За Цифровите апарати - фото кът...
- 
				stankoff
- Автомобил:
- Двигател:
Re: За Цифровите апарати - фото кът...
Какво е мнението ви за Nikon D5100? Обмислям смяна на супер зуума ми с нисък клас DSLR, като държа на въртящия се екран, примерно. За Канон-аджиите ще кажа, че гледах и ревюта на този срещу Canon 600D и ги представят като равностойни, а пък и вече съм свикнал с Nikon като подредба на бутони и менюта.

- vaso18
- T.N.T.
- Автомобил:
- Двигател:
theraven написа:Са ако ше рисуваме - да рисуваме

ко речи

- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
stankoff написа:Какво е мнението ви за Nikon D5100? Обмислям смяна на супер зуума ми с нисък клас DSLR, като държа на въртящия се екран, примерно. За Канон-аджиите ще кажа, че гледах и ревюта на този срещу Canon 600D и ги представят като равностойни, а пък и вече съм свикнал с Nikon като подредба на бутони и менюта.
Все хубави неща за 5100-то. Като единствен минус може да се каже, че е безмоторно тяло, но силно ме съмнява да снимаш със стари никонски обективи, а всички нови са с мотори, така че...600D-то е подобно, но ако питаш мен не го отписвай тотално щото в интерес на истината е съвсеееееееееееем леко по-добро от никоня. Най-добре иди в магазина пипни ги и двата щракни 1-2 тестови кадъра и тогава решавай

- donotdisturb
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колеги какво ще кажете са Cannon EOS 1000D http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoap ... p26309696/ . Струва ли си  

- xploda
- Двигател:
donotdisturb написа:Колеги какво ще кажете са Cannon EOS 1000D http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoap ... p26309696/ . Струва ли си
Не, тва е старо тяло. Вече си има заместник - 1100 и парите са му същите и е по-добър, като цяло

- Luciano
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.9TDI AHF
- Контакти:
theraven написа:Са ако ше рисуваме - да рисуваме

+18
 +18
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
xploda написа:donotdisturb написа:Колеги какво ще кажете са Cannon EOS 1000D http://www.pazaruvaj.com/cifrovi-fotoap ... p26309696/ . Струва ли си
Не, тва е старо тяло. Вече си има заместник - 1100 и парите са му същите и е по-добър, като цяло
A 1100 снима и видео
 . Машинката не е лоша, вуйчото на жена ми си взе на скоро и инах възможност да го разгледам. За парите си е идеален.
 . Машинката не е лоша, вуйчото на жена ми си взе на скоро и инах възможност да го разгледам. За парите си е идеален.joromnt написа:Това трябва да е човечето на Севън Ъп
Има си и име - казва се Fido Dido
За да не пиша ново мнение ще добавя тук как се справя Lumix FZ100 на видео при много "грозни" условия - Продължително снимане от ръка, много светли и тъмни участъци в кадъра и резки смени на осветеността.
Далеч е от големия динамичен обхват на хубавите камери с големи сензори, няма достатъчно изчислителна мощност да компенсира бързо при резки промени на осветеността, но за това което е се справя прекрасно.
Със качествен външен микрофон записва доста по-ниски честоти.
- alexx
- Автомобил: SantaFe
- Двигател:
stankoff написа:Какво е мнението ви за Nikon D5100? Обмислям смяна на супер зуума ми с нисък клас DSLR, като държа на въртящия се екран, примерно. За Канон-аджиите ще кажа, че гледах и ревюта на този срещу Canon 600D и ги представят като равностойни, а пък и вече съм свикнал с Nikon като подредба на бутони и менюта.
мога да ти кажа че 5100 е екстра, но подребата на бутоните и менюто е различно от модел до модел на Никон.
Лично на мен D5100 ми е е по удобен от 600D на Канон
Ползвам Никон Д3100. Въудушевен от снимките който прави, един приятел си взе Никон Д5100. Първия път тръгваме да снимаме заедно, и аз ще му показвам   Срам, че то една камара копчалак различни от моите
  Срам, че то една камара копчалак различни от моите   Та се учихме заедно. Има обаче доста запамените сцени, доста лесен е за работа, екрана се върти. Абе радва фотото
  Та се учихме заедно. Има обаче доста запамените сцени, доста лесен е за работа, екрана се върти. Абе радва фотото  

Срам, че то една камара копчалак различни от моите
  Срам, че то една камара копчалак различни от моите   Та се учихме заедно. Има обаче доста запамените сцени, доста лесен е за работа, екрана се върти. Абе радва фотото
  Та се учихме заедно. Има обаче доста запамените сцени, доста лесен е за работа, екрана се върти. Абе радва фотото  
- Outfeed
- Автомобил: VW EOS
- Двигател: TSI
След 2-3 седмици умуване се спрях на модела, който ще взимам. Canon 500D с китовия обектив (но този с стабилизатор на изображението). Да, обаче сега като се поразрових да видя от кой сайт точно да го поръчам (като най-добра ценова оферта), оказа се, че в Техномаркет и Технополис, където цените са може би най-ниски количествата са изчерпани. На това му казвам "късметец". :/
Някой да е поръчвал фото консумативи наскоро от български сайт, за да сподели актуални изгодни цени за този модел?

Някой да е поръчвал фото консумативи наскоро от български сайт, за да сподели актуални изгодни цени за този модел?
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Мой съвет е да не го купуваш от такъв тип магазини. Има си специализирани магазини за фотография и то не малко поръчай си го от тях, а и съм 90% сигурен че и гаранцията им е по- голяма там  Разликата в цената едва ли е съществена
 Разликата в цената едва ли е съществена

Разликата в цената едва ли е съществена
 Разликата в цената едва ли е съществена- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
napster написа:Мой съвет е да не го купуваш от такъв тип магазини. Има си специализирани магазини за фотография и то не малко поръчай си го от тях, а и съм 90% сигурен че и гаранцията им е по- голяма тамРазликата в цената едва ли е съществена
Според мен и в двата случая идват от едно и също място

Разликата е в количествата които поръчват отделните вериги и съответно отстъпките които ползват

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Разликата между 500 и 550 е 150лв а разликата във възможностите:
http://www.dpreview.com/previews/canoneos550d/
В линка малко по-надолу има сравнителна табличка. Виж и прецени

http://www.dpreview.com/previews/canoneos550d/
В линка малко по-надолу има сравнителна табличка. Виж и прецени

- xploda
- Двигател:
Outfeed написа:След 2-3 седмици умуване се спрях на модела, който ще взимам. Canon 500D с китовия обектив (но този с стабилизатор на изображението). Да, обаче сега като се поразрових да видя от кой сайт точно да го поръчам (като най-добра ценова оферта), оказа се, че в Техномаркет и Технополис, където цените са може би най-ниски количествата са изчерпани. На това му казвам "късметец". :/
Това е старо тяло, вече не се продава ново, затова не можеш и няма да можеш да си го намериш нов, а и да го намериш ще е на цената на по-новите и по-хубави тела.
Върни се в “Madcap photography - снимки и фотография”