голф 2 1.3 губи ток
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 2 1.3 губи ток
Здравейте колеги.Имам следният проблем.Карам голф 2 1.3 карб.купих нов акомулатор преди 5 месеца.Варта 45А. и сега акомулатора пада до минимум на 2 дни.Пробвах с други акомулатори оборотни и ефекта беше същия.Ходих при 3-ма ел.майстори за замерване на утечка и се оказа че нямам.Алтернатора също зарежда нормално.Не оставям нито един консуматор да работи,след като изгася колата.А акомулатора си заминава.Дори сутрин като стана и се опитам да запаля.Лампите на таблото не светят.Нямам лампа в багажника,а плафона съм го изключил и не свети дори при отворени врати.Ако някой може да помогне ще съм много благодарен.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: голф 2 1.3 губи ток
Възможните причини за проблема са две - или имаш утечка или алтернатора не зарежда. Извода е да потърсиш четвърти майстор. Има и трета възможна причина - скапан акумулатор, но понеже пишеш, че и с други акумулатори се случва същото значи я изключваме.
Разгледай подобните теми и виж колегите кой майстор им е решил проблема. Ако Люлин ти е близо може да ме потърсиш на лични и мен. Диагнозата би трябвало да е много лесна.
Разгледай подобните теми и виж колегите кой майстор им е решил проблема. Ако Люлин ти е близо може да ме потърсиш на лични и мен. Диагнозата би трябвало да е много лесна.
според мен е генератора че не зарежда.Може да провериш и да не ти е охлабен пистовия ремък- при мен беше така и ми падаше тока
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Щом казваш, че си опитал с повече от един акумулатор => отпада
Остава утечка или незареждащ алтернатор поради някаква причина. Няма от какво друго да падне. Не търси призраци, няма да ги намериш
Остава утечка или незареждащ алтернатор поради някаква причина. Няма от какво друго да падне. Не търси призраци, няма да ги намериш

Лампите на таблото не светят
За да дръпне всичкия ток за 1 нощ,трябва да е сериозен консуматор.
Сещам се само за ел.мотора на радиатора(да се включва без причина)
Музики,усилвател?
Казваш,че и с друг акумулатор е така.Значи не е той.
Алтернатора също отпада,защото и да не е закачен,сутринта ще светнат поне лампите.
- Zerga3GT
- Автомобил: Golf A3
- Двигател: ABU 94
- Контакти:
i.e.i написа:Сещам се само за ел.мотора на радиатора(да се включва без причина)
Музики,усилвател?
Може и някой кабел да дава на късо някъде. Мислех си да не е закъсан кабела за маса на двигателя но щом събаря акумулатора за една нощ не е от там.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
Колега, при откачване на единия полюс на акумулатора /масата/ вижда ли се искра на клемата / макар и малка/?
Казваш, че няма утечка, а как я мериха майсторите???
Ако си с гараж,откачи акумулатора и изчакай достатъчно дълго за да провериш дали сам се разрежда.
Казваш, че няма утечка, а как я мериха майсторите???
Ако си с гараж,откачи акумулатора и изчакай достатъчно дълго за да провериш дали сам се разрежда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
на запален двигател колко волта показва на клемите.измери също на загасен всичко и пусната аларма,ако имаш колко А тегли.за ад пада за едн ден трябва да имаш поне 1.5-2Аh товар постоянно от някъде.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги,при откачане на клемата и допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира.Аларма нямам.Няма и накъсан кабел на масата.За утечка отпада,защото и вчера пак замерваха с мултицет при откачена клема.Дори с някаква лампичка при която ми казаха,че и при най-малката консумация щяла да светне дори не и много силно.Възможно ли е да е от алтернатора(нищо че зарежда нормално на място) при движение да спира да зарежда.И все едно си карам само на акомулатор.Това ми го каза един дядо,които на времето е карал Лада и така му е станало и при смяна на алтернатора нещата са се оправили.Мисля да пробвам и с алтернатора и после незнам.Ако някой се сеща нещо давайте съвети моля ви защото това не си е работа.Кабелите за ток ми седят на задната седалка. 

Добре си гадаеме тук,но трябва да се мери.Логично би било когато са мерили колата за утечка да измерят и параметрите на зареждане от генератора.Това мисля,че се прави при купуване на нов акумолатор и заверка на гаранцията.Мога да предложа един бабешки метод,колкото да звучи наивно и глупаво.Когато не ползваш колата/в работно време,през ноща/ откачаи акумолатора и виж по този начин колко дни ще изкара.Проблемът по всяка вероятност е елементарен,трябва да намериш точният човек да го отстрани.Вместо да правиш експерименти потърси добър електричар.
допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира
Ако няма консумация няма искра.Смени ампермера или майстора,трябва да покаже.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
peshkata26 написа:Колеги,при откачане на клемата и допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира.Аларма нямам.Няма и накъсан кабел на масата.За утечка отпада,защото и вчера пак замерваха с мултицет при откачена клема.Дори с някаква лампичка при която ми казаха,че и при най-малката консумация щяла да светне дори не и много силно.Възможно ли е да е от алтернатора(нищо че зарежда нормално на място) при движение да спира да зарежда.И все едно си карам само на акомулатор.Това ми го каза един дядо,които на времето е карал Лада и така му е станало и при смяна на алтернатора нещата са се оправили.Мисля да пробвам и с алтернатора и после незнам.Ако някой се сеща нещо давайте съвети моля ви защото това не си е работа.Кабелите за ток ми седят на задната седалка.
Ами вземи си един мултицет, прекарай си жици от акумулатора до купето и ще знаеш във всеки един момент дали се зарежда акумулатора. Проблема ти е супер елементарен, къде ги намираш тези майстори.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
i.e.i написа:допиране до акомулатора дава еденична искра и после спира
Ако няма консумация няма искра.Смени ампермера или майстора,трябва да покаже.
Това е отговорът. Има ли искра - има някакъв консуматор.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Искрата явно зарежда някакъв кондензатор и само от тази искра не могат да се правят никакви изводи.
В твоята кола всичко е след прекъсвач(ключ) и не трябва да има искра,ако няма нищо вкл. и вратите са затворени.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”