С какво масло карате дизелите си?

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Re: С какво масло карате дизелите си?

Мнениеот pokimon » Пон 26 сеп 2011 16:17

radi_nrj написа:В събота трябваше да сменя маслото преди да отпътувам за Синеморец и понеже склада, от който взимаме JB German Oil явно беше в годишен отпуск се принудих да сложа такова:
Изображение

Маслото скъпо ама на 16 годишно AAZ при 3000об/мин да чуваш само триенето на гумите по АМ Тракия - Безценно!!!

ехеее,двигателя ще празнува мисля.......
я кажи на празен ход шумът понижи ли се драстично или само малко?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 26 сеп 2011 21:26

pafoo написа:Колеги кажета само всеки сигурен ли е в маслото което купува,ако маслото е менте то на етикета може да си пише каквото и да е и в крайна сметка какво правим пак нищо

Аз специално съм сигурен - от 11 години купувам масла от вносителите на харесваните от мен марки - нямал съм случай на ментета!

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 26 сеп 2011 21:51

pokimon написа:я кажи на празен ход шумът понижи ли се драстично или само малко?

Не мога да кажа защото при празен ход дрънчи гърнето. Смятам тая събота да го оправя и се надявам да мога кажа mhihi .

K
Автомобил: Passat B6
Двигател: DSG 4x4 CBBB

Мнениеот K » Пон 26 сеп 2011 22:27

radi_nrj написа:
pokimon написа:я кажи на празен ход шумът понижи ли се драстично или само малко?

Не мога да кажа защото при празен ход дрънчи гърнето. Смятам тая събота да го оправя и се надявам да мога кажа mhihi .

Чак такава разлика ли има спрямо останалите масла? От други места съм чувал хубави отзиви за тези масла, ама много скъпи. Струва ли си?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Вто 27 сеп 2011 0:06

Я издай точно какво се води това,Лонг лайф 3 ли да искам като отида и за моя какъв вид да взема,че съм за смяна и аз ?

gancho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gancho » Вто 27 сеп 2011 8:28

radi_nrj написа:В събота трябваше да сменя маслото преди да отпътувам за Синеморец и понеже склада, от който взимаме JB German Oil явно беше в годишен отпуск се принудих да сложа такова:
Изображение

Маслото скъпо ама на 16 годишно AAZ при 3000об/мин да чуваш само триенето на гумите по АМ Тракия - Безценно!!!

Колега,би ли споделил колко струва това масло и откъде го купи.Други колеги ако знаят и други цени да казват,Еуратек ли,Порше БГ или други места?

the_tupan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот the_tupan » Вто 27 сеп 2011 11:00

gancho написа:
Изображение

Колега,би ли споделил колко струва това масло и откъде го купи.Други колеги ако знаят и други цени да казват,Еуратек ли,Порше БГ или други места?

http://bparts-bg.com/category/446/vag.html :beer

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Вто 27 сеп 2011 14:13

gancho написа:Колега,би ли споделил колко струва това масло и откъде го купи.Други колеги ако знаят и други цени да казват,Еуратек ли,Порше БГ или други места?

Не си струва защото Aral и JB German Oil със същата спецификация 5w30 Long Life III струва 120лв за 5л ама просто бях на зор. Тая туба я взех 190лв, но беше единствената, която намерих в събота на обяд(старото беше на над 16000, а ми предстояха 1500км път). След смяната на маслото колата постави рекорд за най-нисък разход - 5,91l/100km (744km с 44l Ромпетролска нафта) дали има връзка не знам.

Тук един апел към всички с турбо дизели!!! Слагайте 5w30 или 5w40 особено както идва зима, че докато е студена колата с 10w40(камо ли 15вw40) турбото не се маже добре, а последиците от това са страшни.

Потребителски аватар
achodemo
Автомобил: GOLF IV
Двигател: AHF ASZ

Мнениеот achodemo » Вто 27 сеп 2011 19:55

radi_nrj написа:
gancho написа:Колега,би ли споделил колко струва това масло и откъде го купи.Други колеги ако знаят и други цени да казват,Еуратек ли,Порше БГ или други места?

Не си струва защото Aral и JB German Oil със същата спецификация 5w30 Long Life III струва 120лв за 5л ама просто бях на зор. Тая туба я взех 190лв, но беше единствената, която намерих в събота на обяд(старото беше на над 16000, а ми предстояха 1500км път). След смяната на маслото колата постави рекорд за най-нисък разход - 5,91l/100km (744km с 44l Ромпетролска нафта) дали има връзка не знам.

Тук един апел към всички с турбо дизели!!! Слагайте 5w30 или 5w40 особено както идва зима, че докато е студена колата с 10w40(камо ли 15вw40) турбото не се маже добре, а последиците от това са страшни.

190лв. Си е стабилна цифра за 5л масло , колкото и да е добро .
И да не съм в офф , аз също заставам зад това

Потребителски аватар
pokimon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokimon » Вто 27 сеп 2011 21:32

След смяната на маслото колата постави рекорд за най-нисък разход - 5,91l/100km (744km с 44l Ромпетролска нафта) дали има връзка не знам.

Има има и аз от 2 седмици съм с 5w30 на castrol (излезе ми много на сметка) и разхода е надоло.Ще наблюдавам и ще пиша пак.

Потребителски аватар
KASPARIAN
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KASPARIAN » Сря 28 сеп 2011 8:29

двигателя с 10W40 BP,добро масло за сега не го гори

Потребителски аватар
pafoo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pafoo » Съб 01 окт 2011 10:44

колеги дайте съвет,чудя се дали сега преди смяна на маслото да не направя промивка на двигателя какво ще кажете и с каква добавка да го направя ако сте за
впрочем купих масло от юнитреид специал плюс 5/40 204лв(с голяма отстъпка за мен та на 120)
искам да промия двигателя защото когато я взех колата и сипах политрон и честно казано съм доволен но най добре си е с оригинално масло според мен незнам преди с какво е карана и мисля,че ще и се отрази добре

Потребителски аватар
sam_boha
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sam_boha » Съб 01 окт 2011 11:04

Колеги, аз не съм някакъв спец по промивки и т.н. химии за двигател, но искам да споделя преживяно. Опел Омега А 2.3 атмосферен дизел. Караме "служебно", масло се сменя на 6 месеца (километри над позволеното). В един момент ни идва гениалната идея (инспирирана от майстори) да измием мотора, че "с тия вашите смени на масло кой знае какво има вътре". Абе, вярно е. Така сипват там каквото трябва (като "препарат"), поработи 15 минути, да речем, източиха, ново масло и айде, бегайте. Сервизът е сериозен и преди са ни ремонтирали и прочее по колите...

Така, на следващата сутрин - петно под колата, викам - то е от друг (нали е улица, всеки си капе :) )
Да, да, ама моторът си се разтече... явно се е било спекла кирта яко и си е била изпозапушила всички дупки, семеринги, тапички. И да ви кажа не останах очарован от постигнатото - нито се е подобрил моторът, нито се е влошил, де.

Та мисълта ми е - за какво ти е на здрава глава болест? (Не знам каква ти е колата, вероятно не е Омега отпреди 25 г., та при теб вероятно няма да е и такъв резултата)

Потребителски аватар
radi_nrj

Мнениеот radi_nrj » Съб 01 окт 2011 11:31

Днес сменях гърне в сервиз на колега от форума и на рафта видях няколко туби 5W30 Long life III оригинално VAG за по 150лв тубата. Идеше ми да се ухапя за гъза като знам колко платих моето. Сервиза е в Орландовци на Първа българска армия преди Лукоил с Големи рекламни надписи Walker.

Потребителски аватар
kn9453
Автомобил:
Двигател: AHF 99

Мнениеот kn9453 » Съб 01 окт 2011 20:37

radi_nrj написа:Днес сменях гърне в сервиз на колега от форума и на рафта видях няколко туби 5W30 Long life III оригинално VAG за по 150лв тубата. Идеше ми да се ухапя за гъза като знам колко платих моето. Сервиза е в Орландовци на Първа българска армия преди Лукоил с Големи рекламни надписи Walker.

Е не се сдържах....
но за 150лв. това масло и то "оригинално"- това ми звучи като реклама. Сега остава и някой да повярва и да се "юрне" да купува

Върни се в “Дизелови агрегати”