Колеги, аз не съм някакъв спец по промивки и т.н. химии за двигател, но искам да споделя преживяно. Опел Омега А 2.3 атмосферен дизел. Караме "служебно", масло се сменя на 6 месеца (километри над позволеното). В един момент ни идва гениалната идея (инспирирана от майстори) да измием мотора, че "с тия вашите смени на масло кой знае какво има вътре". Абе, вярно е. Така сипват там каквото трябва (като "препарат"), поработи 15 минути, да речем, източиха, ново масло и айде, бегайте. Сервизът е сериозен и преди са ни ремонтирали и прочее по колите...
Така, на следващата сутрин - петно под колата, викам - то е от друг (нали е улица, всеки си капе

)
Да, да, ама моторът си се разтече... явно се е било спекла кирта яко и си е била изпозапушила всички дупки, семеринги, тапички. И да ви кажа не останах очарован от постигнатото - нито се е подобрил моторът, нито се е влошил, де.
Та мисълта ми е - за какво ти е на здрава глава болест? (Не знам каква ти е колата, вероятно не е Омега отпреди 25 г., та при теб вероятно няма да е и такъв резултата)