Някой слагал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
Някой слагал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто
Някой монтирал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто, което е с ръчни заводско. Интересувам се предимно за предни, но и задни не е лошо. Та ако някой е правил тая интервенция - би ли ми обяснил подробно как става. И по ЕТКА излиза, че механизмите на Голф 3 и Венто са различни - на Венто и Голф 3 комби е един, на Голф 3 с 3/5 врати - друг. Дали е така?
Колега май никой не е слагал ел.стъкла допълнително. И мен ме интересува дали може , и съответно колко пари излиза? Много е неудобно с туй ръчното отваряне .. взе да ме дразни вече, тъпите германци ми сложили ел. огледала , а не ми сложили ел.стъкла...сякаш всеки ден си намествам страничните огледала...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Някой слагал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто
Vento написа:Някой монтирал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто, което е с ръчни заводско. Интересувам се предимно за предни, но и задни не е лошо. Та ако някой е правил тая интервенция - би ли ми обяснил подробно как става. И по ЕТКА излиза, че механизмите на Голф 3 и Венто са различни - на Венто и Голф 3 комби е един, на Голф 3 с 3/5 врати - друг. Дали е така?
Аз смянах единия механизъм на предната врата на вентото. Сложих от голф 3 и напълно съвпаднаха. В моя случай имаше сходство. Механизъма беше от голф с 5 врати.
- Vento
- Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
- Двигател: ABS+ABF+ABV
hristian37 - я кажи, много работа ли е, как и откъде се пуска инсталация, откъде вземаш ток и има ли някакви тънкости? И какво трябва да ми дадат, за да е пълен комплекта - освен моторчета, шини с въжета, копчетата на вратите и какви релета има и какво още?
niks76 - аз чакам от някаква ударена кола да взема и ще взема абсолютно всичко - пълен комплект! Иначе не съм навит на побългаряване.
Проблемът е, че от 1 месец близо шофьорското стъкло се вдига доста трудно и прескача зъбчатката - явно вече е износено и за смяна. И така и така ще се сменя, а ръчните не ме радват, се оглеждам за ел. Но искам да знам как точно става. Иначе един приятел е имал пълен комплект и ги е дал за 150лв. и каза, че двамата с него ще ги монтираме, само да намери пак.
niks76 - аз чакам от някаква ударена кола да взема и ще взема абсолютно всичко - пълен комплект! Иначе не съм навит на побългаряване.
Проблемът е, че от 1 месец близо шофьорското стъкло се вдига доста трудно и прескача зъбчатката - явно вече е износено и за смяна. И така и така ще се сменя, а ръчните не ме радват, се оглеждам за ел. Но искам да знам как точно става. Иначе един приятел е имал пълен комплект и ги е дал за 150лв. и каза, че двамата с него ще ги монтираме, само да намери пак.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
днес след като вчера обиколх доста морги и ми искаха най-евтино 60лв за машинка с колегата dodi_brodi си направихме партия и си купихме за 150лв от Илиенци китайски комплект за 4стъкла - вътре има яко кабели и 7копчета-много готини-монтажа става елементарно - с преходник се слага на мястото на ръчката- използва си се оригиналния стъклоподемник-монтажа става за 15мин на врата- кабелите са също елементарни-там инсталацията ти е готова- само + и - вразваш и си готов - и на пасата и на голфа ми станаха добре- доволни сме и двамата. Колко ще издаржат незнам ама........ оак повтарям за сега сме доволни и двамата 

- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- anger
- Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
- Двигател:
Колега, не съм монтирал, само съм си блъскал главата да ремонтирам моите, но съм и купувал всички механизми без преден десен. Мога да те уверя, че на Голф 3 комби механизмите са абсолютно същите като за Голф 3 с 5 врати. Иначе управлението става от платката във всеки един механизъм - има си релета и т. н.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”