишението, (след което е първия завой) преспокойно си вдигам 270-80 и си намалявам. Разбира се, това е само когато няма никой друг нито отсреща, нито пред мен, нито летят птички във въздуха
edit/ Не прекалено високата скорост е проблем, а безхаберието на хората!!
Колегата нито е упоменал място, нито час на събитието. Елементарно е да ви затапи, като каже, че е карал в 04:00 на магистралата.
А до колегата дето имало дупки по магистралата, аз от карулката на София до възвишението, (след което е първия завой) преспокойно си вдигам 270-80 и си намалявам. Разбира се, това е само когато няма никой друг нито отсреща, нито пред мен, нито летят птички във въздуха

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
sk. Катастрофи стават и в 4 през деня и в 4 през нощта... щото нали се сещаш, че не си единствения малоумник, който го прави! Отделно има хора пък, които използват по-спокойните часове от денонощието да пътуват на дълъг път
Ама ти това що да го мислиш..... - дано пораснеш и узрееш преди да стане белята! Щото е от такива като теб стават злокобните катастрофи - "не съм аз виновен че карам с 200, ами тая пенсия, че не знае как да се дръпне от пътя" нали така... е това е "безхаберието на хората"
Твърдо ЗА екстремните глоби и наказания съм! 50 км/ч над ограничението извън града - 2 години без книжка и 2000 лв глоба! Само това е начина! И радари на гъсто!
В България няма пътища за каране с над 150 и не бива да се прави! Черната хроника го доказва!

Ама ти това що да го мислиш..... - дано пораснеш и узрееш преди да стане белята! Щото е от такива като теб стават злокобните катастрофи - "не съм аз виновен че карам с 200, ами тая пенсия, че не знае как да се дръпне от пътя" нали така... е това е "безхаберието на хората"

Твърдо ЗА екстремните глоби и наказания съм! 50 км/ч над ограничението извън града - 2 години без книжка и 2000 лв глоба! Само това е начина! И радари на гъсто!
В България няма пътища за каране с над 150 и не бива да се прави! Черната хроника го доказва!
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Haralampi написа:Твърдо ЗА екстремните глоби и наказания съм! 50 км/ч над ограничението извън града - 2 години без книжка и 2000 лв глоба! Само това е начина! И радари на гъсто!

- Supawiza
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги прекратете спора понеже няма нищо общо с темата!
Това за което спорите е като "каца без дъно" ако ме разбирате.Винаги ще има хора които карат над допустимото не можете да го промените с спор в автомобилен форум!
Това за което спорите е като "каца без дъно" ако ме разбирате.Винаги ще има хора които карат над допустимото не можете да го промените с спор в автомобилен форум!
sk. написа:Абе ей, моралисти!! Айде стига с глупостите а? Ами ако излезна в 04:00 през нощта и давам газ по магистралата, пак ли ще съм убиец? Ами искам да давам газ и давам, като смотаните управници не могат да се светнат да инвестират в писта, която по-късно може да доведе огромно по мащабите си международно събиране и да изкарват от тази писта милиони. Че не е редно да се ръчка абдалксата и да караш на зиг-заг в трафика е ясно, но какво правят тези с бензин в кръвта?

По темата: Колега, доколкото си спомням можеше да се заиграеш с максималната скорост на един от каналите на ВАГКОМ-а, но само като я понижиш. Демек каквото направиш е необратимо.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Хората който се занимават с чипосване могат да ти премахнат ограничението ака изобщо в него е проблема
Хора, може би не сте виждали магистрала в 4 часа през ноща. Това представлява голям път с няколко платна. Тъмно е. Виждат се фарове и стопове (ако има). Предполагам сте виждали автомобил с включени фарове в тъмното. Можете да ги познаете по това, че светят силно! Разпознават се от около 1-2км.
Достатъчно ли узряхте, или е необходимо още да Ви опиша картинката?
Проблема е в хората, които изпреварват по двулентови пътища с насрещно движещи се автомобили. Такива, които не преценят добре ситуацията, не си познават автомобилите и тн.
Не говоря за екстремно шофиране в трафик, а за довеждането на автомобил до неговия v-max. За мен лично, казвам това с ръка на сърцето, много по-опасни моменти съм имал по път за морето, докато карам със 80-90км/ч, отколкото когато давам цялата газ на правата (сам разбира се). Бъркат се двете неща, което е кофти. Масово се налага мнение от типа "аз карам със 100-120 не е опасно", не е, ама е. Защото като пътуваш 4 часа примерно и започваш да се отпускаш, а когато даваш 15-20 секунди цялата газ си нащрек. Има доста разлика. Надявам се да не ме разберете погрешно

- Ludiq
- Автомобил:
- Двигател:
С тези модове и тази кутия толкова. 

Не мисля, че може да се очаква нещо повече от 210км/ч от дизел 110кс. Дори с чип не мисля, че би вдигнал повече от 10км/ч над тази скорост.
Върни се в “Дизелови агрегати”