голф 2 1.3 губи ток

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
peshkata26
Автомобил:
Двигател:

голф 2 1.3 губи ток

Мнениеот peshkata26 » Нед 25 сеп 2011 1:04

Здравейте колеги.Имам следният проблем.Карам голф 2 1.3 карб.купих нов акомулатор преди 5 месеца.Варта 45А. и сега акомулатора пада до минимум на 2 дни.Пробвах с други акомулатори оборотни и ефекта беше същия.Ходих при 3-ма ел.майстори за замерване на утечка и се оказа че нямам.Алтернатора също зарежда нормално.Не оставям нито един консуматор да работи,след като изгася колата.А акомулатора си заминава.Дори сутрин като стана и се опитам да запаля.Лампите на таблото не светят.Нямам лампа в багажника,а плафона съм го изключил и не свети дори при отворени врати.Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Re: голф 2 1.3 губи ток

Мнениеот ktamen » Нед 25 сеп 2011 6:49

Възможните причини за проблема са две - или имаш утечка или алтернатора не зарежда. Извода е да потърсиш четвърти майстор. Има и трета възможна причина - скапан акумулатор, но понеже пишеш, че и с други акумулатори се случва същото значи я изключваме.
Разгледай подобните теми и виж колегите кой майстор им е решил проблема. Ако Люлин ти е близо може да ме потърсиш на лични и мен. Диагнозата би трябвало да е много лесна.

garfield
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот garfield » Вто 27 сеп 2011 12:20

според мен е генератора че не зарежда.Може да провериш и да не ти е охлабен пистовия ремък- при мен беше така и ми падаше тока

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 27 сеп 2011 12:23

Щом казваш, че си опитал с повече от един акумулатор => отпада
Остава утечка или незареждащ алтернатор поради някаква причина. Няма от какво друго да падне. Не търси призраци, няма да ги намериш :beer

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Вто 27 сеп 2011 13:39

Лампите на таблото не светят

За да дръпне всичкия ток за 1 нощ,трябва да е сериозен консуматор.
Сещам се само за ел.мотора на радиатора(да се включва без причина)
Музики,усилвател?
Казваш,че и с друг акумулатор е така.Значи не е той.
Алтернатора също отпада,защото и да не е закачен,сутринта ще светнат поне лампите.

Потребителски аватар
Zerga3GT
Автомобил: Golf A3
Двигател: ABU 94
Контакти:

Мнениеот Zerga3GT » Вто 27 сеп 2011 13:49

i.e.i написа:Сещам се само за ел.мотора на радиатора(да се включва без причина)
Музики,усилвател?

Може и някой кабел да дава на късо някъде. Мислех си да не е закъсан кабела за маса на двигателя но щом събаря акумулатора за една нощ не е от там.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Вто 27 сеп 2011 15:40

Колега, при откачване на единия полюс на акумулатора /масата/ вижда ли се искра на клемата / макар и малка/?

Казваш, че няма утечка, а как я мериха майсторите???

Ако си с гараж,откачи акумулатора и изчакай достатъчно дълго за да провериш дали сам се разрежда.

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Вто 27 сеп 2011 16:20

на запален двигател колко волта показва на клемите.измери също на загасен всичко и пусната аларма,ако имаш колко А тегли.за ад пада за едн ден трябва да имаш поне 1.5-2Аh товар постоянно от някъде.

peshkata26
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот peshkata26 » Сря 28 сеп 2011 8:23

Колеги,при откачане на клемата и допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира.Аларма нямам.Няма и накъсан кабел на масата.За утечка отпада,защото и вчера пак замерваха с мултицет при откачена клема.Дори с някаква лампичка при която ми казаха,че и при най-малката консумация щяла да светне дори не и много силно.Възможно ли е да е от алтернатора(нищо че зарежда нормално на място) при движение да спира да зарежда.И все едно си карам само на акомулатор.Това ми го каза един дядо,които на времето е карал Лада и така му е станало и при смяна на алтернатора нещата са се оправили.Мисля да пробвам и с алтернатора и после незнам.Ако някой се сеща нещо давайте съвети моля ви защото това не си е работа.Кабелите за ток ми седят на задната седалка. :banghead:

kasabov_g

Мнениеот kasabov_g » Сря 28 сеп 2011 12:47

Добре си гадаеме тук,но трябва да се мери.Логично би било когато са мерили колата за утечка да измерят и параметрите на зареждане от генератора.Това мисля,че се прави при купуване на нов акумолатор и заверка на гаранцията.Мога да предложа един бабешки метод,колкото да звучи наивно и глупаво.Когато не ползваш колата/в работно време,през ноща/ откачаи акумолатора и виж по този начин колко дни ще изкара.Проблемът по всяка вероятност е елементарен,трябва да намериш точният човек да го отстрани.Вместо да правиш експерименти потърси добър електричар.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 28 сеп 2011 13:00

допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира

Ако няма консумация няма искра.Смени ампермера или майстора,трябва да покаже.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 28 сеп 2011 13:02

peshkata26 написа:Колеги,при откачане на клемата и допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира.Аларма нямам.Няма и накъсан кабел на масата.За утечка отпада,защото и вчера пак замерваха с мултицет при откачена клема.Дори с някаква лампичка при която ми казаха,че и при най-малката консумация щяла да светне дори не и много силно.Възможно ли е да е от алтернатора(нищо че зарежда нормално на място) при движение да спира да зарежда.И все едно си карам само на акомулатор.Това ми го каза един дядо,които на времето е карал Лада и така му е станало и при смяна на алтернатора нещата са се оправили.Мисля да пробвам и с алтернатора и после незнам.Ако някой се сеща нещо давайте съвети моля ви защото това не си е работа.Кабелите за ток ми седят на задната седалка. :banghead:

Ами вземи си един мултицет, прекарай си жици от акумулатора до купето и ще знаеш във всеки един момент дали се зарежда акумулатора. Проблема ти е супер елементарен, къде ги намираш тези майстори.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 28 сеп 2011 13:08

i.e.i написа:
допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира

Ако няма консумация няма искра.Смени ампермера или майстора,трябва да покаже.

Това е отговорът. Има ли искра - има някакъв консуматор. :idea: Явно тези мастори, дето са мерили... или не знаят как или какво да мерят mhihi

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Сря 28 сеп 2011 13:13

Искрата явно зарежда някакъв кондензатор и само от тази искра не могат да се правят никакви изводи.

Потребителски аватар
i.e.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот i.e.i » Сря 28 сеп 2011 13:18

В твоята кола всичко е след прекъсвач(ключ) и не трябва да има искра,ако няма нищо вкл. и вратите са затворени.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”