За Цифровите апарати - фото кът...
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
Какво е мнението ви за Nikon D5100? Обмислям смяна на супер зуума ми с нисък клас DSLR, като държа на въртящия се екран, примерно. За Канон-аджиите ще кажа, че гледах и ревюта на този срещу Canon 600D и ги представят като равностойни, а пък и вече съм свикнал с Nikon като подредба на бутони и менюта.
- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
theraven написа:Са ако ше рисуваме - да рисуваме![]()
![]()
![]()
ко речи

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stankoff написа:Какво е мнението ви за Nikon D5100? Обмислям смяна на супер зуума ми с нисък клас DSLR, като държа на въртящия се екран, примерно. За Канон-аджиите ще кажа, че гледах и ревюта на този срещу Canon 600D и ги представят като равностойни, а пък и вече съм свикнал с Nikon като подредба на бутони и менюта.
Все хубави неща за 5100-то. Като единствен минус може да се каже, че е безмоторно тяло, но силно ме съмнява да снимаш със стари никонски обективи, а всички нови са с мотори, така че...600D-то е подобно, но ако питаш мен не го отписвай тотално щото в интерес на истината е съвсеееееееееееем леко по-добро от никоня. Най-добре иди в магазина пипни ги и двата щракни 1-2 тестови кадъра и тогава решавай

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги какво ще кажете са Cannon EOS 1000D http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoap ... p26309696/ . Струва ли си 

- xploda
- Двигател:
donotdisturb написа:Колеги какво ще кажете са Cannon EOS 1000D http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoap ... p26309696/ . Струва ли си
Не, тва е старо тяло. Вече си има заместник - 1100 и парите са му същите и е по-добър, като цяло

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
theraven написа:Са ако ше рисуваме - да рисуваме![]()
![]()
![]()

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
xploda написа:donotdisturb написа:Колеги какво ще кажете са Cannon EOS 1000D http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoap ... p26309696/ . Струва ли си
Не, тва е старо тяло. Вече си има заместник - 1100 и парите са му същите и е по-добър, като цяло
A 1100 снима и видео

joromnt написа:Това трябва да е човечето на Севън Ъп![]()
Има си и име - казва се Fido Dido
За да не пиша ново мнение ще добавя тук как се справя Lumix FZ100 на видео при много "грозни" условия - Продължително снимане от ръка, много светли и тъмни участъци в кадъра и резки смени на осветеността.
Далеч е от големия динамичен обхват на хубавите камери с големи сензори, няма достатъчно изчислителна мощност да компенсира бързо при резки промени на осветеността, но за това което е се справя прекрасно.
Със качествен външен микрофон записва доста по-ниски честоти.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
stankoff написа:Какво е мнението ви за Nikon D5100? Обмислям смяна на супер зуума ми с нисък клас DSLR, като държа на въртящия се екран, примерно. За Канон-аджиите ще кажа, че гледах и ревюта на този срещу Canon 600D и ги представят като равностойни, а пък и вече съм свикнал с Nikon като подредба на бутони и менюта.
мога да ти кажа че 5100 е екстра, но подребата на бутоните и менюто е различно от модел до модел на Никон.
Лично на мен D5100 ми е е по удобен от 600D на Канон
Ползвам Никон Д3100. Въудушевен от снимките който прави, един приятел си взе Никон Д5100. Първия път тръгваме да снимаме заедно, и аз ще му показвам
Срам, че то една камара копчалак различни от моите
Та се учихме заедно. Има обаче доста запамените сцени, доста лесен е за работа, екрана се върти. Абе радва фотото 

- Outfeed
- Автомобил: VW EOS
- Двигател: TSI
След 2-3 седмици умуване се спрях на модела, който ще взимам. Canon 500D с китовия обектив (но този с стабилизатор на изображението). Да, обаче сега като се поразрових да видя от кой сайт точно да го поръчам (като най-добра ценова оферта), оказа се, че в Техномаркет и Технополис, където цените са може би най-ниски количествата са изчерпани. На това му казвам "късметец". :/
Някой да е поръчвал фото консумативи наскоро от български сайт, за да сподели актуални изгодни цени за този модел?
Някой да е поръчвал фото консумативи наскоро от български сайт, за да сподели актуални изгодни цени за този модел?
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Мой съвет е да не го купуваш от такъв тип магазини. Има си специализирани магазини за фотография и то не малко поръчай си го от тях, а и съм 90% сигурен че и гаранцията им е по- голяма там
Разликата в цената едва ли е съществена

- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
napster написа:Мой съвет е да не го купуваш от такъв тип магазини. Има си специализирани магазини за фотография и то не малко поръчай си го от тях, а и съм 90% сигурен че и гаранцията им е по- голяма тамРазликата в цената едва ли е съществена
Според мен и в двата случая идват от едно и също място

Разликата е в количествата които поръчват отделните вериги и съответно отстъпките които ползват

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Разликата между 500 и 550 е 150лв а разликата във възможностите:
http://www.dpreview.com/previews/canoneos550d/
В линка малко по-надолу има сравнителна табличка. Виж и прецени
http://www.dpreview.com/previews/canoneos550d/
В линка малко по-надолу има сравнителна табличка. Виж и прецени

- xploda
- Двигател:
Outfeed написа:След 2-3 седмици умуване се спрях на модела, който ще взимам. Canon 500D с китовия обектив (но този с стабилизатор на изображението). Да, обаче сега като се поразрових да видя от кой сайт точно да го поръчам (като най-добра ценова оферта), оказа се, че в Техномаркет и Технополис, където цените са може би най-ниски количествата са изчерпани. На това му казвам "късметец". :/
Това е старо тяло, вече не се продава ново, затова не можеш и няма да можеш да си го намериш нов, а и да го намериш ще е на цената на по-новите и по-хубави тела.
Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”