Някой слагал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Vento
Автомобил: Vento+Golf 2+Golf 3
Двигател: ABS+ABF+ABV

Някой слагал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто

Мнениеот Vento » Пет 18 авг 2006 20:29

Някой монтирал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто, което е с ръчни заводско. Интересувам се предимно за предни, но и задни не е лошо. Та ако някой е правил тая интервенция - би ли ми обяснил подробно как става. И по ЕТКА излиза, че механизмите на Голф 3 и Венто са различни - на Венто и Голф 3 комби е един, на Голф 3 с 3/5 врати - друг. Дали е така?

Потребителски аватар
Achooo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Achooo » Нед 03 сеп 2006 18:58

Колега май никой не е слагал ел.стъкла допълнително. И мен ме интересува дали може , и съответно колко пари излиза? Много е неудобно с туй ръчното отваряне .. взе да ме дразни вече, тъпите германци ми сложили ел. огледала , а не ми сложили ел.стъкла...сякаш всеки ден си намествам страничните огледала... :x :!:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Нед 03 сеп 2006 19:02

аз днес слагах на пасат и на голфа ми - доволен съм :D

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой слагал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто

Мнениеот DAXC » Нед 03 сеп 2006 19:32

Vento написа:Някой монтирал ли е ел. стъкла на Голф 3/Венто, което е с ръчни заводско. Интересувам се предимно за предни, но и задни не е лошо. Та ако някой е правил тая интервенция - би ли ми обяснил подробно как става. И по ЕТКА излиза, че механизмите на Голф 3 и Венто са различни - на Венто и Голф 3 комби е един, на Голф 3 с 3/5 врати - друг. Дали е така?

Аз смянах единия механизъм на предната врата на вентото. Сложих от голф 3 и напълно съвпаднаха. В моя случай имаше сходство. Механизъма беше от голф с 5 врати.

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Нед 03 сеп 2006 20:12

на Г3 5врати и венто по4ти вси4ко е еднакво ,машинките на триврат голф стават само за триврат,за да монтираш електри4ески ти трябват машинките комплект с жилата ,коп4етата релета и да си направиш ел.инсталация за тях

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Нед 03 сеп 2006 22:33

hristian37 - я кажи, много работа ли е, как и откъде се пуска инсталация, откъде вземаш ток и има ли някакви тънкости? И какво трябва да ми дадат, за да е пълен комплекта - освен моторчета, шини с въжета, копчетата на вратите и какви релета има и какво още?

niks76 - аз чакам от някаква ударена кола да взема и ще взема абсолютно всичко - пълен комплект! Иначе не съм навит на побългаряване.

Проблемът е, че от 1 месец близо шофьорското стъкло се вдига доста трудно и прескача зъбчатката - явно вече е износено и за смяна. И така и така ще се сменя, а ръчните не ме радват, се оглеждам за ел. Но искам да знам как точно става. Иначе един приятел е имал пълен комплект и ги е дал за 150лв. и каза, че двамата с него ще ги монтираме, само да намери пак.

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Нед 03 сеп 2006 22:39

днес след като вчера обиколх доста морги и ми искаха най-евтино 60лв за машинка с колегата dodi_brodi си направихме партия и си купихме за 150лв от Илиенци китайски комплект за 4стъкла - вътре има яко кабели и 7копчета-много готини-монтажа става елементарно - с преходник се слага на мястото на ръчката- използва си се оригиналния стъклоподемник-монтажа става за 15мин на врата- кабелите са също елементарни-там инсталацията ти е готова- само + и - вразваш и си готов - и на пасата и на голфа ми станаха добре- доволни сме и двамата. Колко ще издаржат незнам ама........ оак повтарям за сега сме доволни и двамата :D

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 сеп 2006 23:15

Аз бих си зел от моргата.Тея китаиските освен ядове след 2 години пак ще си купиш нови "по-модни.Четох обаче някаде в форума че некви пичове барабар с монтажа слагали за към 50лв. двете врати.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Нед 03 сеп 2006 23:17

50?? Къде това, аз не искам нови само да ми правят мойте че преди месец ми ги правиха в Лозенец сервиза ( гаража ) и сега пак ги няма никви!!!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 03 сеп 2006 23:29

Разрови се в тарсачката цената е ориентировачна ставаше вапрос за некви суми 40до 80лв за двата предни.Мисля че ставаше вапрос за варна.Иначе преди години вуичо ми на стария си мерцедес сложи за 80-100лв двете предни.

Потребителски аватар
Vento

Мнениеот Vento » Нед 03 сеп 2006 23:37

Тия китайските са пълни ментета, слагали са хора и се скапват бързо. А и аз искамд а си стане точно като са оригиналните - с копчетата на дръжката и т.н. Ако някой е монтирал такива - да сподели.

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Пон 04 сеп 2006 12:58

Колега, не съм монтирал, само съм си блъскал главата да ремонтирам моите, но съм и купувал всички механизми без преден десен. Мога да те уверя, че на Голф 3 комби механизмите са абсолютно същите като за Голф 3 с 5 врати. Иначе управлението става от платката във всеки един механизъм - има си релета и т. н.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”